Päivitetty 26.06.2023

Kotia etsivä koira: HIMMELI (Joulupentue)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.12.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Joulupentue hylättiin tarhalle noin kuukauden ikäisinä joulukuussa 2021. Pentuja oli alun perin seitsemän, mutta valitettavasti kaksi pennuista menehtyi.

Joulupennut ovat kasvaneet tarhalla nuoriksi koiriksi. Nykyään Himmeli asustaa siskonsa Välkkeen kanssa. Ne ovat selvästi ihmisiin tottumattomia ja  jännittävät tilannetta, kun niiden häkkiin tulee vieras ihminen. Ne katselevat ensin uusia tuttavuuksia varovasti turvapaikastaan häkin takaosasta. Ne ovat kuitenkin erittäin kiinnostuneita häkissä olevasta ihmisestä ja uskaltautuvat pian lähemmäs tutkimaan. Himmeli ja Välke eivät uskalla ottaa nameja vieraan kädestä, mutta ovat selvästi uteliaita ja palaavat jatkuvasti ihmisen lähelle jännityksestä huolmatta. Himmeli ja Välke tukeutuvat vahvasti toisiinsa ja lähestyvät ihmistä kylki kyljessä.

Himmeli tulee tarvitsemaan uudelta kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea alkutaipaleellaan. Koska Joulupentueen kaikki jäsenet tukeutuvat vahvasti toisiinsa, tulee Himmelillä olla uudessa kodissaan rohkea koirakaveri antamassa tukea ja esimerkkiä kotikoiraksi kasvamisessa.

Himmeli on siskoaan Välkettä hieman kookkaampi noin 50 vm korkea ja parikymmentä kiloa painava.  Himmeli on väritykseltään harmaa, sillä on musta naama ja isot valkoiset sukat etutassuissaan.

Päivitykset
26.6.2023
Himmeli sisaruksineen odottaa edelleen tarhalla omaa onnenpotkua ja ikiomaa kotia. Toukokuussa Kulkurien aktiivit vierailivat tarhalla ja tapasivat myös Joulupentueen, jotka ovat muuttaneet hieman pienempiin kokoonpanoihin asumaan tarhalla.

Samassa häkissä asustavat Himmeli ja Välke. Ne katselevat ensin aktiiveja turvapaikkansa oviaukolta. Kun yksi aktiiveisra menee häkkiin sisään, niin kaksikko uskaltautuu  pois turvapaikastaan. Hirveän uteliaita koiruuksia siis. Kylki kyljessä sisatukset tulvevat ihmistä kohti ja yhdessä peruuttavat kauemmas ihmisestä jännityksen iskiessä, palaten kuitenkin aina ihmisen lähistölle. Heti jos ihminen liikahtaa tai nousee seisomaan häkissä, niin tyypit peruuttavat koppiin, mutta tulevat aina takaisin.

29.12.2022
Himmeli on kasvanut tarhalla pennusta ujoksi nuorukaiseksi ja se jatkaa edelleen oman ymmärtäväisen, kärsivällisen ja koirakaverillisen kodin etsintää.

6.10.2022
Himmeli asuu yhdessä sisarustensa Jingle B:n ja Välkkeen kanssa. Muiden Joulupentujen tapaan myös Himmeli on ihmisiin tottumaton ja jännittää paljon Kukurien aktiivien tullessa sen häkkiin. Pennut säpsyvät ihmisten liikkuessa ja käyvät välillä rauhoittumassa kopissaan. Pentujen on selvästi helpompi lähestyä ihmisiä selkäpuolelta ja ihmisten ollessa selin, ne uskaltautuvatkin hieman haistelemaan. Himmeli kuitenkin syö mielellään nameja maasta ihmisten läheltä ja ottaa niitä jopa kädestä. Himmeli tukeutuu kovasti sisaruksiinsa ja siksi Himmelille etsitäänkin koirakaverillista kotia. Himmeli haukkuu tarhalla hieman.

29.6.2022
Himmeli aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Himmeli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Himmeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.