Päivitetty 06.10.2022

Kotia etsivä koira: HIMMELI (Joulupentue)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.10.2022

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Joulupentue hylättiin tarhalle noin kuukauden ikäisinä joulukuussa 2021. Pentuja oli alun perin seitsemän, mutta valitettavasti kaksi pennuista menehtyi.

Pennut ovat ihmisiin tottumattomia ja niitä selvästi jännittää uusi tilanne, kun niiden häkkiin tulee vieras ihminen. Ne eivät uskalla heti ottaa nameja vieraan kädestä, mutta ovat selvästi herkuille persoja ja rohkaistuvat nopeasti niitä maistelemaan. Pennut ovat varovaisen uteliaita, vaikka ovatkin selvästi tottumattomia ihmisiin. Ne lähtevät karkuun suoraa kosketusyritystä, mutta palaavat heti uudelleen ihmisen lähelle.

Himmeli tulee tarvitsemaan uudelta kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea alkutaipaleellaan. Koska Joulupentueen kaikki jäsenet tukeutuvat vahvasti toisiinsa, olisi toivottavaa, että Himmelillä olisi uudessa kodissaan koirakaveri antamassa tukea ja esimerkkiä kotikoiraksi kasvamisessa.

Himmeli puolustaa hieman resursseja sisaruksiltaan.

Pennut ovat nyt noin 45-50 cm korkeita ja painavat 15-18 kg. Ne tulevat todennäköisesti kasvamaan vielä vähän. Himmeli on väritykseltään harmaa, sillä on musta naama ja isot valkoiset sukat etutassuissaan.

Päivitykset
6.10.2022
Himmeli asuu yhdessä sisarustensa Jingle B:n ja Välkkeen kanssa. Muiden Joulupentujen tapaan myös Himmeli on ihmisiin tottumaton ja jännittää paljon Kukurien aktiivien tullessa sen häkkiin. Pennut säpsyvät ihmisten liikkuessa ja käyvät välillä rauhoittumassa kopissaan. Pentujen on selvästi helpompi lähestyä ihmisiä selkäpuolelta ja ihmisten ollessa selin, ne uskaltautuvatkin hieman haistelemaan. Himmeli kuitenkin syö mielellään nameja maasta ihmisten läheltä ja ottaa niitä jopa kädestä. Himmeli tukeutuu kovasti sisaruksiinsa ja siksi Himmelille etsitäänkin koirakaverillista kotia. Himmeli haukkuu tarhalla hieman.

29.6.2022
Himmeli aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Himmeli saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Himmeli on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.