Päivitetty 28.06.2023

Kotia etsivä koira: VÄLKE (Joulupentue)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.6.2023

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50-60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintueläimiä, vuohia ja hevosia.

Joulupentue hylättiin tarhalle noin kuukauden ikäisinä joulukuussa 2021. Pentuja oli alun perin seitsemän, mutta valitettavasti kaksi pennuista menehtyi.

Välke on viettänyt lähes koko elämänsä tarhalla ja sillä on verrattain vähän kokemusta ihmisistä. Siksi se tulee tarvitsemaan uudelta kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea alkutaipaleellaan. Koska Joulupentueen kaikki jäsenet tukeutuvat vahvasti toisiinsa, olisi toivottavaa, että Välkkeellä olisi uudessa kodissaan koirakaveri antamassa tukea ja esimerkkiä kotikoiraksi kasvamisessa.

Välke on noin 45-50 cm korkea, väritykseltään beige ja hänellä on tumma maski. Kooltaan Välke on vähän pienempi kuin sisaruksensa.

Päivitykset

22.6.2023

Välke tavattiin toukokuun tarhavierailulla. Välke asustaa kahdestaan Himmelin kanssa. Himmeli on Välkettä vähän isompi. 

Molemmat katselevat vierailijoita ensin turvapaikkansa (häkin takaosa vanerin takana) oviaukolta. Kun vieraista yksi menee häkkiin sisään, niin uskaltavat paremmin tulla pois turvapaikastaan. Kaksikko on siis hirveän kiinnostuneita ihmisestä. Molemmat peesailevat toisiaan, kylki kyljessä tulevat ihmistä kohti ja yhdessä peruuttavat kauemmas ihmisestä palaten kuitenkin aina ihmisen lähistölle. Heti jos joku vieraista liikahtaa tai nousee seisomaan häkissä, niin peruuttavat koppiin, mutta tulevat aina takaisin.

1.11.2022

Aktiivimme tapasivat Välkkeen syyskuussa. Jingle B, Himmeli ja Välke asuvat samassa häkissä. Kaikki pennut ovat tottumattomia, jännittävät vieraita ja säpsyilevät. Kaikki tauottavat kopissa, mutta ovat kiinnostuneita vieraista ja nameista. Tilannetta helpottaa, kun on selkä pentuihin päin, silloin uskaltavat tulla paremmin ulos kopista ja nopeasti vähän haistamaankin. Kaikki hakevat nameja sekä maasta että kädestä. Pennut tukeutuvat paljon toisiinsa. 

20.6.2022

Välke aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Välke saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Välke on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.