Päivitetty 08.08.2015

Kodin saanut koira: HIPO


Pikkuinen Hipo boxissaHIPO

* n. 4-5 v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

20.5.2015
Romaniassa noin 20 kilometrin päässä Bukarestista sijaitsee vapaaehtoinen eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansa, jonka tarkoituksena on auttaa alueen koiria ja etsiä niille uusia koteja. Se on toinen Kulkurien pääasiallisista yhteistyökumppaneista Romaniassa.Tarhalla on jatkuvasti noin 200 koiraa. Asociatia A Doua Sansan perustajat ovat Carmen Mandescu ja Ioana Diaconu.

Lokakuussa 2014 Carmenin ystävä Maria oli löytänyt supermarketin parkkipaikalta pienen koiran, joka oli seurannut siellä kaikkia ohikulkijoita. Maria ei voinut jättää pientä koiraa sinne kadun vaaroihin, vaan otti sen mukaansa ja vei sen Asociatia A Doua Sansan -tarhalle. Siten Hipo pelastui ja sai mahdollisuuden löytää itsellensä kodin.

Hipo on pieni, n. 25-30cm korkea ja painoa siltä löytyy n. 7kg. Se on hauskannäköinen, hieman pitkulanmallinen pidemmän turkin omaava veijari.

Nyt Hipo on kotihoidossa Marialla. Luultavasti Hipolla on ollut koti joskus, niin hienosti se käyttäytyy kotioloissa. Se on kotihoidossa ollessaan ollut aivan sisäsiisti. Ihmisten kanssa seurustelu on Hipon mielestä ihanaa ja saattaa siltä saada pusunkin siitä merkiksi. Lapsia Hipo ei ole tavannut, mutta kotihoitaja uskoo, että se voisi hyvinkin tulla toimeen myös lasten kanssa. Muutoin Hipo on iloinen velikulta, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa.  Se tykkää leikkiä toisten koirien kanssa ja erityisesti se tykkää kissoista, varmaankin, kun ne ovat enemmän samaa kokoluokkaa Hipon kanssa kuin suuremmat koirat. Suuria koiria se vähän pelkää, eikä tee niiden kanssa niin helposti tuttavuutta.

Hipo haukkuu, jos kuulee toisen koiran haukkuvan. Kerrostalo ei tästä syystä ole välttämättä paras vaihtoehto tälle pienokaiselle.

27.5.2015
Hipolle lisätty kuvia.

12.6.2015
Hipo on tänään varattu omaan kotiin.

26.6.2015
Hipo saapui Suomeen omaan kotiin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hipo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hipo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan sivuillamme koiranomistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteydenotot Johanna Kotiaholle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.