Päivitetty 23.05.2015

Kodin saanut koira: TELLULAH (nyk.Tellus)


 

TELLULAH

* n. 4,5 v

* steriloitu narttu

 

 

 

 

13.01.2014
Tellulah on löydetty keskeltä katua vuonna 2012 erittäin kuumana päivänä. Tellulah oli löydettäessä nälkiintynyt, janoissaan ja käveli epävarmasti nestehukan vuoksi. Löytäjät joutuivat pysäyttämään liikenteen saadakseen sekavanoloisen, pyörtymäisillään olleen Tellulahin turvaan autojen seasta. Tellulahin löysi eläinsuojelija Roxana Deissima ja tuosta päivästä lähtien Tellulah on asunut Roxanan tarhalla.

Tellulah on arviolta 4,5-vuotias matalilla jaloilla ja pitkällä selällä varustettu makkaramallin keskikokoinen koira. Painoa Tellulahilla on 16-17 kiloa. Tellulah on viettänyt aikaansa myös kerrostaloasunnossa, joten kaupunkiympäristö ei ole tälle tytölle vieras. Tellulah osaa kulkea hihnassa ja on sosiaalinen ja ystävällinen kaikille tapaamilleen ihmisille. Kerrostalossa asuessaan Tellulah osoittautui tuntevansa myös sisäsiisteyden salat.

Tellulah tulee pääsääntöisesti muiden koirien kanssa toimeen, mutta on kuitenkin perusluonteeltaan täpäkkä. Olisikin hyvä, että Tellulahin uudessa kodissa olisi ennestään koirakokemusta ja jämäkkää otetta perustaitojen kouluttamiseen. Kissoja Tellulah sietää, ei jahtaa tai häiritse kissoja, muttei mitenkään erityisesti ole kissojen ylin ystävä.

Tellulah on rauhallinen ja letkeä tyttö, joka kuitenkin innostuu välillä leikkimään ja puuhailemaan reippaastikin. Lapsia Tellulah ei ole tavannut. Tellulah on steriloitu.

14.02.2014
Tellulah on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

29.03.2014
Tellulah saapui omaan kotiinsa.

23.5.2015
Telluksen (entinen nimi Tellulah) perheeltä saimme mukavia kotikuulumisia ja hienoja kuvia. Kiitos ja ihanaa jatkoa teille!

“”Tänään on kulunut lähes 1v 2kk siitä kun Tellus haettiin omaan kotiinsa.

Kotona odotti jo 10 vuotias viron rescue Töppis josta oli tuleva Telluksen isoveikka ja kotikaveri, joskaan Töppis ei alkujaan ollut aivan samaa mieltä asiasta.
Ensimmäisen päivän kitkan ja kiroilun jälkeen koirat kuitenkin solahtivat arjen uomiinsa ja hitaasti mutta varmasti vanhempi herrasmieskin on sulanut nuoremmalle
karvakaverilleen.
Ruoka on Telluksen parantava voima, joka huomattiin heti kun Tellus tuli kotiin. 36cm korkealla “pikku”koiralla oli painoa n. 18kg josta tähän päivään mennessä on jäljellä 13kg. Tämä painonpudotus edesauttoi myös Töppisveikan matkimista, eli korokkeilla hyppimistä ja tasapainottelua, sekä muita amatööri-parkour liikkeitä. Liikunnallisuuden lisäksi Tellus omaksuu kaveriltaan helposti kaikenlaisia muita eleitä ja ilmeitä, jolloin tämä sisaruussuhde näyttää kyllä loppuun asti aivan aidolta. Mitä veikka edellä, sitä slimmimimmi perässä.
Yksin jääminen jännittää edelleen satunnaisesti, jolloin kotona saatetaan hieman äännellä tai tehdä muita jekkuja. Tätä siis yritämme mahdollisuuksien mukaan harjoitella, kerrostalossa kun asumme. Velipojan remmirähjäys ja muiden koirien jännittäminen myös laukaisi heti alusta lähtien Telluksessa suojeluvietin, jolloin myös hänen pitää sanoa kova sanansa koirakavereille. Yksinollessaan Tellus tulee kuitenkin toimeen myös tuntemattomien koirien kanssa. Hihnakäytöstä olemme treenanneet aktiivisesti koko vuoden molempien koirien kohdalla ja tilanne alkaa olla jo hyvin valoisa verrattuna lähtötilanteeseemme.
Toisen koiran ottaminen on vaatinut huomattavasti enemmän työtä, mutta tuonut myös samassa suhteessa paljon iloa.
Tellus on ystävällinen, avoin ja rauhallinen koira joka ei turhia höntyile.
Sitä kuvaa hyvin sana optimisti, kaikessa voi olla jotain hyvää tai kivaa vaikka lähtökohtaisesti asia jännittäisikin. Tellus myös laittaa hyvän kiertämään ja käy noin kerran kuussa dementiakodeissa piristämässä vanhuksia. Se on myös kokeillut tähän päivään mennessä mätsäröintiä, studiokuvausta eli mallina pönöttämistä, pitkänmatkan busseilua, sekä kaikkia mahdollisia julkisia kulkuvälineitä pääkaupunkiseudulla. Autoilu tosin taitaa olla näistä matamin suosikki.
Lähetämme siis lämpimät kiitokset Romaniaan Telluksen pelastajalle Deissima Roxanalle ja koko Kulkurit ry:lle.
Toukoterveisin,
Tellus ja kotiväki”

Kodin etsinnässä auttoi Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.