Päivitetty 21.05.2015

Kodin saanut koira: RUSKA


13.3.2015

13.3.2015

RUSKA

* uros

* syntynyt arviolta 2012-2013

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

7.5.2015
Aktiivimme vierailivat Romaniassa maaliskuussa ja matkallaan he vierailivat myös Rosiorin kunnallisella tarhalla. Koirat tarhalla ovat stressaantuneita ja ilma on sähköinen. Pieninkin syy voi saada koirat räjähtämään. Rosiorissa aktiivimme tapasivat ujon ja varovaisen Ruskan. Aiemmin iloinen ja reipas koira oli joutunut muiden koirien hyökkäyksen kohteeksi ja sen seurauksena sulkeutunut koppiinsa. Aktiivimme eivät hennoneet jättää Ruskaa sinne ja veivät sen mukanaan OneVetin klinikalle. OneVet on eläinklinikka ja Kulkurien luottoyhteistyökumppani.

Ihmiskontaktissa Ruska jännitti todella paljon, mutta sen häntä heilui koko ajan. Se sieti sille tehdyt hoitotoimenpiteet hyvin ja rauhallisesti. One Vetissä se tapasi myös kissan ja läpäisi kissatestin loistavasti. Alistuvan luonteensa vuoksi Ruska etsii kotia ainoana koirana tai rauhallisen koiran kaverina. Kovin dominoivan koiran kaverina Ruska ei pärjää. Tavatessa Se ei haukkunut, joten se saattaisi sopia kerrostaloonkin. Vaikka Ruska onkin nyt arka ja alistuva, oikeissa olosuhteissa, kärsivällisyydellä ja rakkaudella siitä kasvanee rohkeampi ja reippaampi.

Ruska on kooltaan noin 35- 40 cm ja 10-12 kiloa.

15.5.2015
Ruska on varattu omaan kotiin Suomeen.

21.5.2015
16.5.2015 Ruska lensi omaan kotiin. Arki suomalaisena lemmikkinä on lähtenyt sujumaan ja sekä perhe että Ruska nauttivat keväästä. Onnea Ruska ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ruska saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ruska on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ruskan varausasioissa sinua auttaa Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.