Päivitetty 08.01.2017

Kodin saanut koira: HOKU (nyk.Hosuli)


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroidaan

 

25.01.2016
Iloinen pieni poikakoira nimeltään Hoku on yhtenä onnekkaana pelastettu kunnallisesta tarhalta. Nyt tämä ihana poika odottaa sitä oikeaa kotiaan Onevetin koirahoitolassa Bukarestin kaupungissa.

Luonteeltaan Hoku on todella sosiaalinen ja avoin. Leikkisä ja iloinen Hoku tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja ihmisiä se suorastaan rakastaa. Hoitolassa ihmisiä tavatessaan, Hoku on niin innoissaan, että se hyppii ja pomppii edestakaisin. Ihmiseltä saatu huomio ja läheisyys on Hokulle paras asia koko maailmassa.

Painoa valloittavalla Hokulla on arvion mukaan noin 12 kg ja säkäkorkeutta noin 40 cm.

23.02.2016
Vaihdettu ihanalle Hokulle profiilikuva. Tämä iloinen, sosiaalinen ja leikkisä poika odottaa edelleen uutisia omasta kodistaan Onevetin koirahoitolassa.

29.03.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat maaliskuussa Romaniaan ja he vierailivat myös Onevetin koirahoitolassa Cosobassa, missä myös ihana Hoku tällä hetkellä odottaa omaa kotiaan. Pojasta saimme oikein iloisia kuulumisia:

Hupsu Hoku on kuin superpallo, kun se pääsee juoksemaan hoitolan sisäpihalla vapaana. Hoku heiluttaa häntäänsä aikalailla koko ajan siten, että koko takapuoli tuntuu heiluvan. Hurmaava Hoku on edelleen oma itsensä eli leikkisä ja iloinen, hieman pullukka sekä hilpeä pikkukoira. Myös tuntemattomia ihmisiä Hoku tulee rohkeasti moikkaamaan ja juoksee kohti, mutta sitten se jarruttaa ja hieman perääntyy.

Lisätty uusia kuvia sekä vaihdettu Hokun profiilikuva.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hoku saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hoku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

14.04.2016
Ihana Hoku on saanut parhaita mahdollisia uutisia, sillä se on varattu omaan kotiin <3

09.05.2016
Superpallo Hoku on lentänyt Suomeen omaan kotiinsa 6.5 <3

08.01.2017
Ihana Hoku, nykyisin nimeltään Hosuli, on valloittanut täysin perheensä! Tässä kuulumisa Hosulista:

Hei!                                                                                                                                                           29.12.2016

Reilut puoli vuotta on nyt vierähtänyt siitä, kun Hoku saapui Suomeen ja tänne Artjärvelle (6.5.2016). Ensimmäiset päivät kuluivat ihmetellessä uutta ympäristöä, ihmisiä ja muita nelijalkaisia. Viikon päästä ilo irtosi ja pihalla viiletettiin Yrri-koiran kanssa niin kovaa kuin käpälistä päästiin. Oman nimensä Hoku oppi nopeasti; tosin nimi kääntyi heti kohta Hosuliksi (vrt. muumien Hosuli = pieni eläin, joka hosuu) ja siitä Hosuksi, Hosu-Posuksi jne. Rakkaalla lapsella kun on monta nimeä. Virallisissa papereissa tämä hupaisa koiruliini on edelleen Hoku ja niinpä käytän sitä nimeä tässäkin yhteydessä.

Sopeutuminen uuteen elinympäristöön kävi kivuttomasti. Hoku oppi hämmästyttävän nopeasti sisäsiistiksi ja hihnassa kulkeminen sujui ilman ongelmia heti ensi kävelytyksistä lähtien. Minkäänlaista tuhoa Hoku ei ole saanut aikasiksi eikä kotiin jääminen ihmisten lähdettyä ole tuottanut ongelmia, vaikka kodissamme jo entuudestaan asustanut koiramme kovasti erotilanteissa protestoikin. Hoku nappaa lähdön hetkellä tarjotun herkkupalansa ja juoksee pää kolmantena jalkana olohuoneen sivupöydän alle omalle petipaikalleen nautiskelemaan tai sitten kirmaa vauhdilla ilmalennon kera sohvalle. Jos Hoku huomaa, että Yrri ei ottanutkaan omaa herkkupalaansa, hän käy nappaamassa kaverinkin syömiset; ”ei vara venettä kaada”. Tämä lienee opittua edellisestä elämästä kadulla; silloin kun sapuskaa on tarjolla, kaikki on saatava talteen omaan jemmaan. Uloskin on tehty kätköjä silloin tällöin. Metka piirre.  Ruualle Hoku on muutenkin perso. Alkuun ei malttanut millään odottaa ruokakupin saamista, mutta nyt sujuu jo mallikkaasti; ensin istutaan ja sitten saa kupin kuononsa eteen. Ja kun oma kuppi on tyhjennetty, käydään katsastamassa vielä kaverinkin kuppi.

Ihmisten kanssa Hoku tulee nyt toimeen mainiosti, mutta alkuun arasteli etenkin miehiä. Naapurin miehiä ei uskallettu lähestyä (molemmat koiranomistajia), mutta naiset ja lapset hyväksyttiin lähes varauksetta. Myös puutarhatöissä käytettävät työvälineet herättivät epäluuloa; jos lähestyin Hokua esim. harava kädessä, hän väisteli poikkeuksetta. Kaikenlaiset äkkinäiset käsien tai jalkojen liikkeet, jotka näyttivät kohdistuvan Hokun suuntaan sai hänet kavahtamaan. Voi vain yrittää kuvitella, mitä kaikkea Hoku on joutunut kokemaan aiemmassa koiranelämässään, kun vieläkin väistelee olemattomia lyöntejä tai potkuja. Kaltoin kohdelluksi tulemisen kokemus ei hevillä häviä. Näitä kurjia kokemuksia yritämme parhaamme mukaan hälventää runsailla rapsutuksilla ja hyvänä pitämisellä.

Hoku on oikea ”petikoira”; paras makuupaikka  on lämmin ja pehmeä! Joulupukin paketistakin löytyi uusi peti. Parasta taitaa kuitenkin olla, kun aamulla isi lähtee töihin ja voi hypätä lämmitetylle paikalle mamin viereen vielä köllöttelemään ja jatkamaan unia. Tai sitten hypätään jo illalla ihmisten väliin pötköttelemään ja saamaan masurapsutuksia. Telkkarinkatseluaikaan mieluisin paikka taas on sohvannurkassa oman ihmisen kainalossa. Nämä mieltymykset tälle hupsulle  pikkukoiralle suotakoon; siitäkin huolimatta, että joskus saa rapsia hiekkaa lakanoilta, jotta olisi miellyttävämpi nukkua.

Terveyden suhteen Hokulla ei ole ollut ongelmia. Pitkittyneen löysän ulosteen takia kävimme varmuuden vuoksi eläinlääkärillä. Testattiin vähän tarkemmin tuontitaustan takia, mutta kaikki tulokset olivat puhtaat ja pian tilanne normalisoituikin.

Olemme siis olleet kaikin puolin onnekkaita löytökoiran omistajia! Osa sydämestä on jossain Romaniassa… toivottavasti Kulkureiden jäsenyyden ja kuukausilahjoitusten avulla pystymme edes jotenkin auttamaan Hokun kaltaisten koirien elämää inhimillisempään suuntaan. Kiitos teille aktiiveille arvokkaasta työstänne ja etenkin sinulle Sarianna, kun saatoit meidät yhteen!

Hyvää alkavaa Uutta Vuotta 2017!

-Tarja ja Ari-

Tuhannet kiitokset kuulumisista ja kaikkea hyvää Hosulin perheelle vuodelle 2017 <3

Hokun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.