Kodin saanut koira: WALI (nyk. Iines)

Syntymäaika: 10/2014
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

 

06.11.2016
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Luiza Mandrun hellässä huomassa asustaa myös tämä noin 2-vuotias Wali-tyttönen.

Luizan mies oli löytänyt Walin vajaa 3 kuukautta sitten lähellä metsää sijaitsevalta pysähdyspaikalta, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka. Alkuunsa Wali oli ollut hyvin arka ja siksi se tuleekin adoptio-ohjelmaamme vasta nyt.

Wali on rohkaistunut parin kuluneen kuukauden aikana melkoisesti ja onkin omien ihmisten kanssa riehakas, leikkisä ja rakastava. Vieraita ihmisiä Wali jännittää vielä jonkin verran. Aktiiviemme vieraillessa Mandrujen luona Wali oli tullut hyppimään häkkiä vasten häntä heiluen, mutta jähmettynyt vieraiden ihmisten rapsutuksista. Tulevan kodin tuleekin huomioida, että heidän täytyy olla valmiita tekemään Walin kanssa töitä, jotta kohtaamiset vieraiden ihmisten kanssa alkavat sujua hyvin. Aika, toistot ja koiran tukeminen – näitä ei voi painottaa liikaa.

Wali tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen. Se asustaa tällä hetkellä Little Perlan ja Aurooran kanssa samassa aitauksessa ja kolmikolla kaikki sujuu ongelmitta. Wali ei todellakaan ole mikään päällepäsmäri tai rähisijä, vaan enemmänkin sivusta seurailija. Se osaa antaa hienosti muille koirille tilaa ja on niitä kohtaan alistuvainen. Walia kehuttiin ystävälliseksi, kuuliaiseksi, lempeäksi sekä kohteliaaksi nuoreksi neidoksi. Walin ei olla juurikaan kuultu hakkuvan, vaikka muut koirat ympärillä pitävätkin välistä paljonkin meteliä.

Korkeutta tällä suloisuudella on 35cm ja painoa 7kg. Wali ei tule enää kasvamaan.

07.12.2016
Pieni Wali ei tiedäkään millaisen muutoksen se tulee pian kokemaan. Se tulee pian astumaan oman kotinsa ovesta sisään, tuntemaan oman perheensä rakkauden ja nukkumaan lämpimässä pedissä. Ja kun se seuraavan kerran sattuu pysädyspaikalle, sitä ei jätetä sinne oman onnensa nojaan. Wali tulee kävelemään tuon pysähdyspaikan ohitse omistajansa kanssa nuuskutellen samalla kotikatujen tuoksuja. Onneksi olkoon Wali ja perhe <3

 

08.01.2017
Suloinen Wali lensi eilen omaan loppuelämän kotiinsa ja tunnetaan nykyään nimellä Iines. Vielä kerran isot onnittelut Iinekselle ja perheelle.

——————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Wali saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Wali on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: