Päivitetty 26.01.2021

Kodin saanut koira: IAN


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

Perustiedot ja tausta
7.11.2020

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana.

Ian on reipas nuori koira, joka on asunut Happy Dogs Morenin tarhalla koko elämänsä. Tarhalle Ian päätyi pikkupentuna yhdessä emonsa ja kahden sisaruksensa kanssa. Sekä emo, että Ianin sisko on jo adoptoitu omiin koteihinsa, mutta Ian ja sen veli Bitti ovat edelleen tarhalla ja asuttavat häkkiään yhdessä.

Ian on veljeään Bittiä vaaleampi ja hieman pienempi ollen kooltaan noin 45 cm korkea ja noin 15 kg painoinen. Ian on iloinen ja tasapainoisen oloinen nuori koira, joka on aavistuksen väistävämpi sosiaalisessa tilanteessa kuin veljensä Bitti, vaikka onkin hyvin iloinen ja innoissaan saadessaan harvinaisia vieraita häkkiinsä. Ian käyttää paljon nenäänsä ja haisteleekin suurella mielenkiinnolla veljeksiin tutustumassa olleet aktiivimme läpi herkkujen syönnin ja rapsuttelujen lomassa. Hännän heiluttaminen ei lakkaa veljeksillä vierailun aikana hetkeksikään ja niistä välittyykin kaikin tavoin positiivinen ja miellyttävä vaikutelma.

Veljekset tulevat kuulemma erittäin hyvin toimeen keskenään, ainoastaan joskus ruokintatilanteissa ne voivat murahtaa toisilleen. Ian tuntuu jonkin verran ottavan tukea veljestään. Ian sopisi varmasti hyvin toisen koiran kaveriksi, sillä se on tottunut elämään toisen koiran kanssa koko elämänsä, mutta sitä voidaan harkita hyvään kotiin myös ainoaksi koiraksi.

Ian on tarhan häkkiaitaa vasten hyppiessään satuttanut tassunsa ja sille on tullut repeytymä varpaiden väliin, mikä on parantunut itsekseen ollen ilkeän näköinen. Tassu ei rujoudestaan huolimatta tällä hetkellä tunnu vaivaavan Iania lainkaan. Mikäli Ian saa kotiehdokkaan, pyydämme tarvittaessa Andaa tutkituttamaan ja kuvauttamaan tassua lisää.

Koska kyseessä on vielä  nuori koira, tulee kodin kuitenkin olla valmis tarjoamaan tälle pojalle runsaasti liikuntaa sekä aivotyötä. Lisäksi on hyvä muistaa, että vaikka Ian on tarhalla tavattaessa kovinkin reipas, ei sillä ole minkäänlaisia kokemuksia tarhan ulkopuolisesta maailmasta. Myöskin ihmiskontaktit tarhalla ovat vähäisiä, joten kodin tulee olla valmis antamaan aikaa pojan sopeutumiselle ja ymmärtää, että ulkomaailma on tälle pojalle täysin vieras paikka.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

26.1.2021
Iloisia uutisia, Ian on varattu Hollantiin.

7.11.2020
Saimme pitkästä aikaa odotettuja kuulumisia Morenin tarhalta ja myös Ianilta. Ian elää edelleen veljensä Bittin kanssa yhdessä ja niillä sujuu kuten ennenkin. Tarhaoloista ja elämän vääjäämättömästä vähävirikkeisyydestä ja tylsyydestä huolimatta veljekset ovat säilyttäneet energisen ja iloisen tunnelmansa. Tarhan sisäpihalle vapaaksi päästessään ne eivät osaa päättää mitä kaikkea kivaa koiramaista tekisivitkään, vainuaisivat hiiriä kopin alta, juoksisivat mielinmäärin, haistelisivat ihania hajujälkiä nurmikolla vai hakisivat harvinaisia rapsutuksia ihmiseltä. Kunpa Ian ja Bitti pääsisivät pian viettämään kumpikin sellaisia elämiä, missä ne saisivat joka päivä elää tälläistä onnellista koiran elämää.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

27.1.2020
Tapasimme Ianin ja Bittin Hapy Dogs Morenin tarhalla tammikuussa 2020. Meidät otti vastaan hyvin iloinen ja tasapainoisen oloinen veljeskaksikko, jotka ilahtuivat huomattavasti vieraista, mutta käyttäytyivät silti kohteliaan ystävällisesti innostumatta aivan tolkuttomasti. Ian on edelleen hieman harkitsevaisempi kuin veljensä Bitti, mutta araksi sitä ei voi sanoa. Ian ikään kuin katsoo ensin mitä veli tekee ja tekee sitten itse saman perässä. Ianin häntä heiluu lakkaamatta ja se syö namit kädestä ja hyppää välillä kopin katolle seuraamaan tilannetta. Ian nauttii myös rapsutuksista. Tassu ei vaikuta vaivaavan Iania tarhalla lainkaan.

Lisätty uusia kuvia & video.

11.6.2019
Ian aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ian saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ian on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö:  Salla Honkapää

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.