Päivitetty 22.11.2019

Kotia etsivä koira: ILIANKA (tulossa Suomeen 7.12.2019)


Syntymäaika: 2011-2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 6.10.2019

Iliankan tiedossa oleva tarina alkaa heinäkuusta 2017, jolloin romanialainen yksityinen eläinsuojelija Ioana Bodea vieraili Mihailestin kunnallisella koiratarhalla, ns. kuolemantarhalla, josta vain harvat onnekkaat koirat pääsevät koskaan pois. Ioanan ansioista Iliankalle ja sen kaverille, Iankulle, avautui uusi mahdollisuus, kun Ioana otti ne mukaansa ja sijoitti Cosoban One Rescue Associationin tarhalle. Ilianka on asunut siitä lähtien Ioanan hoivissa ja se on etsinyt kotiaan adoptio-ohjelmassamme kesästä 2018 lähtien.

Ilianka on arviolta 2011-2012 syntynyt steriloitu narttu, jonka pyylevähköön varteen on kertynyt mittaa 50-55 cm ja noin 25-30 kiloa. Pieni laihis säännöllisen liikunnan avulla olisi uudessa kodissa ihan suotavaa, ettei seniori-ikää lähestyvälle Iliankalle tulisi nivelkolotuksia ylipainon takia jatkossa. Luonteeltaan Ilianka on varsin rauhallisen ja leppoisan oloinen. Ioanan kanssa Ilianka on rento ja tuttavallinen, uusiin ihmisiin se tutustuu rauhassa haistellen häntä heiluen. Ilianka tulee toimeen sekä urosten että narttujen kanssa.

Iliankalla on vielä parhaimmillaan hyviä vuosia annettavana ihmisen parhaana ystävänä, lempeänä sohvakaverina ja lenkkiseurana. Sen koti voisi sijaita monenlaisessa ympäristössä, sillä tarhaoloissa Ilianka ei käytä ääntään juurikaan eikä lähde muiden mukaan haukkumiskisaan. Iliankan, kuten minkä tahansa rescuekoiran kodilta, tarvitaan ymmärrystä ja lempeyttä totuttaa Iliankaa aivan uuteen elämään ja paljon aikaa ja mukavia yhteisiä hetkiä koirarouvalle, joka on ansainnut ne moninkertaisesti.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

22.11.2019

Iliankan varaus on valitettavasti peruuntunut Iliankasta täysin johtumattomasta syystä. Ilianka saapuu kuitenkin Suomeen kotihoitoon 7.12.2019 ja jatkaa kodin etsintää hoitopaikastaan käsin.

26.10.2019

Pitkä odotus on lopuillaan, Ilianka on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

6.10.2019

Syyskuun lopulla Kulkurien aktiiit tapasivat jälleen ihanan Iliankan. Hän on yhtä hurmaava, rauhallinen ja tasapainoinen kuin ennenkin. Ilianka ilahtuu ihmisvieraista ja nauttii ihmisten seurasta enemmän kuin nameista. Voi kunpa Iliankan ei enää tarvitsisi nähdä tulevaa talvea tarhalla.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

13.8.2019

Heinäkuussa saimme tavata ihanan, sympaattisen Iliankan Cosoban tarhalla. Ilianka päästettiin ulos häkistään Iankun kanssa ja huolimatta koittaneesta vapaudesta liikkua, tutkia ja haistella, ensisijaisesti Ilianka halusi olla lähellä ihmisiä, ihan kaikessa rauhassa nauttia seurasta, huomiosta, rapsutuksista. Toki sitten myös pihalla jaloittelukin maistui. Ilianka voi tarhaolosuhteisiin nähden hyvin, se tulee hienosti toimeen Iankun kanssa ja saa perushoidon, mutta kyllähän tuollainen timantti menee niin täydellisen hukkaan virikkeettömässä, pienessä häkissä, päivöstä ja vuodesta toiseen. Ilianka kuuluisi kotiin, oman ihmisensä viereen. Siitä saisi varmasti rauhallisen, lempeän ja todennäköisesti melko vähään tyytyväisen ystävän, jolla olisi vielä paljon annettavaa.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

26.5.2019

Jälleen on aika päivittää Iliankan profiili uusimmilla kuulumisilla. Kovin ihmeitä uusia uutisia Iliankalle ei kuulu, elämä rullaa entisellään Cosoban tarhalla häkkikaveri Iankun kanssa, johon Ilianka tuntuu olevan kovin kiintynyt. Ilianka voi henkisesti ja fyysisesti kuten ennenkin, se käy mielellään ulkona haistelemassa ja jaloittelemassa ja painautuu mielellään hetkeksi ihmistä vasten. Loputtomasti Ilianka rakastaisi rapsutuksia, ne ovat parasta mitä Ilianka tietää. Sydämellinen koira, edelleen.

Lisätty uusi video ja kuvia.

19.3.2018

Helmi-maaliskuun vaihteessa Ilianka ja sadat muut koirat saivat jälleen vieraita Kulkurien aktiivien vieraillessa Cosoban tarhalla. Ilianka ja Ianku päästettiin vapaaksi tarhan nurmikentälle jaloittelemaan ja tutustumaan vieraisiin. Iliankasta häkistä pois pääseminen on niin ihanaa, että ihan ensitöikseen sen haluaa kierrellä, haistella, merkkailla ja tehdä koiramaisia asioita ihanassa keväisessä ilmassa, ennen kuin se malttaa tulla vieraiden luokse. Ihmsiin Ilianka suhtautuu edelleen yhtä vakaan ystävällisesti. Iankun kanssa ne tuntuvat olevan kuin vanha aviopari, ne viihtyvät toistensa seurassa, mutta eivät ole kiinni toisissaan ihan koko ajan, vaan viihtyvät hyvin myös omiaan puuhaillen.

Ilianka vaikuttaa olevan fyysisesti talvella nähtyä paremmassa kunnossa ja se on hoikistunut hieman, terveellä tavalla. Missä ihmeessä Iliankan koti viipyy? Sympaattisen koirarouvan olisi aika päästä viettämään elämänsä parasta aikaa omaan kotiin mitä pikimmin.

Lisätty uusia kuvia ja videoita.

16.12.2018

Vuoden lopun kuulumiset Iliankalta ovat aikalailla ennallaan. Marraskuun lopulla aktiivimme tapasivat Iliankan jälleen One Rescuen tarhalla Cosobassa. Vierailun aikana Ilianka pääsi vapaana ulkoilemaan tarhan sisäpihalle, ja sekös mammaa riemastutti. Ilianka suorastaan juoksi ympäri pihaa innoissaan ja selvästi iloisena. Tottahan toki Ilianka tulee myöskin tervehtimään vieraita, ja nauttii rapsuttelusta ja ihmis-seurasta. Iliankan elämässä on kaikki kuten ennekin, se asuu edelleen Iankun kanssa ja kohtaa jälleen uuden joulun Romaniassa. Olisiko vuosi 2019 Iliankalle erilainen vuosi?

Uusia kuvia & video lisätty.

22.10.2018

Jälleen tuore video lisätty galleriaan Iliankasta. Rouva nauttii siinä ihmisen kanssa oleskelusta.

20.10.2018

Lisätty lyhyt video Iliankasta

4.10.2018

Syyskuun viimeisinä päivinä aktiivimme tapasivat jälleen Iliankan. Koirarouva asustaa edelleen kaverinsa Iankun kanssa yhteisessä häkissä Cosoban tarhalla. Vapaaksi päästyöön Ilianka tervehtii rennosti vierailijoita, ja keskittyy sitten jolkottelemaan pihalla ja haistelemaan ihania hajuja. Ilianka on edelleen mutkattoman oloinen lupsakka koira, joka varmasti arvostaisi rentoa ja huoletonta elämää omassa kodissaan joko ainoana koirana tai kivojen koirakaverien kanssa.

Lisätty pari uutta kuvaa Iliankalle.

18.7.2018

Aktiivimme tapasivat Iliankan jälleen heinäkuussa helteisessä Romaniassa. Tapaamisen aikana Ilianka ja sen häkkikaveri Ianku pääsivtä vapaana jaloittelemaan pihalle ja siitä Ilianka nauttii. Se kiertelee pihaa rauhallisesti, haistelee huolellisesti ympäristöään, moikkaa kohteliaasti muita koiria ja ihmisiä ja pysähtyy sitten vieraiden luokse rapsutuksille. Sellaisesta elämästä Ilianka nauttisi Suomessakin, ulkoilusta ja seurasta. Ilianka on rennon ja tasapainoisen oloinen koira, joka ei varmaan vaatisi kovin ihmeellisiä aktiviteetteja tai harrastuksia kodissaan, tokikin säännöllistä liikuntaa ja mielekäs nenätyöskentely esimerkiksi on kaikista koirista mukavaa puuhaa.

Lisätty pari uutta kuvaa & video.

12.7.2018

Lisätty pari uutta kuvaa Iliankalle.

3.7.2018

Ilianka aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ilianka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ilianka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa