Kodin saanut koira: ISABEL (nyk.Iines)

Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (Marttila)
Kokoarvio:

21.11.2016
OneVetin tarhalla Cosobassa on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. OneVetin tarha on romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Yksi tarhan asukeista on Isabel. Kun tapasimme sen ensimmäisen kerran, se oli langanlaiha, sillä sen kaksi häkkikaverusta, sisarukset, olivat lyöttäytyneet yhteen ja Isabel jä ilman ruokaa. Tämä ei ole tavatonta eikä tee koirista pahoja tai huonoja, sillä vaikka elinolosuhteet olisivat kuinka hyvät, ne ovat olosuhteita, joissa koirat stressaantuvat ja turhautuvat, eritoten nuoret koirat. Isabel siirrettiin samantien sisätiloihin, jossa voidaan varmistaa, että se saa syödäkseen. Se voikin nyt hiukan paremmin, mutta se tarvitsisi kodin, jossa se saisi rauhassa kerätä kaipaamiaan kiloja. Tarhalle Isabel päätyi, kun se asui vanhan rouvan takapihalla, jossa sitä kiusattiin myös ja jossa se jäi herkästi ravinnotta. Isabel on siis luonteeltaan alistuva ja herkkä, joten kovin dominoivan koiran kaveriksi siitä ei ole. Se varmasti rohkaistuu omassa kodissa, mutta kodin tulee ymmärtää, että se vaatii aikaa, jopa vuosia ja että oikotietä onneen ei ole. Kun neiti saa olla rauhassa muilta koirilta, se uskaltaa kyllä lähestyä. Isabel rakastaa ihmistä ja kun se saa ihmisen huomion pieneksi hetkeksi ihan kokonaan itselleen, se painautuu maahan ja sulkee silmänsä onnellisena. Se lieneekin motivoitavissa kehuilla ja positiivisella huomiolla.

Isabel on noin 45-50 senttiä korkea ja painaa noin 15 kiloa, mutta sen normaalipaino on muutama kilo enemmän.

2.2.2017
Isabel ei ole tarhalla saanut mahdollisuuksia rohkaistua ja saimmekin tammikuun reissulaista uutisia, että se jännittää niin kovin, että se pissaa lattialle, kun sitä lähestyy. Cosoban tarha on romanialaisittain hyvä tarha, joten Isabelilla ei Romaniassa ole mahdollisuuksia rohkaistua. Siksi onkin uskomattoman hienoa, että Kulkureille on tarjoutunut mahdollisuus tuoda Isabel kotihoitoon Suomeen. Isabel saapuu 11.2. kotihoitoon ja toivottavasti sen myötä pian myös omaan kotiin.

11.12.2017
Isabel on tänään, nimipäivänään, saapunut kotihoitoon. Se on aavistuksen saanut jo lihaa luidensa ympärille, mutta vielä sitä saa tulla. Se osoittautui odotettua rohkeammaksi, mutta sillä on vielä monta asiaa opeteltavana, jotta se voi rennosti nauttia suomalaisena koirana olemisesta. Ihmisen läheisyys on sille tärkeää ja sen uteliaisuus on sille suureksi hyödyksi ja siitä saa aivan varmasti itselleen kultaisen ja kiltin ystävän ja perheenjäsenen.

14.2.2017
Kotihoitajan kertoman mukaan Isabel on ihmeellinen tyttö. Se on sisäsiisti ja kävelee hienosti hihnassa. Se suhtautuu hienosti perheen kissaan haistelemalla sitä uteliaasti, mutta toteamalla sitten, ettei siitä ole vaaraa. Perheen nuoreen ja innokkaaseen koiraan se suhtautuu vielä varauksella, mutta sekin helpottanee ajan kanssa. Isabel on sopeutuvainen ja ihmisrakas koira, joka kaiken lisäksi on vielä kauniskin.

Lisätty kuvia kotihoidosta.

23.2.2017
Isabel on nyt ollut kotihoidossa vajaa kolme viikkoa. Tänä aikana se on saanut hurjasti lisää itsevarmuutta ja rohkeutta. Se leikkii vapautunteesti kotihoitopaikan rescuekoiran kanssa ja ulkoilee hienosti hihnassa. Satunnaisia vahinkoja lukuunottamatta se on täysin sisäsiisti. Isabelin tulevan omistajan tulee osata tukea Isabelin kasvua ja luoda sellaiset olosuhteet, joissa se voi jatkaa henkistä kasvuaan, mutta kodin on myös osattava opettaa koiraa johdonmukaisesti ja kärsivällisesti. Se vaikuttaa älykkäältä ja nopeasti oppivalta koiralta, joten se tulee tarvitsemaan liikunnan lisäksi aktivontia ja virikkeistämistä. Isabel arvostaisi ainakin poikakoiran leikkiseuraa, narttujen kanssa se ei Suomessa ole vielä ollut kontaktissa.

Lisätty pari videota kotihoidosta.

4.3.2017
Isabel on tänään varattu omaan loppuelämän kotiin.

6.3.2017
Isabel pakkasi eilen kimpsunsa ja kampsunsa ja jätti taakseen kotihoitopaikan. Se sai uuden nimen, Iines ja se on nyt rakastettu perheenjäsen. Hurjasti onnea Iines ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Isabel saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Isabel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Isabelin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Isabel lenkillä 2/17

Aina on oikea aika leikkiä (2/17)

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: