Kodin saanut koira: ADRIEL (Ikea-pennut)

Syntymäaika: Noin 6/2016
Sukupuoli: Uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kokoarvio:

17.9.2016
Romaniassa on arvion mukaan 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa koirista ovat steriloimattomia ja tästä syystä koiria syntyy hallitsemattomasti tasasin välein. Pennut jotka syntyvät omistetulle koiralle hylätään pian syntymän jälkeen, hävitetään tai ne jäävät pyörimään pihalle emonsa kanssa, kunnes ne alle vuodessa, itse synnyttävät tai siittävät ensimmäiset pentunsa kodittomiksi koiriksi.

6.7.2016, Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani Luiza Mandru organisoi kotikyläänsä Gradisteaan, ensimmäisen sterilointipäivän. Päivä oli menestyksekäs mutta mukaan mahtui myös surullisia koirakohtaloita. Eräs nainen toi steriloitavaksi emon jolla oli yksi pentu mukanaan. Myöhemmin hän toi loput pennut pussissa joka oli vielä Ikean kassissa. Hän totesi, että mikäli pentuja ei oteta vastaan hän hukuttaa ne jokeen. Pennut muutti Luizalle mutta koska Luizalla on niin paljon koiria jo kotonaan, hän ei pystynyt ottamaan myös emoa, vaan tämä muutti Luizan ystävän tarhalle. Nyt Fidelina, Bertin, Denis, Estelline, Adriel ja Adelita ovat valmiita muuttamaan omaan kotiin.

Adriel oli yksi ujoimmista näistä pennuista. Näin ollen Luiza päätti ottaa Adrielin siskonsa Adelitan kanssa taloon asumaan, hänen ja hänen miehensä kanssa. Tämä auttoi Adrielia paljon ja pikkujätkä rohkastuikin paljon. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että uuteen ympäristöön muuttaessa Adrielin voi kestää hetki ennenkuin tottuu mutta tämä on otettava huomioon minkä vaan koiran kanssa. Adriel on vielä kovin nuori pentu ja uskomme, että tämä reipastuu kotioloissa hienosti. Adrielilla oli tullessaan paha silmätulehdus mutta sai onneksi heti siihen lääkityksen ja tulehdus saatiin hoidettua hienosti.

Kooltaan Adriel tulee arviolta jäämään pienehköksi keskikokoiseksi koiraksi, noin 12-15kg/40-45cm. Muiden koirien kanssa Adriel tulee hienosti toimeen ja myös kissoihin jätkä on päässyt tutustumaan ongelmitta.

Video on siitä hetkestä kun pennut tuotiin sterilointipäivälle.

26.11.2016
Adrielin sisaruksista osa on jo löytäneet kotinsa Suomesta mutta toiset vielä odottavat. Adriel on kasvanut “pienestä rääpäleestä”, komeaksi jätkäksi joka tulee toimeen muiden koirien kanssa. Pienten pentujen kanssa Adriel toimii kiltin isoveljen lailla, leikityttää ja hoivaa pienempiään. Adrielin veljen, Bertinin, mielestä elämä kotikoirana Suomessa oli kovin jännää alkuun mutta Bertin oli kuitenkin kiltti kuin mikä. Nyt on jo kivasti vauhtia ja tohinaa Bertinin perheessä ja uskon, että Adrielin kanssa kävisi melko samalla tavalla. Lisätty muutama kuva Adielista.

11.2.2017
Suloinen iso pienimies saapui tänään Suomeen kotihoitoon. Matka jatkui Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Tamperetta, jossa voi käydä treffaamassa Adrielia sopimuksen mukaan. Kentällä jännitti aikalailla mutta pian varmaan helpottaa. Automatka on sujunut Adrielin nukkuessa. Lisätty kuva joka on otettu ennen autoon menoa lentokentällä ja video se joka kuvattiin live-videona kun koirat saapuivat.

25.2.2017
Adriel on juuri varattu omaan kotiin, jonne pääsee lähiaikoina muuttamaan. Ihanaa tutustumista toisiinne ja yhteiseen elämään <3

7.3.2017
Tänään koitti se pitkään odotettu päivä, jolloin Adrielista virallisesti tuli Aatu ja jolloin Aatu sai muuttaa Kotiin.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Adriel tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä tai kun koira siihen fyysisesti on kypsä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Adriel saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adriel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveys ja kustannus infoihin.

Adrielin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/kulkurit/videos/1448133185197010/?hc_ref=NEWSFEED#” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/spayonekulkurit/videos/1838366143052234/?hc_location=ufi” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: