Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut koira: BERTIN (Ikea-pennut)


Syntymäaika: Noin 6/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Ei kastroitu

17.9.2016
Romaniassa on arvion mukaan 2-5 miljoonaa koditonta koiraa. Suurin osa koirista ovat steriloimattomia ja tästä syystä koiria syntyy hallitsemattomasti tasasin välein. Pennut jotka syntyvät omistetulle koiralle hylätään pian syntymän jälkeen, hävitetään tai ne jäävät pyörimään pihalle emonsa kanssa, kunnes ne alle vuodessa, itse synnyttävät tai siittävät ensimmäiset pentunsa kodittomiksi koiriksi.

6.7.2016, Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani Luiza Mandru organisoi kotikyläänsä Gradisteaan, ensimmäisen sterilointipäivän. Päivä oli menestyksekäs mutta mukaan mahtui myös surullisia koirakohtaloita. Eräs nainen toi steriloitavaksi emon jolla oli yksi pentu mukanaan. Myöhemmin hän toi loput pennut pussissa joka oli vielä Ikean kassissa. Hän totesi, että mikäli pentuja ei oteta vastaan hän hukuttaa ne jokeen. Pennut muutti Luizalle mutta koska Luizalla on niin paljon koiria jo kotonaan, hän ei pystynyt ottamaan myös emoa, vaan tämä muutti Luizan ystävän tarhalle. Nyt Fidelina, Bertin, Denis, Estelline, Adriel ja Adelita ovat valmiita muuttamaan omaan kotiin.

Bertin on suurin pennuista ja arvion mukaan Bertin tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi, noin 15-20kg/45-50cm. Bertin on asustanut muiden pienten pentujen kanssa pentuaitauksessa pihalla eikä ole ollut toisten koirien kanssa juurikaan tekemisissä. Tästä syystä Bertininä hieman jännittää muuta koirat. Kissojen kanssa Bertie on tullut hyvin toimeen. Uskomme kuitenkin, että Bertin kyllä tottuu muihin koiriin ja voisi hyvin asua koirakaverinkin kanssa.

Video on siitä hetkestä kun pennut tuotiin sterilointipäivälle.

3.10.2016
Niin se elämä vaan voi muuttua. Bertin pääsee pian jättämään taakseen entisen elämän Romaniassa ja kohdata uuden elämänsä Suomessa. Yhdessä oman perheen kanssa Bertin saa pikkuhiljaa totutella kaikkeen uuteen ja ihmeelliseen ja ennen kaikkea nauttia elämästä <3

16.10.2016
Ja näin on ensimmäinen Ikea-pennuista päässyt omaan kotiin. Bertin saapui kotiinsa tänään ja jännitys oli pojalla suuri. Pienen elämässä on tapahtunut viime aikoina suuria muutoksia ja nyt perhe ottaa rauhallisesti ja antaa Bertinin tutustua pikkuhiljaa uuteen elämäänsä. Kunhan on ensin nukkunut matkaväsymystään pois 😉


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaisuutta, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bertin tulee Suomeen kastroimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä tai kun koira siihen fyysisesti on kypsä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Bertin saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja loishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bertin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekäterveyteen ja kustannuksiin.

Bertinin yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.