Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut koira: WILLY (nyk. Kaarna)


Syntymäaika: Noin 2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
Kastroidaan

18.9.2016
Târgoviște on kaupunki Romanian eteläosassa, Ialomițajoen varrella. Arviolta kaupungissa on noin 4000 koditonta koiraa ja eläinten asema ei ole hyvä tässäkään kaupungissa. Kaupungin rankkurit ”siivoavat” katuja säännöllisesti ja koirat otetaan brutaalisti kiinni ja mikäli nämä selviävät rankkureiden käsittelystä, ne heitetään Târgovișten kunnalliselle tarhalle. Koirien onneksi kaupungissa asuu myös muutamia eläinsuojelijoita, joista yksi on Kulkurien pitkäaikainen ja luotettava yhteistyökumppani Mihaela Soare. Mihaela asuu iäkkäämän äitinsä kanssa pienessä omakotitalossa. Heillä on käytössä myös oma aidattu piha, jossa koirat saavat liikkua vapaana. Mihaela yrittää myös aina totutella koiria pantaan ja hihnakävelyyn, jotta nämä asiat sitten olisivat koiralle helpommat sen kotiutuessa.

Mihaelan luona omaa kotia odottaa nyt myös Willy. Willy asui erään toisen koiran kanssa onkalossa pellolla tien varressa. Alkuun Mihaelan oli laitettava Willyn yksityiseen koiratarhaan, sillä hän ei voinut ottaa liian montaa koiraa kotiinsa. Nyt hän on kuitenkin pystynyt hakea Willyn luokseen hetki sitten. Willy on edelleen ymmällään tästä muutoksesta sen elämässä mutta on jo huomannut, että nykyään se huomio joka häntä kohtaan kohdistuu, on pelkkää ystävällistä huomiota. Kulkurien aktiivit ovat parhaillaan Romaniassa ja pääsivät tapaamaan Willyn, joka kooltaan Willy on noin 45cm/12-15kg.

Muiden koirien ja kissojen kanssa Willy tulee hienosti toimeen ja luonteeltaan Willy vaikuttaa olevan kovin lempeä ja ennemmin alistuva kuin päällepäsmäri. Aktiiveihimme Willy suhtautuu ujosti mutta ottaa silti herkun kädestä hetken päästä ja antaa myös varovaisesti koskettaa itseään. Uskomme, että Willy reipastuisi kotioloissa suhteellisen nopeasti ja vaikka Willy menisi ainoana koirana, sille tekisi varmaan hyvää jos kodissa olisi reipas ja kiltti koirakaveri ennestään.

Videolla näet Willyn kaverinsa kanssa, siinä paikassa jossa pojat aiemmin asui.

20.9.2016
Joskus kohtalo puuttuu elämään ja niin tässäkin tapauksessa. Willy ei kerennyt kauan sivuilla olla ennenkuin poika huomattiin ja varaus tehtiin. Onnea Willy ja perhe ja tsemppiä odotukseen 🙂

16.10.2016
Willyn uudeksi nimeksi tuli Kaarna ja Kaarna kotiutui tänään, sunnuntaina. Poikaa jännitti melko lailla lentokentällä mutta oltua kotona hetken jännitys alkoi päästää ja uuden siskonsa avustuksella Kaarna uskaltautui tutustumaan uuteen kotiinsa. Iloisia yhteistä elämää koko perheelle!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Willy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Willy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Willyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.