Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut koira: MIRO (Nyk. Dino)


Syntymäaika: 11-12/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroidaan

10.6.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa Kulkurien yhteistyötarhaa Glinaa ylläpitävä Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Satojen koirien joukosta mukaan valikoitui muutama onnekas, jotka syystä tai toisesta kiinnittivät vierailijoiden huomion. Näiden koirien joukossa oli neljä reilun kuukauden ikäistä pientä pentua, jotka poimittiin matkaan aikuisten koirien jaloista. Valitettavasti kunnallisilla koiratarhoilla pentujen mahdollisuudet selvitä ovat häviävän pienet ja näistäkin neljästä pennusta vain kaksi selvisi.

Nuori villikko Miro on toinen näistä selviytyjistä. Se on käynyt läpi pitkän hoitojakson ja on nyt vihdoin valmis adoptio-ohjelmaamme. Miro asuttaa Carmenin omistamaa tyhjää asuntoa yhdessä kolmen muun vanhemman uroksen kanssa ja se tulee niiden kanssa hienosti toimeen. Vieraita se alkuun jännittää hieman, mutta rohkaistuu nopeasti uteliaisuuden viedessä voiton. Tuttuja ihmisiä Miro rakastaa ja heitä kohtaan se on loputtoman huomionkipeä.

Miro on tyypillinen nuori pojankoltiainen. Se mennä viipottaa ympäriinsä, tutkii kaikkea uutta ja pyörii jaloissa minkä ehtii. Kaikki ympärillä tapahtuva kiinnostaa sitä kovasti ja Miro osallistuukin tunnollisesti kaikkeen lattian moppaamisesta vesikuppien pesemiseen. Se on iloinen hassuttelija, jonka hieman huvittava ulkonäkö vastaa täydellisesti sen höpsöä luonnetta. Miro tulee kodissaan kaipaamaan tarpeeksi liikuntaa ja tekemistä, sekä kärsivällistä kouluttamista oppiakseen kotikoiran tavoille.

Miro tulee aikuisena olemaan noin 50-55cm korkea ja painamaan noin 20 kiloa.

31.8.2016
Miron syksy alkaa parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun se pääsee matkustamaan ikiomaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

16.10.2016
Hurmaava hassuttelija Miro on viime yönä tehnyt elämänsä jännittävimmän matkan ja lentänyt kotiinsa Suomeen. Hurjasti onnea koko perheelle!

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Miro saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miro on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.