Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut koira: HUMMER (H-team) (nyk. Humu)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

27.7.2015
A Doua Sansa on kahden naisen, Carmenin ja Ioanan perustama eläinsuojeluyhdistys, joka ylläpitää koiratarhaa Glinan kylässä. Tarha sijaitsee keskellä peltoa ja koska siellä ei ole ihmisiä vuorokauden jokaisena hetkenä, sinne ei voi viedä mitään vähänkään arvokasta, kuten kunnollisia tuulensuojia, sillä ne varastetaan välittömästi.

Glinan tarhalla koirat ovat kuitenkin paljon paremmassa turvassa kuin kadulla ja ne saavat tarvittaessa hoitoa vaivoihinsa. Glinan asukkeihin lukeutuu myös Bukarestin kadulta löytyneet Hummer, Halla, Hector ja Holly, eli H- team. H- teamin kaikki pennut ovat kuten terveet pennut ovat: iloisia, leikkisiä ja uteliaita. Pennuista Hummer jännittää hiukan päästessään syliin, muttei se kuitenkaan jännitä.

Hummer tulee olemaan korkeudeltaan noin yli 50 senttiä ja painamaan noin 25 kiloa.

27.9.2015
Syyskuun reissullaan Romaniaan aktiivimme tapasivat myös H-teamin. Pentueesta Halla odottaa jo omaan kotiin pääsemistä, mutta muut pennut odottavat vielä vuoroaan. Holly ja Hummer ovat edelleen uteliaita ja iloisia, kuten pentujen kuuluukin olla. Ne antavat koskea itseään ja ovat mielellään ihmisen lähellä. Lisätty myös kuvia.

24.11.2015
Aktiivimme vierailivat marraskuussa jälleen Glinan tarhalla Hummerin luona. Hummerin saama päivittäinen liikunta muodostuu edestakaisesta parin metrin matkasta häkin laidasta toiseen, joten se on lihonnut. Ylipaino ei koskaan tee koiralle hyvää, mutta erityisesti nuoren, kasvavan koiran kohdalla sitä tulisi välttää. Siksi olisikin hyvä, että Hummer pääsisi pian kotiinsa. Hummer on sisartaan Hollya hiukan rohkeampi ja tuleekin suht reippaasti tervehtimään ihmisvieraita ja jännitykseltäänkin jaksaa olla kiinnostunut ihmisestä.

21.1.2016
Niin kovin usein huomaa toivovansa, että voisi lukijalle välittää sen elämänilon ja positiivisuuden, joka koirasta huokuu askeettisista elinolosuhteista huolimatta. Kuinka ne iloitsevat lämmöstä, leikistä ja hetkellisestä ihmisen huomiosta. Hummer sisarensa Hollyn lailla on yksi sellaisista koirista, joiden potentiaalia lemmikiksi ja perheenjäseneksi on vaikea kuvailla. Hummerista on kasvanut nuori mies, joka teini-ikäisenä tulee koettelemaan omistajansa hermojen venyvyyttä varmasti harva se päivä, mutta johdonmukaisuudella, rajoilla ja rakkaudella Hummerista saa varmasti uskollisen kaverin. Se asuu tällä hetkellä ongelmitta siskonsa sekä emonsa kanssa samassa häkissä, eikä sen kuule haukkuvan. Lisätty kuvia.

22.3.2016
Lisätty komistuneelle koirapojalle kuvia tammikuisesta Romaniasta.

24.5.2016
Kesä on saapunut Romaniaan ja sen mukana myös toivotut vieraat Suomesta. He tapasivat H-teamin yhä Glinan tarhalla asuvat Hummerin ja Hollyn, jotka edelleen odottavat omaa omistajaansa. Aktiivimme kertovat, että Hummer on entisestään komistunut ja vaikka se ihan selvästi jännittää todella paljon, niin se käy jatkuvasti moikkaamassa häkissä olevia vieraita eli reipastumista on havaittavissa. Hummer ottaa nätisti nameja käsistä ja antaa jopa vähän rapsutella itseään. Se pyörii lähellä eikä malta pysyä kauempana, joten siitä saa jaa kanssa varmasti hyvän ja uskollisen ystävän.

Lisätty kuvia.

11.7.2016
Missä on tämän suloisen pojan koti? Se ei tiedä mitään siitä maailmasta, joka on sen pienen häkin ulkopuolella. Se on asunut tarhalla koko elämänsä, mikä tulee varmasti näkymään sen sopeutumisajan pituudessa, mutta yhtäkaikki se ansaitsisi päästä jo omaan kotiinsa. Hummer on edelleen hiukan ujo, joka ei oikein osaa suhtautua ihmisen kosketukseen, mutta namien avulla se jo rohkaistuukin. Liikunnan puutteessa se on saanut ylipainoa, mutta kotona liikunnan myötä se varmasti normalisoituu. Hummerista näkee, kuinka kovasti se haluaisi tulla ihmisen lähelle ja jäädäkin siihen, mutta kokemuksen puutteessa se jää vielä asiaa puntaroimaan.

Pari kuvaa lisätty.

17.8.2016
Aktiivimme Rosa on tällä hetkellä viettämässä työntäyteistä lomaa Romaniassa. Yksi Rosan tavoitteista on oppia tuntemaan arkoja koiria paremmin ja mahdollisesti sosiaalistaa niitä edes vähän. Hummerin Rosa kertoo olevan erinomaisen hassu kaveri. Se säntäilee kuin pikku pupu, kun sen pitää käydä koko ajan moikkaamassa vieraitaan ja sitten taas loikata äkkiä kauemmas, kun sitä alkaa jännittämään. Se pyörii koko ajan vieraan lähellä ja antaa rapsutella reippaasti, kun sen kanssa pääsee paremmin sinuiksi. Sillä on myös hassu tapa jäädä lähelle mangustimaiseen asentoon siten, että takapuoli on maassa ja etutassut ilmassa. Äärimmäisen sympaattinen jolla olisi ihan hirvittävästi annettavaa ihmiselleen.

11.9.2016
Jokaisen koiran kohdalla toivoo, että joku huomaisi ne ja haluaisi antaa niille kodin. Toivoo, että ne pääsisivät pois tarhalta sisätiloihin lämpimään, pehmeään ja puhtaaseen. Että ne saisivat hyvää ruokaa ja ne voisivat nukkua pelkäämättä. Kauan odottaneen Hummerin ja ja Hollyn kohdalla on jouduttu odottamaan aivan liian kauan, mutta kuten ennenkin on todettu, koirat tietävät meitä paremmin. Ja ne tiesivät, että niiden omistaja on jo matkalla. Eikä omistaja jättäisi toista taakseen, vaan Holly ja Hummer molemmat sulkisivat salvan takanaan ja matkustaisivat omaan kotiin Suomeen.

16.10.2016
Hummer ja sisarensa Holly saapuivat viime yön Kulkurilennolla kotiin ja nyt ne pääsevät aloittamaan elämän ihan oikeina kotikoirina. Onnea matkaanne, Holly, Hummer ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hummer saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hummer on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hummerin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.