Kodin saanut koira: VIDA

Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

24.6.2015
Vida löydettiin eräästä kaupasta noin neljä viikkoa sitten. Romanian kesälämpö on jo korkealla ja tämä fiksu tyttö oli hakeutunut kauppaan sillä siellä oli viileää. Ulos Vida ei sit enää halunnutkaan. Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu tuli hätiin ja niin Vida pääsi turvaan kaduilta. Vida on tällä hetkellä odottamassa omaa kotiaan toisen yhteistyökumppanimme, Onevet-klinikan, tiloissa.

Vida on tällä hetkellä noin 10 kuukautta vanha ja on ihmisystävällinen sekä tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Vida voi vielä kasvaa jonkin verran, arvioitu aikuiskoko on noin 50cm ja 18-20kg.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

03.08.2015

Aktiivimme ovat vierailleet Romaniassa kaksi kertaa kesä kuluessa. He ovat tavanneet Vidan molemmilla kerroilla. Ensimmäisellä kerralla Vida vaikutti suhteellisen aralta, klinikalla on tuolloin aika hässäkkä ja paljon muita koiria. Toisella visiitillä Vida puolestaan vaikutti paljon reippaammalta ja tuli mielellään rapsuteltavaksi. Nyt Vida on siirretty Glinan tarhalle odottamaan omaa kotiaan. Lisätty uusia kuvia.

03.09.2015

Vida sai muutama päivä sitten häkkiinsä erityisen vieraan, IVANAHelsingin Paola Suhosen, joka kiertää usealla Kulkurien yhteistyötarhoilla ja –klinikoilla. Paola Suhosen matkaa blogin muodossa, voit seurata täällä.  Paola mainitsi tekstissään erityisesti mieleensä jääneen Vidan, joka Paolan mukaan rakasti valokuvatuksi tulemista mallin elkein. Vida vaikutti erittäin reippaalta ja ihanalta.
Vida on nyt siirretty kotia etsiviin aikuisiin koiriin neidin täytettyä vuoden. Lisätty Paolan ottamia uusia
kuvia.
01.10.2015
Aktiivimme vierailivat Glinan tarhalla syyskuun puolenvälin tienoilla ja tapasivat siellä myös Vidan. Tässä heidän kuulumisia Vidasta:

Neiti on selvästi turhautunut häkissä ja tappelee ajoittain hieman seinänaapurinsa kanssa. Vida juoksenteli todella energisesti ympäri häkkiä eikä alkuun oikein meinannut rauhoittua. Haukkui myös jonkin verran häkistään. Ihmisiä kohtaan Vida ei ollut lainkaan arka, vaan tuli heti tutustumaan ja hakemaan huomiota. Malttoi myös rauhoittua kun sai nameja, joten varmasti helposti motivoitavissa.

07.06.2016

Ihana Vida neiti odottelee edelleen omaa kotiaan Romaniassa. Aktiivimme ovat tavanneet Vidaa Romanian reissuillaan tammi- maalis- ja toukokuussa.  Viimeisimpien kuulumisten mukaan Vida on rauhoittunut, eikä ei ole enää yhtään niin turhautuneen oloinen. Neiti käy kuitenkin edelleen välillä haukkumassa naapureilleen.  Vida malttaa kuitenkin rauhoittua ja odotella rapsutuksia. Antaa käsitellä itseään todella nätisti ja on kaikin puolin kiltti ja herttainen tyttö. Todella sympaattinen neiti.

Nyt kun vielä löytyisi Vidalle se oma koti niin neiti pääsisi harjoittelemaan kotikoiran elämää.

10.08.2016

Aktiivimme tapasivat myös Vidan vieraillessaan Romaniassa ja Glinan tarhalla heinäkuussa. Neiti on entisensä ja odottelee edelleen pääsyä omaan kotiinsa. lisätty uusia kuvia!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vida saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vida on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

30.08.2016

Ihana Vida neiti on vihdoinkin varattu omaan kotiinsa Suomeen. <3

16.10.2016

Vida saapui omaan kotiinsa Suomeen.

 

Harkitut yhteydenotot Jenni Huuskoselle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: