Kodin saanut koira: ORION (nyk. Ossi)

Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Glinan tarha)
Kokoarvio:

 

6.9.2016
A Doua Sansa on romanialainen eläinsuojeluyhdistys, joka ylläpitää noin 250 koiran tarhaa Glinan kylässä Bukarestin ulkopuolella. Olot tarhalla ovat karuakin karummat, mutta ainakin koirat ovat siellä turvassa rankkureilta ja soveltuvuutensa mukaan ne pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Glinan tarhan pihalla on pieni talo, jota Kulkurien aktiivit kutsuvat mökiksi. Siellä majoittuvat muutamat koirat, jotka saavat päivisin, ihmisen ollessa tarhalla, juosta vapaana pihalla. Yksi tällaisista koirista on Orion.

Orion on sananmukaisesti iso koira pienessä kehossa. Se on alunperin löytänyt tiensä Glinan tarhalle, kun se oli seikkaillut Bukarestin keskustassa ja sen oli noukkinut mukaansa Glinan tarhan vapaaehtoistyötekijä. Orion on suunnattoman ihmisrakas ja kiltti höperö. Se kuvittelee olevansa suuri vahtikoira ja iso äijä, eikä se välitä, vaikka isommat pojat käyvät ärisemässä sille, kun se on vapaana pihalla. Orion on ystävällinen koira, joka tulee kaikkien kanssa toimeen. Todella leikkisä ja iloinen Orion rakastaa noutaa heitettyjä leluja (se muistaa kyllä vain toisinaan palauttaa lelun) ja se seurailee aina ihmisiä, kun vaan voi. Orion tykkää lisäksi “auttaa” (tarhan vapaaehtoinen siivosi yhtä koirahäkkiä ja Orion kaivoi vieressä kuoppaa aivan innoissaan, kun sai olla “avuksi” – kuoppa piti tietysti peittää myöhemmin). Orion rakastaa jahdata rottia, joten se ei välttämättä sovellu kissakotiin. Orion rakastaa ihmiskosketusta ja antaa pidellä sylissä miten päin vaan ja hakeutuu itse aina mahdollisimman lähelle ihmistä – mieluiten syliin asti.

Juostessaan Orion ajoittain keventää toista takajalkaansa. Jalka on kuvattu, eikä siitä löytynyt vikaa. Orion ei myöskään arastele jalkaa.

Orion on noin 35 – senttinen ja painaa noin yhdeksän kiloa.

19.9.2016
Orion on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

19.10.2016
Kun Kulkurilento tänään laskeutui Suomen maan kamaralle, se toi mukanaan pienensuuren koirapojan, joka sai nimekseen Ossi. Kuulumiset kertovat, että Ossi on valloittanut jo uuden kodin sohvan ja sängyn, joten se on nopeasti ymmärtänyt oman kodin edut. Onnea matkaanne, Ossi ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Orion saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Orion on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Orionin yhteyshenkilö: Maarit Auranen


Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: