Päivitetty 19.10.2016

Kodin saanut koira: YODA


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

31.3.2016
Yoda on noin 2-vuotias upea narttu, joka on pelastettu romanialaiselta kunnalliselta tarhalta. Tarhalta pelastettaessa Yoda oli erittäin huonossa kunnossa, sillä se sairasti penikkatautia ja lisäksi sikaripunkki vaivasi sitä. Tästä johtuen Yodan iho oli erittäin huonossa kunnossa ja kutisi sekä oli monin paikoin täysin karvaton ja jopa haavaumilla. Lisäksi Yoda oli erittäin laiha. Nyt Yoda on kuitenkin tervehtynyt ja kuntoutunut hyvin ja odottaa ikioman kodin löytymistä Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tarhalla. Toisessa takajalassa Yodalla on edelleen karvaton alue, mutta iho ja karvapeite ovat muuten jo hyvin parantuneet.

Kooltaan Yoda on noin 60 cm korkea ja painaa nyt noin 30 kg. Luonteeltaan Yoda on aktiivinen ja leikkisä koira, joka ei ujostele vieraitakaan ihmisiä, vaan nauttii huomiosta ja antaa pusuja ihmisille. Yoda on siis erittäin luottavainen ihmisten suhteen ja pyytää varauksetta myös maharapsutuksia. Alun innostuksen jälkeen Yoda osaa hienosti myös rauhoittua. Yodalla on hyvin todennäköisesti ollut useita pentueita aiemmin.

Yoda on monen rodun sekoitus ja on mahdollista, että siinä on hitunen esim. cane corsoa tai seassa rhodesiankoiratyyppistä rotua. Yoda tulee vaatimaan aktiivisen kodin, johdonmukaisen kasvatuksen ja selkeät rajat sekä paljon rakkautta. Yoda on tullut Romaniassa toimeen kaikkien koirien kanssa.

Etsimme Yodalle kotia, jossa on aiempaa koirakokemusta ja mielellään kokemusta molossityyppisistä koirista. Yoda ei välttämättä sovellu asumaan kerrostaloon. Ihanteellista olisikin, jos Yodalla olisi tulevassa kodissa oma piha, jossa se voi tarkkailla maailman menoa. Asumismuodon sijaan olennaisinta tosin on tulevan omistajan mahdollisuudet ja sitoutuneisuus tarjota Yodalle riittävästi liikuntaa ja aivotyöskentelyä.

25.5.2016
Kulkurien aktiivit vierailivat OneVetin hoitolassa toukokuussa 2016 ja tapasivat siellä myös Yodan. He kertoivat Yodan olevan mielettömän upea koira, joka tulee nätisti vieraitakin ihmisiä vastaan ja on melko huomionkipeä nauttien ihmisen rapsutuksista. Yoda on erittäin iloinen sekä aktiivinen ja energinen ja on hyvin mahdollista, että siitä saisi harrastuskaverin moneen menoon. Yoda on  erittäin tasapainoinen koira, jolla on hyvin kiltti ja kultainen sydän. Tarhalla Yoda tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Lisätty uusia kuvia Yodasta.

25.7.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Yodan heinäkuussa OneVetissä ja jos jostain koirasta voi sanoa sen olevan täydellinen koira niin Yodasta. Yoda on nuoresta iästään huolimatta viisaan oloinen narttu, joka tulee tarhalla toimeen niin kaikkien ihmisten kuin koirienkin kanssa. Yodasta löytyy toki myös virtaa ja vieraiden mennessä moikkaamaan sitä, hyppii se ilosta. Tarhalla Yoda on erittäin hiljainen eikä provosoidu edes muiden koirien metelöinnistä. Lisätty uusia kuvia Yodalle.

27.9.2016
Tämä ystävällinen ja kiltti tyttö odottaa edelleen ikioman kodin löytymistä Onevetin tarhalla. Yoda ei hötkyile turhia, vaan tulee kohteliaasti uusienkin ihmisten luokse ja nauttii rapsutuksista. Missä olisi Yodan oma rakastava ja sitoutunut koti?

4.10.2016
Pitkän odotuksen jälkeen tämä erityinen tyttö on varattu omaan kotiin Suomeen!

19.10.2016
Tänään iltapäivällä Yodasta tuli suomalainen koirakansalainen, joka saa elää koko loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea matkaanne, Yoda ja perhe.

——————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yoda saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yoda on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yodan yhteyshenkilönä toimii Niina Laaksonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.