Kodin saanut koira: IZI

Syntymäaika: 4/2015
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

14.7.2015
Izi on löydetty ihan pienenä veljensä kanssa metsästä, läheltä Bukarestia. Izin veljellä oli jalka murtunut ja toistaiseksi ei ole vielä adoptioon tulossa. Se kuinka veljekset olivat päätyneet metsään ja kuinka jalka oli murtunut, ei tiedetä, mutta mahdollisuudet uuden elämän aloitukseen, tämä löytyminen antoi. Molemmat ovat tällä hetkellä yhteistyökumppanimme Asociatia A Doua Sansan, Glinan kylässä sijaitsevalla tarhalla.

Izillä on avoin luonne ja uudet asiat voivat aiheuttaa hämmästystä, mutta ei siitä suuremmin hätkähdä. Iziä pystyi helposti tutkimaan, eikä poika moisesta tutkailusta ollut moksiskaan.Vaudikkaan nuoren pojan meno ja elämän ilo, ilahduttaa varmasti kenet tahansa. Erikoisuutena Izillä oli takakannuskynnet.

Arvioitu koko Izillä on n. 50 cm ja painoa n. 15 – 20 kg

23.9.2015
Izi tulee tervehtimään häntä heiluen ja tykkää rapsutuksista, välillä poistuen sivummalle tarkkailemaan tapahtumia, ja niitähän muut aktiivisemmat häkkikaverit tekivät omilla touhuillaan, jotka riehuivat ja hyppivät. Izi ei ole villimpiä pentuja, ennemminkin tyyni ja katselikin rauhallisesti ja kohteliaasti muiden touhuja, mutta toki Izi tekemistä kaipaa ja nauttii varmasti siitä, että saa tehdä asioita rauhallisempaan tahtiin. Kuvia kasvaneesta Izistä lisätty.

27.11.2015
Niin on Izistäkin kasvanut komea nuori koira. Izi on innoissaan, kun häntä mennään tapaamaan häkkiin ja jää tutkailemaan tilannetta pienen matkan päästä. Pienoista ujoutta Izissä vielä on, mutta viisas koira ja rauhallisella sekä rakkauden täyttämällä määrätietoisella opastuksella, saa tästä pojasta upean kaverin. Kuvia ja video lisätty.

25.1.2016
Aktiivimme tapasi hurmaavan Izin tammikuussa 2016 ja uuden ihmisen ensitapaaminen oli jokusen sekunnin jännittävää. Nopeasti Izi kuitenkin huomasi, ettei siinä ollutkaan mitään pelättävää, vaan tuli häntä heiluen hakemaan rapsutuksia ja namitkin maistuivat, jotka otti hyvin hienovaraisesti huulilla. Muiden koirien haukkuessa tarhalla, ei Izi lähtenyt kuoroon mukaan ja ruokakin jaettiin sulassa sovussa kaverin kanssa. Koti saa tästä kaverista luontevasti mukavan ja seurallisen perheenjäsenen. Uusia kuvia lisätty.

12.2.2016
Videoita Izistä lisätty.

31.3.2016
Häkkiin mentäessä, tulee Izi hieman ujosti, mutta ystävällisesti tervehtimään. Se ottaa maharapsutukset vastaan ja käy hetken häkkikaverin kanssa leikkimässä ja palaa uudestaan hakemaan rapsutukset. Se ei tungeksi, eikä pidä itsestään ääntä, se on juuri sellainen, miksi moni haluaa kouluttamalla saada koiransa olemaan, Izi on sellainen jo valmiiksi. Izi on peruskoira ja ehkä siksi juuri jää hän vähemmälle huomiolle. Pentuaika on Izillä jäänyt nyt taakse ja poika siirtyy pennuista aikuisten puolelle etsimään kotia.

19.5.2016
Kulkurien aktiivit viettivät toukokuun alussa päivän Glinan tarhalla. Romaniassa oli satanut paljon vettä edellisinä päivinä ja jokusen sadekuuron antoi myös tuona päivänä, mutta Iziä ei sade haitannut, vaan otti aktiivit alkuun hieman ujostellen, mutta iloisesti vastaan. Izi on touhas koira, kuitenkin maltillinen ja se hääräilee ihmisten lähellä ottaen rapsutuksia vastaan. Komesta pojasta uusia kuvia.

7.7.2016
Aktiivimme vierailevat parhaillaan Romaniassa ja voivat ilolla kertoa Izille ne parhaimmat sanat; pääset kotiin Izi, sinut on varattu tänään!

15.8.2016
12.8.2016 yöllä saapui lento Romaniasta Suomeen, jossa Izi matkusti kotiin. Onnea kodille!

7.11.2016
Izin kodilta kuulumisia;

Izistä on tullut sellai mun mussukka. Aamusin tulee rönöttämään päälle ettei ylös noustaisiin. Aina aamusin innostus on korkeimmillaan häntä heiluen miehenkin luo. Pikku hiljaa ehkä alkaa rohkaistua miehenkin kanssa. Hiljaa hyvä tulee. Taitaapi vieläkin vähän sisällä olo kummastuttaa mutta aina toiselle jutustelen ja kerron että kotona olet.

Izi tykkää ulkoilla metsässä ja tosi nätisti kulkee hihnassa, mieluiten meidän välissä. Osaa seurata jalajälkiä, joten kuoppiin astumumiselta vältytään, toisin kun toisen koiruli hölömöläisen kanssa.

Kissat antaa olla omassa rauhassaan, haistelee jos tulevat lähelle. Osaa kuunnella ja ymmärtää kyllä jos jotain oikein tai väärin on tehnyt. Äänet kummastuttaa ja säpsähtelee ääniä vieläkin muttei kylläkään yllätä. Ruokahalua pojalla on vaikkei ahne olekkaan. Kiloja kertynyt ja valjaiita on jouduttu löysentelemään.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Izi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Izi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Stina Nurmikoskelle

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: