Päivitetty 19.01.2020

Kodin saanut koira: JAFFA (PARVOPENNUT) (nyk. Bigi)


Syntymäaika: 07/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta:

23.11.2019

2019 syyskuussa kolme aktiiviamme tekivät matkan Romaniaan. Matkalla Cosoban tarhalle aktiivimme kohtasivat tehdasalueella koiraperheen, joista kolme olivat pentuja ja kaksi aikuisia. Ne elivät tehdasalueen pihalla lähestulkoon oman onnensa nojassa. Tehdasalueelle työskentelevät miehet väittivät koiria omikseen kun aktiivimme halusivat pelastaa koko perheen mukaansa. Aktiivit keräsivät mukana olevat rahansa yhteen ja saivat niillä ostettua koirat miehiltä. Kolmesta pennusta yhden tila oli jo niin huono, että matkalla eläinlääkäriin se nukkui pois, taisteltuaan pitkään parvovirusta vastaan. Myöhemmin myös kaksi muuta pentua alkoivat oireilla, mutta onneksi hoito päästiin aloittamaan ajoissa ja pennut selvisivät. Hurja määrä ihmisiä tarjoutui auttamaan näitä koiria ja on varmasti osittain auttajien ansiota, että sekä pennut ja aikuiset selvisit hengissä.

OneVetin työntekijät sanoivat koirien olevan “tough cookies” ja koirien lähtökohtia tarkasteltaessa, se todella pitää paikkaansa. Koirat ovat selvinneet niin fyysisistä koettelemuksista, kuin henkisistäkin.

Toinen selvinneistä pennuista on suloinen tumma hurmuripoika Jaffa. Hänen elämänsä alku ei ole ollut se parhain ja helpoin, mutta pieni sisukas pentu selvisi koettelemuksista ja pääsi nyt aloittamaan loppuelämän kodin etsintää. Samaan aikaan löydettiin myös adoptio-ohjelmassa oleva Tuc joka todennäköisesti on Jaffan veli.

Jaffa on reipas ja hyväntuulinen hurmaava pentu. Leikit muiden koirien kanssa sujuu ongelmitta ja leikin tiimellyksessä Jaffa saattaa päästää ilon haukahduksia. Ihmisten kanssa Jaffa on avoin ja kiinnostunut, melko leppoisen ja huolettoman oloinen eikä turhia murehdi. Tulevan perheen tulee kuitenkin muistaa että Jaffa on vielä pentu ja opeteltavaa elämän saloihin vielä riittää, jotta siitä tulee arjen salat taitava koira. 

Jaffa on kooltaan melko pieni, painoa on n. 5kk ikään mennessä kertynyt  5kg ja korkeutta 30-35 cm. Nuoren iän puolesta voi olettaa, että hän kasvaa vielä hieman.

Päivitykset:

18.1.2020

Pikkuruinen Jaffa lensi omaan kotiinsa Suomessa ja näki ensi kertaa oman perheensä, se oli rakkautta ensi silmäyksellä <3 Jaffa sai perheeltään myös uuden nimen, Bigi 🙂

12.12.2019

Keksipoika Jaffakin sai veljensä tavoin parhaan mahdollisen joululahjan <3 tiedon että se on varattu omaan loppuelämän kotiin!

23.11.2019

Suloinen Jaffa aloitti oman loppuelämän kodin etsinnän.

———————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.
Mikäli Jaffa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Jaffa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jaffa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Jaffan veli Tuc ja toinen löydetyistä “äideistä” syyskuussa 2019.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.