Päivitetty 19.01.2020

Kodin saanut koira: ILA (nyk. Bailey)


Syntymäaika: 02/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat

14.11.2019

Carpen tarhaa, joka sijaitsee Bukarestin lähettyvillä, ylläpitää Kulkureiden pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Carmen Mandescun vuonna 2016 perustama Carpe-yhdistys. Carpen tarhasta on haluttu tehdä kotia etsiville koirille hyvä paikka elää ja odottaa oman kodin löytymistä. Carpen tarhalla on tällä hetkellä noin 100 koiraa joista yksi on kaunis Ila.

Ila on yksi sterilointipäivistä tarhalle jäänyt koira. Tämä kaunis pitkäsäärinen neiti asusti Valea Rosien kaduilla Romaniassa ja siitä piti huolta paikallinen nainen antamalla hänelle ruokaa. Ila kuitenkin oli paljon omilla reissuillaan joten sterilointipäivän jälkeen nähtiin parhaaksi että hän muuttaa Carpen tarhalle, eikä enää ole katujen kasvattina.

Ila on vaalea kaunotar joka on luonteeltaan kovin herttainen, lempeä ja rakastava. Hän on enemmin alistuva kuin pomottajaluonne. Tällä hetkellä Ila jakaa häkin Ratxan kanssa  jonka kanssa hän leikkii paljon ja tulee muutenkin erittäin hyvin toimeen. Ilan on kuultu haukkuvan hyvin vähän, sen sijaan neitokainen rakastaa maharapsuja ja nauttii silminnähden saadessaan huomiota ja rakkautta ihmisiltä.

Kokoa tällä nuorella neidillä on noin 50-55 cm ja painoa noin 18kg. Luultavimmin ei kasva enää juurikaan.

Päivitykset

19.1.2020

Ila lensi omaan kotiinsa Suomeen. Suomessa Ilaa odotti uusi nimi: Bailey, oma ihana perhe ja isosisko; Kulkuri koira Bambu <3

8.12.2019

Romaniassa joulutontut pääsevät kertomaan Ilalle että se on ollut varmasti äärimmäisen kiltti koska se saa parhaan joululahjan, Ila varattiin tänään omaan kotiin Suomeen!

14.11.2019

Ila aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ila saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.