Päivitetty 21.01.2020

Kodin saanut koira: SCARFACE (nyk. Nipsu)


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association/Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Scarfacella on joskus ollut oma koti. Tytön toi tarhalle hänen omistajansa sterilointipäivässä steriloitavaksi. Omistaja ei kuitenkaan koskaan palannut hakemaan tyttöä takaisin kotiin. Nyt Scarface asustelee vapaana Cosoban tarhan pihan muiden koirien kanssa.

Scarface sai nimensä hänellä kasvoissa olevasta arvesta, jonka johdosta tytöllä on persoonallinen ilme. Pieni ja reipas Scarface pärjää hyvin koiraporukan kanssa ja pistää monta kertaa leikiksikin pihan toisen tyttökoiran kanssa. Scarface tulee iloisesti tekemään tuttavuutta pihalle saapuvien ihmisten kanssa ja nauttii kovasti rapsutuksista. Herkut kiinnostavat tyttöstä myös kovasti.

Tyttö on kooltaan noin 40 cm ja painaa arviolta kymmenisen kiloa.

Päivitykset
18.1.2020
Suloinen Scarface on lentänyt tänään Suomeen. Onnea yhteiseen elämään Scarface ja perhe!

23.12.2019
Scarface sai tänään kaikista parhaan joululahjan, hänet varattiin omaan kotiin!

29.9.2019
Scarface tulee mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään sitä ikiomaa kotiaan.

**********

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Scarface saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Scarface on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.