Päivitetty 19.01.2020

Kodin saanut koira: GORGEOUS (nyk. Tupu)


Syntymäaika: Noin 2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Steriloitu

 

Gorgeous on herättänyt paljon kiinnostusta. Haastattelut ovat käynnissä, emmekä vastaanota uusia hakemuksia Gorgeousille. 

 

Perustiedot ja tausta

24.11.2019
Dr Adina Vladut on romanialainen eläinlääkäri, jonka ura on kestänyt jo yli 20 vuotta. Adina omistaa yhdessä miehensä kanssa Onvet-klinikan, jonka kautta jokainen Kulkurien kautta Suomeen saapuva koira kulkee. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017. Sen kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan on valittu paljon koiria. Adina viettää Cosoban tarhalla huomattavan paljon aikaa. Hän huolehtii jatkuvasti koirien lääkitsemisestä, adoptiovalmisteluista ja tarhan kehittämisestä.

Adinalla on myös palkattuja työntekijöitä, sekä klinikalla että tarhalla. Yksi tekijöistä toi pienen koiran tarhalle, toiveena että se sen kautta löytäisi kodin ja perheen itselleen. Pysyvän kodin ja perheen, joka jakaisi elämänsä pienen kanssa ihan täysin. Aivan kuten hän itse olisi halunnut. Kyseisen työntekijän äiti ei kuitenkaan hyväksy koiria talon sisällä ja pieni olisi joutunut elämään pihassa. Tätä kohtaloa ei työntekijä koiralle halunnut, joten nyt se etsii omaa kotiaan Suomesta, Kulkurien avustuksella.

Sen mielestä Adina on haukuttava tyyppi, sillä hänen käsittelyssä saattaa joutua pistetyksi tai väännelty ja käännelty (eläinlääkärin toimeenkuvaan kuuluvia asioita, mutta kerroppa se tälle rinsessalle). Uusille henkilöille Gorgeous alkuun hieman saattaa haukkua, mutta ei ole muuten kova haukkumaan. Gorgeous on oman arvonsa tunteva neitokainen ja sille on etsinnässä koti, jossa saa olla koira ja missä myös löytyy mahdollisuus nauttia rauhallisista hetkistä jos siltä tuntuu.

Muiden koirien kanssa Gorgeous tulee hyvin toimeen, hyväksyy muut helposti, ainakin tarhalla.

Gorgeous on pieni tirriäinen. Kokoa on huimat 30-35cm, 4-5kg ja ikää noin 3 vuotta.

Päivitykset

19.1.2020
Gorgeous varattiin omaan kotiin 28.12.2019 ja pääsi lentämään omaan kotiinsa Suomeen 18.1.2020. Gorgeous sai uuden nimen saapuessaan. Uudesta elämästään hän nauttii Romanian prinsessa Gorgeous I:na, kotinimeltään Tupu 😉 .


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gorgeous saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gorgeous on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue  -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gorgeouksen yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.