Enkelikoira: JANTUNEN

Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
19.9.2017
Rosiorin kunnallinen tarha sijaitsee pienessä Rosiori de Veden kaupungissa Romaniassa. Cornelia Stan on paikallinen eläinsuojelija, joka uutterasti huolehtii tarhan useasta sadasta koirasta. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin tuodaan rankkureiden toimesta jatkuvasti lisää koiria. Cornelia pyrkii siirtämään osan koirista ulos erilliskoppeihin, joissa koirat asuvat ketjuun kiinnitettyinä. Nämä koirat ovat tarhan mittapuulla onnekkaita, sillä niillä on sen verran omaa tilaa, että ne saavat nukkua omissa kopeissaan, syödä omísta kupeistaan, ja näin välttää pahimmat resurssitaistelut. Yksi näistä ketjun päässä asuvista koirista on hurmaava vanha herrasmies Jantunen.

Jantunen on elävä esimerkki siitä, että ikä on vain numero – ihan oikeasti. Jantunen innostuu aina nähdessään vieraita, ja hyppii ja pomppii heitä vasten. Jantunen on nuorekas ja pirteä, ja siitä olisi varmasti hieman ripeämpääkin seuraa lenkkipoluille. Toki käytös voi rauhoittua säännöllisen liikunnan ja virikkeiden myötä, mutta aivan sohvaperunaksi ei tästä papasta ole! Jantunen haukkuu tarhalla jonkin verran, mikä tosin voi johtua tekemisen puutteesta. Jantunen on muiden koirien seurassa kuin kala vedessä, eikä riehaannu niiden tullessa reviirilleen.

Jantusen taustoista ei tiedetä juuri mitään, joten tulevan kodin täytyy olla valmis antamaan tälle herrasmiehelle aikaa sopeutua uuteen elämään. Tulevan kodin tulee myös varautua hammasremonttiin, sillä kuten tarhalla asuvilla senioreilla yleensä, ovat Jantusenkin hampaat hieman kehnossa kunnossa. Jantunen on noin 50cm korkea, ja painoa vaarilla on noin 20 kiloa.

Päivitykset

15.2.2023

Jantunen lensi pilven reunalle enkelikoiraksi tammikuussa. Jantunen oli saapuessaan jo pappa-iässä, mutta sai elää vielä neljä vuotta Suomessa rakastettuna ja hemmoteltuna perheenjäsenenä. Lämmin osanotto perheelle.


29.9.2018
Voi Jantunen. Tämän yön nukut ihkaensimmäistä kertaa elämässäsi pehmeällä pedillä, syötyäsi maittavaa ruokaa ja juotuasi raikasta vettä. Olet tehnyt juuri matkan loppuelämäsi kotiin. Onnea Jantunen ja iso kiitos kodille.

24.7.2018
Jantusen pitkä odotus Rosiorin riimussa alkaa olla loppusuorallaan: maailman paras vaari on varattu tänään omaan kotiinsa Suomeen, missä se pääsee toimimaan oman ihmisensä rinnalla oman elämänsä yleismies Jantusena.


22.11.2017
“Varsinainen Jantunen <3”, oli Rosiorissa vierailleiden aktiiviemme kommentti tästä hurmaavan harmaasta herrasmiehestä. Jantunen esitteli yllättävän rauhallista perusluonnetta saadessaan marraskuussa vieraita Suomesta. Aktiiviemme ja muiden koirien liikkuessa ympärillä Jantunen tarkkaili tilannetta rauhallisesti kopistaan. Ihmisten tullessa lopulta papan kopille se tulee ulos ja ottaa vieraat iloisesti vastaan häntä heiluen. Jantunen on ihmisten seurassa todella rento ja ystävällinen. Pikkuhiljaa paapan paristot alkavat käynnistyä ja se riehaantuu eikä meinaa saada huomiosta kyllikseen. Jantunen on siis ennallaan. Se ei välitä muista koirista, jotka tunkevat sen kopin lähelle vieraiden mukana. Tasapainoinen, ihana, sympaattinen. Miksi sillä ei ole jo kotia?

19.9.2017

Voihan Jantunen! Tapasin paapan syyskuun alun reissullani, ja tämä hieman vilkkaampi herrasmies teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Jantuselle tärkeintä vierailun aikana on liimautua ihmiseen kiinni niin pitkältä matkaa kuin mahdollista. Vaari suorastaan ui syliin ja ellei kettinki sitä estäisi, se varmasti aivan ensimmäiseksi vetäisi pienen hepulirallin, jonka jälkeen iskeytyisi koko painollaan kiinni vieraaseen. Mikä ihme ikinä onkaan pitänyt Jantusen näin nuorekkaana läpi rankkojen vuosien, jotka eivät varmasti ole kohdelleet sitä hellästi? Se jäänee mysteeriksi.

15.7.2017
Aktiivimme tapasivat heinäkuun Rosiorin vierailullaan myös kultaisen Jantusen. Jantunen oli vierailijoita iloisesti vastassa, mutta pian vaaria alkoi hieman ujoiluttamaan. Kamera selvästi jännitti Jantusta hieman, mutta kameran vetäytyessä syrjemmälle vaari uskaltautui nauttimaan rapsutuksista. Aktiivimme kuvailivat Jantusta hyvin rauhalliseksi ja helläksi. Saadessaan rapsutuksia painautui tämä sympaattinen papparainen rapsuttajaa vasten ja jäi nauttimaan harvinaisista hellyydenosoituksista. Missä olisi tämän rakastettavan seniorin eläkekoti, jossa elämän aiheuttamat arvet pääsisivät parantumaan ja elämänilo jälleen pilkahtelemaan silmiin?

11.5.2017
Saadessaan ihmisiä luokseen Jantunen jopa hieman villiintyy ja alkaa hyppelemään vierailijoita vasten. Jantusta ei uskoisi ikäisekseen, sillä pappa on jo harmaantuneesta naamastaan huolimatta hyvin pirteä ja nuorekas. Jantunen haukkuu tarhalla jonkin verran muiden mukana, mikä tosin on ymmärrettävää virikkeiden puutteen ja stressin vallitessa. Jantunen ei kuitenkaan riehaannu muiden koirien läsnäolosta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jantunen saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jantunen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: