Päivitetty 17.09.2021

Kotia etsivä koira: RYE (Grain Puppies)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosesiin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.5.2021
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriasemat sekä Bukarestin keskustassa että Cosoban tarhan yhteydessä. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Puolen tunnin automatkan päässä keskustasta sijaitsevan Cosoban tarhan ylläpitämistä varten Adina perusti One Rescue Association-yhdistyksen. Tarhan yhteydessä sijaitsevalla klinikalla kaikki Suomeen tulevat koirat viettävät 17 päivää, minä aikana koirille tehdään maahantuontia varten vaadittavat ja kaikki muut adoptioon liittyvät toimenpiteet. Cosoban tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jonne varattomat ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä steriloitavaksi maksutta.

One Rescuen tarhalla Cosobassa on satoja koiria ja niitä hoitamassa sitoutuneita, hyväsydämisiä työntekijöitä. Eräs työntekijöistä, Costin, oli löytänyt Grain Puppiesin porukan, Buckwheatin, Oatin, Teffin, Amaranthin, Maizen, Quinoan, Ryen ja Milletin, kylän hautausmaalta pentujen ollessa aivan pieniä. Costin sai kuulla, että paikalle on saapumassa pahamaineisia koirarankkureita keräämään koirat talteen ja vietäväksi kunnalliselle tarhalle, joten hän päätti toimia, ja ottaa pennut Cosoban tarhalle turvaan.

Tarhalla pennut ovat osoittautuneet pääosin avoimiksi ja reippaiksi, eli siis aikalailla normaaleiksi pennuiksi. Adinan mukaan pennut ovat melko rauhallisen oloisia, ne toki pentumaiseen tapaan innostuvat ihmisen tullessa niitä tapaamaan, mutta osaavat rauhoittua. Koirat haukkuvat jonkin verran, mutta eivät ole yhtä mittaa äänessä. Kaikkiaan pennut vaikuttavat tasapainoisilta koiranaluilta.

Komea nuorukainen Rye etsii rakastavaa kotia, jossa sitä oltaisiin valmiita opastamaan kotikoiran elämään kärsivällisesti, positiivisesti vahvistaen sekä koiralähtöisesti.

On hyvä huomioida, että pennut ovat nuoria, joten niiden käytös tulee muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Emme tiedä mitään pentujen perimästä, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia pennuissa mahdollisesti voisi aikuisena olla.

Grain Puppiesit ovat nyt noin 47 cm korkeita ja painavat noin 15 – 17 kiloa. Arvio on, että pennuista kasvaa keskikokoisia koiria, noin 55 cm / 20 – 25 cm ja  22-25kg. On kuitenkin hyvä huomioida, että kyseessä on vain arvio.

 

Päivitykset

17.9.2021

Uusia kuvia ja 4 uutta videota lisätty!

Rye ja vielä tarhalla oleva siskonsa ovat todella reippaita sekä leikkisiä, energisiä pentuja. Molemmat ovat rohkeita ja avoimia, ja häkkiin meneviä vieraita ne lähestyvät heti innoissaan.

16.8.2021

Uusia kuvia ja uusi video lisätty.

Rye-poika on kasvanut ja komistunut tarhalla! Tällä hetkellä se on jo n. 55cm korkea ja painoa on reilut parikymmentä kiloa. Rye todennäköisesti kasvaa vielä hieman.

Ryen kerrotaan olevan iloinen höseltäjä, joka vieraiden ihmisten mentyä häkkiin jännittää alkuun, mutta uskaltauduttuaan tervehtimään vieraita, alkaakin se pian pomppia ympäriinsä tohkeissaan, haastaen sisaruksiaan ja ihmisiä leikkiin. Ryeta kuvaillaan hömelön oloiseksi höpsöksi, joka ei aina tunnu itsekään olevan kartalla mikä oli ajatus liikkeelle lähtiessä. 😀

25.7.2021

Monet Ryen sisaruksista ovat saaneet jo kodin Suomesta, mutta suloinen Rye odottaa edelleen yhteydenottoa tulevalta perheeltään. Missä olisi tämän pojan loppuelämän koti?

19.5.2021
Rye on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotiaan!

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rye saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rye on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

 

Yhteyshenkilö: Sanja Martikainen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa