Päivitetty 26.09.2022

Kotia etsivä koira: ESKO


Syntymäaika: 3/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

26.9.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Esko on elänyt jonkun kotikoirana yhdessä isomman narttukoiran kanssa. Kotiin oli hankittu valvontakamerat, joten koirista on tullut perheelle “turhia”, ja niistä oli haluttu eroon. Nyt molemmat koirat asuvat tarhalla samassa häkissä, ja tulevatkin hyvin toimeen keskenään. Esko haukkuu joskus toisten koirien mukana.

Tarhalla ihmisten tullessa häkkiin Esko hakeutuu ihmisten viereen, työntää päätä kainaloon, nauttii rapsutuksista ja pyytää lisää tassulla, jos ihminen lopettaa. Se seurailee iloisesti mitä ympärillä tapahtuu. Esko vaikuttaa rauhalliselta ja pehmeältä koiralta, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Tulevan kodin on kuitenkin huomioitava, että koiran käytös voi muuttua kotiutumisen myötä. Esko etsii positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin sitoutunutta kotia, jolla on kärsivällisyyttä ja aikaa tukea ja opastaa sitä kohti tasapainoisen kotikoiran arkea.

Upeaturkkinen Esko on n. 40cm korkea ja painoa sillä on n. 12-14kg. Sillä on jonkin verran hammaskiveä.

Esko varattiin jo omaan kotiin, mutta lähtötutkimuksissa se todettiin sydänmato-positiiviseksi. Se saa tällä hetkellä siihen estolääkitystä, joka estää taudin etenemisen ja tartuttamisen. Eskon löytäessä kodin ja tullessa varatuksi se hoidetaan ennen kotiin matkustamista asianmukaisesti hyvävasteisella ja ajantasaisella Immiticide-lääkityksellä. Sydänmadosta ja sen hoidosta voit lukea täältä.

 

Päivitykset

28.6.2022
Eskolla todettiin sydänmato ja anasplasmoosi, ja valitettavasti sen varaus peruuntui. Esko siirtyy takaisin kotia etsiviin koiriin.

31.5.2022
Eipä tiedäkään Esko mikä onni sitä tänään potkaisi – se varattiin omaan kotiin.

5.4.2022
Esko aloitti etsimään omaa kotiaan adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Esko saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Esko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Milla Kukkonen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.