Päivitetty 20.10.2022

Kotia etsivä koira: ACAI (Gingerin pennut)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta


20.10.2022
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan naapuri löysi viimeisillään tiineenä olevan emon, Gingerin, kadulta marraskuun lopulla ja se synnyttikin pennut (Acai, Aroni, Amla, Kaju & Plum) seuraavana päivänä. Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin ja sen pennut maaliskuussa vieraillessaan tarhalla. Acai asui tällöin kolmen sisaruksensa (2 urosta, 1 narttu) kanssa ulkotiloissa, jonne ne olivat siirtyneet sisätiloista vasta maaliskuun alussa. Ioanan mukaan pennut olivat sisällä reippaampia kuin nyt ulkona asustaessaan. Pennut eivät kuitenkaan  maaliskuussa vaikuttaneet niinkään pelokkailta, vaan enemmänkin ujoilta. Kaikki pennut olivat todella paljon namien perään ja haukkuivat aidalla jos muut koirat haukkuvat. Maaliskuun tapaamisella Kulkurien aktiivit arvioivat, että Acai on pentueen ujoin ja pidättyväisin. Acai myös alistui muille pennuille ja antoi niille tilaa. Voi siis olla, että se lähestyisi uusia ihmisiä rohkeammin, mikäli tilanne olisi rauhallisempi ja muita pentuja vähemmän. Heinäkuussa pentujen järjestystä oli taas vaihdettu ja Acain häkkitovereina olivat sen sisarukset Aroni, Amla ja Kaju.


Herkkä Acai etsii kotia, jossa sitä jaksettaisiin tukea rauhallisesti kotikoiran elämään. Acaita ei luovuteta ihan vilkkaimpaan ympäristöön ja sillä tulisi olla koirakaveri tulevassa kodissaan. Acai on elänyt tarhalla  koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Monet pentueen kesken elävät pennut kokevat sopeutumisvaikeuksia joutuessaan eroon muista pennuista, joten Acai voi alussa olla hyvinkin hämmentynyt uudesta elämästään. Acai kaipaa runsaasti ymmärrystä ja positiivia kokemuksia erilaisista asioista hitaaseen tahtiin. Lisäksi Acain tulevalla perheellä tulisi olla ehdottomasti huumoria pennun keksintöihin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Acai on pääväritykseltään musta, mutta sillä on suloinen valkoinen kuono sekä valkoista rinnassa ja tassuissa. Acaissa on kaikista pennuista eniten valkoista väritystä. Acailla on myös luonnollinen töpöhäntä, kuten veljillään. Kesäkuun alussa pentujen koko oli suurin piirtein 40 cm ja 10 kg nyt. Maaliskuussa, jolloin osa kuvista on otettu, olivat pennut vielä tottakai pienempiä (noin 35 cm ja 8 kg). Aikuiskooltaan pennut tulevat luultavimmin olemaan noin 40 cm- 45 cm eli niistä kasvaa pieniä keskikokoisia koiria. 

 

Päivitykset

20.10.2022
Lisätty kaksi uutta videota Acaista! Tutun Ioanan kanssa Acai on aivan kuin eri koira. Toinen video on kuvattu jo elokuussa ja toinen, jossa Acai on päässyt häkin ulkopuolelle, muutama päivä sitten.

29.9.2022
Aktiivimme tapasivat Acain sisaruksineen syyskuun alussa tarhalla. Tällöin Acai lähinnä kurkki kopista Kajun vieraita ihmisiä ja jännittävää tilannetta, vaikka namien perässä tuli myös ulos kopista. Näistä kahdesta Acai vaikutti olevan hieman enemmän kiinnostunut ihmisistä ja vähemmän varuillaan, vaikka tilanne sille vaikea olikin. Nameja Acai syö maasta, kun niitä heitellään lähelle koppia. Aktiivien poistuttua häkistä Acai tulee aidalle kurkkimaan heitä uteliaasti. Lisätty kuvia ja video.

12.9.2022
Kulkurien aktiivi vieraili tarhalla elokuun alussa ja tapasi samalla Gingerin pennut. Tapaamisen aikana Acai ei valitettavasti tullut kopista lainkaan ulos. Välillä Acai kuitenkin kurkisteli kopin suulla. Lisätty pari uutta kuvaa ja video.

11.7.2022
Lisätty uusi kuva ja uusi video!

5.7.2022
Acai aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Acai saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Acai on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.