Päivitetty 24.11.2023

Kotia etsivä koira: PLUM (Gingerin pennut)


Syntymäaika: 11/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea / OR)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta


9.2.2023
Ioana Bodea on bukarestilainen eläinsuojelija, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria säännöllisen palkkatyönsä ohessa.  Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jonka viimeistely on vielä kesken. Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Cosobassa sijaitsevalla One Rescue Associationin koiratarhalla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien ja tekee työtä tällä saralla aina resurssiensa riittäessä. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on tällä hetkellä noin 150 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ioanan naapuri löysi viimeisillään tiineenä olevan emon, Gingerin, kadulta marraskuun lopulla ja se synnyttikin pennut (Plum, Aroni, Amla, Kaju & Acai) seuraavana päivänä. Plum on tottumaton ja arka nuorukainen. Se on elänyt tarhalla koko lyhyen elämänsä eikä sillä ole kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Tästä syystä vieraiden ihmisten tapaaminen on sille hyvin jännittävää eikä se oikein osaa olla aktiivien vieraillessa. Plum on kiinnostunut, mutta jännitys vie voiton. 


Plum tarvitsee kodin, joka sijaitsee rauhallisella alueella ja jossa sitä jo odottelee toinen, reippaampi koirakaveri. Plum etsii kotia, jossa sitä jaksettaisiin tukea rauhallisesti kotikoiran elämään. Plum kaipaa runsaasti ymmärrystä ja positiivia kokemuksia erilaisista asioista hitaaseen tahtiin. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä.

Plum on pääväritykseltään musta, mutta sillä on valkoiset sukat. Lisäksi Plumilla on luonnollinen töpöhäntä, kuten veljillään. Kesäkuun alussa pentujen koko oli suurin piirtein 40 cm ja 10 kg nyt. Maaliskuussa, jolloin osa kuvista on otettu, olivat pennut vielä tottakai pienempiä (noin 35 cm ja 8 kg). Aikuiskooltaan pennut tulevat luultavimmin olemaan noin 40 cm- 45 cm eli niistä kasvaa pieniä keskikokoisia koiria. 

 

Päivitykset

24.11.2023
Plum ei toistaiseksi etsi aktiivisesti kotia huomattavan arkuuden vuoksi. Seuraamme Plumin kehittymistä ja pyrimme edistämään toimenpiteitä joilla saisimme Plumille lisää positiivisia, sosiaalisia kokemuksia ja mahdollisesti mallioppimista reippaammilta koirilta ja aktivoimme Plumin kodin etsinnän jos kehitys-suunta muuttuu parempaa kohti.

9.2.2023
Kulkurien aktiivit tapasivat helmikuun alussa Gingerin pennut tarhalla. Plum asuu nykyään siskonsa Amlan kanssa, koska sen emo Gingeri matkusti omaan kotiinsa Suomeen. Kun aktiivit menivät tapaamaan sisaruksia, piileskelivät ne kopissa. Plum tuli Amlan perässä hyvin varovaisesti vähän ulos ja katseli kopin suulta vieraita. Plum oli pitkälti Amlan takana ja vaikutti hakevan Amlasta vähän turvaa. Kun Ioana avasi Plumin ja Amlan aitauksen oven, tuli Plum pihalle Ioanan perässä, kun taas Amla jäi häkkiin. Pihalla Plum uskalsi vähän juoksennella ja tutkia, kun vieraat menivät siitä kauemmas.

3.10.2022
Lisätty uusi video Plumista! Ilman vieraita ihmisiä Plum on oikein iloinen vesseli.

29.9.2022
Aktiivimme tapasivat Plumin syyskuun alussa tarhalla. Tällöin aktiivien tullessa häkkiin Plum meni aluksi koppiin piiloon, mutta hetken asiaa pohdittuaan katseli kuitenkin kopin suulta kiinnostuneena aktiiveita ja hakikin tarpeeksi lähelle heitellyt namit. Kopista Plum ei poistunut juurikaan, ja tilanne oli sille selvästi jännittävä. Lisätty kuvia ja video.

29.8.2022
Plum tavattiin tarhalla elokuun alussa. Plum asuu edelleen emonsa kanssa samassa aitauksessa. Ujo Plum perääntyi häkkiin vieraiden saapuessa ja seurasi tapahtumia piilostaan. Lisätty uusi video ja uusi kuva Plumista emonsa kanssa! Videossa näkyy, että Plum on yksin melkoisen arka jopa tutun ihmisen kanssa.

18.7.2022
Lisätty uusi video Plumista emonsa kanssa!

11.7.2022
Plum on siirretty asumaan emonsa Gingerin kanssa. Ilman toisten pentujen tuomaa turvaa Plum on selkeästi arempi kuin niiden kanssa. Lisätty uusi video Plumista.

5.7.2022
Plum aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Kulkurien aktiivit tapasivat Gingerin ja sen pennut jo maaliskuussa vieraillessaan tarhalla. Plum asui tällöin kolmen sisaruksensa (2 urosta, 1 narttu) kanssa ulkotiloissa, jonne ne olivat siirtyneet sisätiloista vasta maaliskuun alussa. Ioanan mukaan pennut olivat sisällä reippaampia kuin nyt ulkona asustaessaan. Pennut eivät kuitenkaan  maaliskuussa vaikuttaneet niinkään pelokkailta, vaan enemmänkin ujoilta. Kaikki pennut olivat todella paljon namien perään ja haukkuivat aidalla, jos muut koirat haukkuivat. Maaliskuun tapaamisella Kulkurien aktiivit arvioivat, että Plum ottaa paljon mallia rohkeammista sisaruksistaan ja lähestyy uusia ihmisiä niiden vanavedessä.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Plum saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Plum on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.