Kodin saanut koira: VILPERI

Syntymäaika: 2022
Sukupuoli: uros
Kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

Toteamme iloisesti, että Vilperi on saanut tässä kohtaa paljon hakemuksia, joten hän ei juuri nyt ota enempää hakemuksia vastaan.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
9.2.2023

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Vilperi löydettiin hylättynä joulukuun loppupuolella Carpen tarhan viereisen joen sillan luota. Ihmisrakas ja paljon huomiota kaipaava Vilperi on vasta elämänsä alussa, puolivuotias energinen nuori herra, joka on jo tässä kohtaa kokenut hylätyksi tulemisen. Vilperillä on energiaa ja intoa vaikka muille jakaa, ja hän onkin tarhalla se, joka takuuvarmasti saa aikaan hymyn niin aikuisissa kuin lapsissakin. Vilperillä on taipumusta haukkua innostuessaan, huomiota hakiessaan sekä ihan vain muuten ollessaan sosiaalisessa tuulella, joten hän kaipaa positiivista ja selkeää ohjausta sekä paljon aikaa ja ymmärrystä.

Carmen kertoo Vilperin tulevan hienosti toimeen niin kaikkien koirien kuin ihmistenkin kanssa, joten hän soveltuu perheeseen, jossa on jo koiria tai perheen ensimmäiseksi koiraksi. Vilperi on nuori ja energinen koira, jonka näkisimme sopivan aikuiseen perheeseen tai perheeseen, jossa on vähintään kouluikäisiä lapsia. Vilperi ottaa mielellään kontaktia ihmiseen ja tulee rohkeasti tekemään tuttavuutta. Vilperi on iloinen ja  kovin innokas pieni koira, joka ei pienestä stressaa. Vilperi mielellään haukkuu ja hyppii vasten, joten hän tarvitsee paljon ymmärrystä ja positiivisia kokemuksia, jotta oppii kotikoirana elon. Vilperi etsii kotia, jossa hän saa turvaa, aikaa ja rescuekoiraa ymmärtävän lauman ympärilleen.

Vilperi on nyt 35cm ja 8kg mutta hän kasvaa tästä vielä hieman. Vilperi jää pieneksi keskikokoiseksi koiraksi.


Päivitykset

29.4.2023
Vilperi matkusti omaan kotiinsa Suomeen

9.2.2023
Suloinen Vilperi on aloittanut oman kodin etsinnän ja saanut ensimmäiset rokotukset löytymisensä jälkeen. Vilperi tullaan kastroimaan ennen matkustusta ja hän on valmis matkustamaan Suomeen huhtikuussa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Vilperi saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vilperi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Linkit ja yhteydenotto

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Vilperin yhteyshenkilönä toimii  Linda Nirkkonen
linda.nirkkonen@kulkurit.fi

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: