Enkelikoira: NALMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

p56 (2)NALMA

* arvioitu syntymäaika 02/2015

* narttu

* Romaniassa

* steriloidaan

 

 

 

 

21.10.2015

Yhteistyökumppanimme Carmen Mandescu löysi pienen Nalman läheltä Bukarestia, erään kapungin kaduilta vaeltelemasta. Carmen ei voinut jättää pikkuneitiä sinne vaan otti Nalman mukaansa ja vei turvaan. Nalma on tällä hetkellä erään Carmenin ystävän kotona odottelemassa omaa kotiaan.

Nalma on erittäin leikkisä ja sosiaalinen pentu. Nalma tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin koirien ja kissojen kanssa. Joskus neiti tosin intoutuu hieman jahtaamaan kissoja leikin muodossa, muttei koskaan satuta ketään. Nalma ei hauku kotihoidossa kovinkaan paljon, joskus muiden koirien mukana.

Nalma on kooltaan pieni tällä hetkellä neidillä on korkeutta noin 30-35 senttiä ja painoa 5-6 kiloa. Nalma tuskin kasvaa enää kovinkaan paljon.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nalma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nalma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

23.10.2015

Nalma neiti on varattu omaan kotiinsa Suomeen <3

21.11.2015

Nalma saapui omaan kotiinsa Suomeen.

8.2.2023

Vivin muistokirjoitus:

Rakas perheenjäsen ja paras päikkärikaveri Vivi lähti jatkaan seikkailujaan toiseen ulottuvuuteen tammikuun lopussa 2023. Vivi hurmasi kaikki vilpittömällä ja iloisella luonteellaan, ja sitä jaa kaipaamaan oman perheen lisäksi myös lukuisat muut rapsuttajat.
Nähdään myöhemmin, Vivi.
Lämmin osanottomme Vivin perheelle ja kiitos kun annoitte Viville ihanan elämän.

Nalman yhteyshenkilö: Jenni Huuskonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: