Enkelikoira: MOIRA

Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

26.3.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa Kulkurien yhteistyötarhaa Glinaa ylläpitävä Carmen Mandescu pääsi pitkästä aikaa käymään Odain tarhalla. Satojen koirien joukosta mukaan valikoitui muutama onnekas, jotka syystä tai toisesta kiinnittivät vierailijoiden huomion. Yksi näistä oli musta ja pörröinen Moira. Se jakoi Odaissa häkkinsä kahden muun koiran kanssa ja nämä kiusasivat sitä koko vierailun ajan. Moira kyyhötti nurkassa lohduttoman oloisena, mikä kääntyi sen onneksi, sillä se valikoitui monien muiden joukosta mukaan Glinalle.

Nyt Moira on saanut asettua Glinan tarhalle ja sen todellinen luonne on päässyt esiin. Se on menneisyydestään huolimatta hyvin tasapainoisen oloinen rauhallinen ja kiltti koira. Vieraiden ihmisten tullessa häkkiin Moira tulee luottavaisesti tervehtimään tulijoita. Se on selvästi huomionkipeä ja kaipaa ihmisten läheisyyttä ja seuraa.
Mahdollisesti kokemastaan johtuen Moira hieman pelkää häkkikaverina elelevää toista narttua Sennaa, joka yltyy helposti komentelemaan Moiraa pois ihmisten läheltä. Moira kyllä puolustautuu tarvittaessa, mutta lähtee mieluummin pois tilanteesta. Muiden koirien kanssa Moira tulee hienosti toimeen.

Moira on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20-25 kiloa. Sen hampaat ovat todella huonossa kunnossa, mistä johtuen sen ikää on melko vaikea arvioida.

15.5.2016
Sympaattinen ja suloinen Moira otti toukokuussa Glinalla vierailleet aktiivimme malttamattomasti vastaan. Jo ensi tapaamisesta oli selvää, että Moira on todella ihmisrakas ja sille on hyvin surullista olla ihmisistä erossa. Heti mahdollisuuden tullen Moira juoksi vieraiden ihmisten luokse ja änkesi itsensä näiden syliin. Siihen se jää, aivan kuin peläten että ihminen häviää jos se vähänkään liikahtaa. Jos Moiraa yrittää hellästi siirtää sivummalle, se painautuu entistä tiukemmin ihmistä vasten. Liikkuessaan ihmisten välillä Moira kulkee puoliksi ryömien ja häntä hullusti vispaten. Se yrittää kaikin tavoin miellyttää vieraita, jotta saisi olla näiden seurassa. Moira on äärimmäisen kiltti ja ystävällinen koira, joka ei ainakaan tarhalla hauku juuri lainkaan.

11.7.2016
Moira on melkoinen aarre. Siinä on sopivassa suhteessa intoa ja rohkeutta ja pehmeyttä ja hellyyttä. Se odottelee rauhallisesti koppinsa katolla, kun vieraat siirtyvät häkistä toiseen. Kun sen vuoro tulee, se häviää hetkellisesti koppiinsa. Sieltä se ilmestyy ryömien ulos, naama leveässä virneessä ja häntä hullusti heiluen. Moiralla kun on niin paljon rakkautta rinnassaan, että se meinaa pakahduttaa tämmöisen pienen tytön. Niinpä se möyrii maata pitkin kohti rakkautensa kohdetta – ihmistä. Perillä se änkeytyy syliin sellaisella innolla, että aina välillä syli loppuu kesken ja Moiran matka jatkuu. Mutta sehän ei tyttöä lannista, vaan matka jatkuu kohti seuraavaa syliä ja pussailtavaa naamaa. Moira on äärettömän lempeä ja ihmisrakas koira, jonka kultainen persoona menee täysin hukkaan tarhalla.

11.11.2016
Lempeä Moira sai tänään ihania uutisia, sillä tämä on sen viimeinen syksy sateessa ja viimassa. Moira on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

4.3.2017
Herttaisen Moiran pitkä odotus on vihdoin tänään päättynyt, kun se sai lentää oman ihmisensä luokse. Onnea koko perheelle!

15.2.2023

Moira sai asua rakastettuna omassa kodissaan vuosia, kunnes sen tuli aika jatkaa eteenpäin. Lämmin osanotto perhelle.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Moira saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: