Päivitetty 13.10.2014

Kodin saanut koira: JENY


19.7.2014

19.7.2014

JENY

* 1,5v.

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

11.7.2014


Jeny asustaa Onevet hoitolassa, siitä miten se sinne on päätynyt, ei kenelläkään ole tietoa. Todennäköisesti sillä on ollut perhe, joka on siihen kyllästynyt ja nakannut sen kadulle.

Jeny vaikuttaa luonteensa puolesta kovin tasapainoiselta tapaukselta. Se on iloinen ja avoin myös vieraita kohtaan ja tuleekin moitteettomasti myös toimeen muiden koirien kanssa sukupuoleen katsomatta. Jeny ei ole kova haukkumaan, joten tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa.

Jeny on nuori aktiivinen koira, joka tarvitsee liikuntaa ja aktiviteettia. Mikäs sen mukavampaa olisi kuin että Jenyllä olisi koirakaveri kodissaan odottamassa. Jeny on kompaktin kokoinen pikkukoira, korkeutta n. 35cm ja painoa n. 10kg.

Jeny matkustaa Suomeen pe 11.7. etsimään loppuelämän kotiaan. Sitä pääsee sovitusti tapaamaan hoitopaikkaan.

Lisää kuvia ja tietoa Jenystä tulossa piakkoin!

14.7.2014

Jeny on ollut hoitopaikassaan nyt kolme päivää. Jeny onkin osoittautunut todella sopeutuvaiseksi neidiksi. Jenyä ei juurikaan uudet asiat jännitä ja olikin heti ensimmäiseksi pistänyt leikiksi hoitopaikan toisen nartun kanssa. Hihnassa Jeny kulkee myös mallikkaasti, mitä nyt välillä on hirmuinen kiire mennä tutkimaan kaikkea mahdollista. Jeny on aktiivinen nuori koira, joka tarvitsee liikuntaa ja aktiviteettia. Koirakaverin seuraa se myös varmasti arvostaisi tulevassa kodissaan. Sisäsiitseyden kanssa tulevan kodin tulee vielä harjoitella. Tällä hetkellä Jeny ei oikein vielä tiedä mihin ne asiat tulee tehdä eikä myöskään osaa pyytää ulos.

Ruuan suhteen Jeny on motivoitunut ja tekeekin melkein mitä vain että saisi namia, Jenystä siis varmasti saisi kivan harrastuskoiran lajiin kuin lajiin.

Kauniille Jenylle lisätty myös kuvia!

22.7.2014

Jeny on ollut hoitopaikassaan nyt muutaman viikon. Alla kotihoitajan kertomaa Jenystä.

“Viikko on mennyt paremmin kuin osasin odottaa, Jenyltä ei ole tullut sisälle vahinkojakaan useana päivänä vaikka olen ollut töissä, eikä myöskään joka yö vaikka on tietysti silloin ollut pidempään sisällä. Päivällä ollaankin sitten tiuhaan käyty pihalla, heti kun pääsen töistä, heti ruoan jälkeen, heti leikkimisen jälkeen, ensimmäisenä aamulla… Suunnilleen tunnin/kahden välein kun olen kotona.

Jeny kenkiä kuskaa ja pureskelee silloin tällöin jos semmoiset saa ulottuvilleen, myös jostain syystä olohuoneen pöydälle jätetyt laskut/sanomalehdet saattavat joutua sen hampaisiin, ja sukat kiinnostavat sitä, jos on unohtunut lattialle, mutta muutoin kaikki on saanut olla rauhassa, eikä sitä kiinnosta esimerkiksi DVD-levyt ja kaukosäätimet (jotka omaa Romanialaistani joskus vähän kiinnosti…) sekä huonekalut.

Jenylle saa laitettua talutushihnan helposti herkkujen avulla (muutoin saattaa juosta karkuun vielä), mutta se tosiaan on melko helppo ulkoilutettava, mitä nyt vähän tykkäis kesken kävelyn vaihtaa toiselle puolen tietä ja vetää vähän, mutta kuitenkin kävelee sen verran nätisti, että pystyn Urtsia (oma koirani) ulkoiluttamaan samaan aikaan.

Niistä on tullut oman koirani kanssa ihan parhaat ystävät ja jos vaikka lähden Urtsin kanssa vain ulos ja Jeny jää sisälle niin se “itkee” ja haukkuu Urtsin perään. Jos lähden yksin pois ja koirat jäävät kotiin, niin reaktio ei ole lainkaan sama, se jää kiltisti sisälle Urtsin kanssa.

Pari muuta koiraakin tavattiin, toinen oli narttu, jo iäkäs melko iso koira Jenyyn verrattuna, niistä kumpikaan ei ollut toisistaan kiinnostunut, ei rähinää, mutta ei myöskään leikitty. Toinen koira oli puolivuotias shetlanninlammaskoira uros, joka on tosi rauhallinen ja “varovainen”, leikkiessään tosi hellä niin ihmistä kuin leluja ja muita koiria kohtaan. Jeny koitti häntä saada kovasti leikkimään, mutta Jenyn leikit oli aivan liian rajuja sille.

Myös lasten kanssa tuli toimeen, ei pelännyt tai kavahtanut 8- ja 5-vuotiaita siskojani, kaikki sen tapaamat vieraat on ollut OK, ukkosta ei pelkää. On tosi hiljainen koira, avopuolisollani oli kavereita grillaamassa yksi ilta, Jeny ei sanonut mitään ulkoa kuuluvasta metelistä, ei hauku ohi ajavaa autoa tai jos pihaan tulee auto.

Jeny myös nukkuu yönsä rauhassa Urtsin kanssa, meillä ei saa tulla koirat makuuhuoneeseen, mutta silloinkaan ei kaipaa minua tai koita väkisin makuuhuoneeseen.

Jenylle lisätty myös uusia kuvia!

Tutusthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

13.10.2014

Jeny matkasi omaan kotiinsa.

Varaajana toimi Saila.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.