Päivitetty 13.10.2014

Kodin saanut koira: TZUKA


Tzuka profiili

 

TZUKA

* arvioitu syntymäaika 6/2014

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

20.8.2014
Romanian kadulle syntyneiden koiranpentujen määrä on lukematon. Toisinaan pienille pennuille käy suuressa maailmassa kurjasti, mutta toisinaan niiden tielle sattuu pelastava enkeli, joka pitää niistä huolen, tai toimittaa ne paikkaan, jossa tietää pennuista huolehdittavan. Pieniet spanielityyppiset tyttöpennut Carina, Gioia ja Tzuka kohtasivat tällaisen pelastuksen heinä-elokuun vaihteessa, kun eläinsuojelija Luiza Mandrun naapuri löysi ne läheiseltä pellolta mennessään keräämään melooneja. Naapuri tiesi Luizan huolehtivan pennuista, ja toi ne Luizan luokse. Pennut ovat nyt varttuneet ja olisivat valmiita löytämään oman loppuelämänsä rakastavan kodin.

Pennut ovat syntyneet alkukesästä, ja ovat nyt noin 2,5 kk ikäisiä reippaita ja sosiaalisia pentuja. Kaikki kolme pentua ovat erittäin ihmisrakkaita touhuajia. Ne ovat uteliaita, leikkisiä ja hauskoja, ja ne tulevat toimeen kaikkien koirien ja myös kissojen kanssa.

Luizan luona nämä suloiset pennut eivät juuri hauku, joten niitä voisi ajatella myös kerrostaloon asukkaiksi. Välillä toki muutama haukahdus kuuluu leikin lomassa. Luonne-eroja pentujen välillä ei vielä ole näkynyt, vaan ne ovat kaikki herttaisia ja iloisia hännänheiluttajia. Pennuista tummin on nimeltään Tzuka, vaalein Carita, ja valkoisella kapealla otsajuovalla varustettu Gioia.

Pennuista tulee aikuisina pienikokoisia, ja ne tulevat painamaan noin 6-8 kg.

Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa, mahdollisesti jopa 12-15 vuodeksi. Pennut ovat aktiivisia, ja ne tulevat vaatimaan rajoja, koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.  Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana.

Tzukaa ei steriloida Romaniassa nuoren ikänsä vuoksi, joten uusi omistaja sitoutuu steriloimaan koiran Suomessa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% osuudella, kunhan toimenpide suoritetaan kohtuullisessa ajassa.

Pennut saapvat Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

26.8.2014
Tzuka on varattu omaan kotiinsa Suomeen!

13.10.2014
Tzuka saapui 11.10.14 omaan rakastavaan kotiinsa.

 

 

Kodin etsinnässä auttoi Evi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.