Päivitetty 12.02.2018

Kodin saanut koira: JESSE R


Syntymäaika: 12/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Espoo)
kastroitu

 

 

Perustiedot ja taustat

15.01.2018
Jesse R, tutummin Jesse, tuli alkuunsa suoraan varattuna sivuillemme, mutta pari päivää ennen Suomeen tuloaan pojan varaus peruuntui. Nyt Jesse on kotihoidossa Espoossa ja etsii sieltä käsin omaa loppuelämän kotiaan. Jesse on romanialaisen eläinsuojelijan ja yhteistyökumppanimme, Roxana Deissiman, löytämä pojanpalleroinen. Roxana löysi Jessen marraskuun alussa pojan ilmestyttyä hänen tarhan portilleen. Roxana ei ollut huomannut pienokaista ennen kuin Roxanan koirat olivat alkaneet haukkumaan portille päin. Roxana oli mennyt katsomaan tilanteen ja Jesse oli hypännyt suoraan Roxanan syliin ja alkanut antamaan pusuja. Naapuri oli kertonut Jessen olleen jo useamman päivän kadulla ja luottavaisuudestaan päätelleen Jessellä on aikaisemmin ollut koti, joka on sen hylännyt syystä jos toisesta. Roxanan oma tarha oli täynnä, joten hän vei pojan yksityiselle tarhalle, jossa hän pitää joitain omia koiriaan.

Jesse osoitti jo tarha aikanaan olevansa täydellinen ja tämän saman on saanut nyt myös Jessen kotihoitaja todeta. Jesse on äärettömän ihmisrakas, sosiaalinen ja reipas nuorukainen. Jesse sopeutui kotikoiran elämään oikeastaan heti ja on pärjännyt mitä parhaiten kotihoitopaikassaan. Jesselle on paljon nuoren koiran energiaa ja pentumaisuuskin nostaa päätänsä aina ajoittain. Jesse on todella nopea oppimaan uutta ja melkeinpä imee itseensä kaiken uuden tiedon, mutta tietyt asiat, kuten kongit, tuntuvat vaativan vielä liikaa keskittymiskykyä. Sisäsiistiksi poika taas oppi oikeastaan heti ja muun muassa istumis, maahanmeno ja luoksetulo harjoitukset ollaan aloitettu.

Joitakin uusia asioita ja paikkoja Jesse saattaa jännittää jonkin verran. Uteliaisuus kuitenkin vie monessa tilanteessa voiton ja kun Jesse on päässyt nuuskimaan esimerkiksi toista koiraa, ihmistä tai esinettä niin tilanne onkin samantien ok. Hississäkin menoa Jesse pääsi jo opettelemaan ja yhden ajelukierroksen jälkeen Jesse matkusti hississä kuin vanha tekijä. Myös hihnassa poika kulkee vetämättä, toki sinkoillen hieman sinne ja tänne. Jessen energianmäärän ja oppivaisuuden puolesta koirasta saisikin varmasti todella mukavan harrastuskaverin.

Jesse ei ole mitenkään ääniherkkä eikä reagoi oikeastaan mitenkään esimerkiksi rapun ääniin. Jotain sieltä kuuluessa ihmeellistä poika jää vain kuuntelemaan.

Jesse on noin 35cm korkea ja painaa hurjat 6kg.

12.02.2018
Jesse on matkannut omaan kotiinsa. Onnea pikkuinen!

10.02.2018
Jesse ollaan varattu omaan kotiinsa <3

———————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jesse saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jesse on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jessen yhteyshenkilönä toimii Nora Anttila.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.