Päivitetty 10.02.2018

Kodin saanut koira: BOBY


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

29.10.2017
Herttaisella Bobylla on aikaisemmin ollut oma koti, mutta valitettavasti sen omistaja joutui hoivakotiin ja tämän tapahtuman myötä Boby siirtyi Onevetin tarhalle odottamaan omaa uutta loppuelämän kotiaan. Ioana Bodea on ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa ja Boby on yksi hänen huolehtimista koirista tarhalla. Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia. 

Tarhalla komea Boby asuu samassa häkissä Marielan ja Bettien kanssa ja kolmikko tulee moitteettomasti toimeen keskenään. Suloinen ja iloinen Boby tulee siis hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja aikaisemmassa kodissa pikkuinen eli myös sulassa sovussa kissan kanssa.

Tuttuja ihmisiä kohtaan Boby on hyvin luottavainen ja rohkea, mutta vieraat ihmiset saavat sen hieman ujoksi ja epävarmaksi. Bobyn häkkiin mentäessä Boby aloittaa haukkumisen, joka johtuu siitä, että se suojelee häkissä asuvaa tyttökoira Marielaa tai vaihtoehtoisesti kyse voi olla epävarmuudesta vierasta ihmistä kohtaan.

Haukkuminen voi johtua tietyn resurssin suojelusta, joten varmuuden vuoksi Bobya ei suositella asumaan kerrostaloon, sillä pikkuinen voi mahdollisesti suojella tulevaisuudessa myös muita resursseja, kuten omaa kotiaan. Tapaamisen yhteydessä haukkumisesta huolimatta Boby ei käyttäydy millään tavalla hyökkäävästi, päin vastoin se väistää vieraita kohteliaasti, ja tulee itse hakemaan rapsutuksia vierailtakin ihmisiltä ja antaa silitellä Marielaa.

Boby tulee tarvitsemaan tulevassa kodissaan positiivisia kokemuksia vieraista ihmisistä, jotta se saa enemmän itseluottamusta ihmisten kohtaamiseen.

Bobylla on painoa arvion mukaan noin 10kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

10.02.2018
Herttainen Boby herra lensi tänään Suomeen omaan kotiinsa.

25.01.2018
Ihana Boby on tänään varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea Bobylle ja sen tulevalle perheelle <3

 27.11.2017
Kulkurien aktiivit tapasivat Bobyn marraskuussa Onevetin tarhalla. Boby on melko äänekäs kaveri, joka ottaa vieraat ihmiset räksyttäen vastaan. Nainen, joka oli tuonut Bobyn tarhalle oli kertonut, että Boby pelkää miehiä ja tilanteen ollessa liian stressaava Boby on purrut niitä. Onevetissa Boby ei ole edes näykkäissyt ketään. On kuitenkin mahdollista, että joutuessaan ahdistavaan tilanteeseen Boby voi reagoida tilanteeseen näykkäisemällä. Pikkuinen ja hupsu Boby on kuitenkin perusluonteeltaan avoin ja ystävällinen ihmisiä kohtaan, niin tuttuja kuin vieraitakin. Boby nauttii rapsutuksista ja se nauttii ihmiseltä saadusta huomiosta.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Boby saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Boby on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bobyn yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.