Päivitetty 09.07.2018

Kodin saanut koira: MARIELA (nyk. Nita)


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Kerava)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinklinikka Bukarestin keskustassa. Klinikan toiminta laajentui ja pari vuotta sitten he ostivat Bukarestin ulkopuolelta, Cosoban pienestä kylästä ison tontin, johon perustettiin koiratarha. Tarhaa rakennetaan ja kehitetään koko ajan, mutta tarha on kuitenkin aina tarha. Tällä hetkellä siellä asuu noin 350 koiraa, joista moni löytyy Kulkurienkin adoptio-ohjelmasta. Kulkurien aktiivit vierailevat tarhalla joka toinen kuukausi ja muunmuassa valikoivat ohjelmaan sopivia uusia tarhatulokkaita.

Tarina ei kerro, kuinka Mariela on tarhalle päätynyt, mutta onneksi se päätyi Cosoban tarhalle, eikä kunnalliselle tarhalle, jossa sen päivät olisivat olleet kutakuinkin luetut. Sen toimitti sinne Ioana Bodea, Cosoban tarhan vapaaehtoistyntekijä. Mariela on lempeä, rauhallinen ja kiltti mummokoira, jolle ihmisen ystävällinenkin kosketus on vielä jännittävä. Sillä oli Romaniassa häkkikavereinaan sekä uros että Bettie– narttu ja se tuli molempien kanssa hyvin toimeen. Mariela on äärimmäisen sympaattinen ja sydämellinen mummokoira, jonka kuuluisi nauttia pehmeästä pedistä ja linnunlaulusta.

9.12.2017 Mariela saapui kotihoitoon Suomeen. Ensimmäiset pari päivää se vietti omassa kolossaan, mutta sitten uteliaisuus alkoi voittamaan ja se uskaltautui tutkimaan ympäristöään. Ulkona se vielä luonnollisesti hieman jännittää, mutta se on tehnyt jo tarpeitaan ulos ja varmasti oppii pian sisäsiistiksi kokonaan. Se on löytänyt häntänsä ja heiluttaa sitä nyt aika aktiivisesti nähdessään kotihoitajansa. Kotihoitaja on saanut myös suukkoja Marielalta ja vaikutelma onkin, että surullinen tyttö on ollut surullinen vain, koska se kaipasi ihmistä. Siitä saakin kertakaikkisen suloisen ja herttaisen ystävän. Marielaa voi käydä sovitusti katsomassa Keravalla.

Mariela on kooltaan noin 45 senttiä ja 15-17 kiloa.

Päivitykset
26.12.2017
Herttainen Mariela matkusti omaan kotiinsa 23.12. ja on viettänyt elämänsä ensimmäisen joulun rakastettuna perheenjäsenenä. Onnea matkaanne, Mariela ja perhe.

20.12.2017
Marielan pitkä matka kotiin on tullut päätökseensä, kun se tänään varattiin omaan kotiinsa.

13.12.2017
Marielan perustiedot on päivitetty ja lisätty ensimmäiset kuulumiset kotihoidosta.

Pari kuvaa kotihoidosta lisätty.

9.12.2017
Suloinen Mariela on tänään saapunut kotihoitoon.

25.11.2017
Marraskuu toi mukanaan Romaniaan paitsi viilenevät illat, myös Kulkurien aktiivit. Vierailullaan Cosoban tarhalle he tapasivat myös suloisen ja vanhan Marielan. Oli kuitenkin siinä ja siinä, etteivät tavanneet, sillä arka mummo meinasi jäädä reissulaisilta huomaamatta: “Olemme juuri tutustumassa kahteen muuhun häkin koiraan. Mukanamme oleva Cosoban tarhan omistaja ja eläinlääkäri Adina juttelee, että Mariela on sisällä. Ymmärrämme, että sisätilassa, mutta ei. Adina pyytää meidät takaisin ja kaivaa häkin kopista kolmannen koiran, Marielan. Olemme viettäneet häkissä hyvän tovin tietämättä tai havaitsematta, että siellä on kahden koiran sijasta kolme. Mariela on peloissaan tilanteesta ja vain nököttää paikoillaan Adinan sylissä. Sillä on todettu  ovat loppuneet. Adina haluaisi ottaa Marielan sisälle asumaan, mutta se ahdistuu sisätiloissa siinä määrin, että karkaa ulos hinnalla millä hyvänsä, eikä anna sen jälkeen ottaa itseään kiinni. Adina kertoo Marielan kuitenkin olevan suhteellisen rennosti tuttujen ihmisten kanssa, mutta töitä sen kanssa joutuu tekemään aivan varmasti pitkään ja hartaasti. Mariela tulee tarvitsemaan suunnattoman määrän rauhaa, rakkautta ja kärsivällisyyttä.

Samaan syssyyn toteamme, että Marielaa kohtasi tänään uskomaton onni, kun se pääsi 9.12.17 olevalle Kulkuri- lennolle, joka tuo sen kotihoitoon. Siellä sitä voi käydä sovitusti tapaamassa.

29.7.2017
Mariela aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Mariel saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mariel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.