Päivitetty 24.12.2017

Kodin saanut koira: LOIRI


Syntymäaika: 2/2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori de Vede)
kastroidaan

 

Perustiedot ja taustat

26.02.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Kulkurit auttavat Rosiori De Veden syrjäistä romanialaiskaupunkia sen koiraongelman hallinnassa massasterilointi ja avustusprojektin avulla sekä ottamalla joitaki kunnallisen tarhan koiria adoptio-ohjelmaan. Kaupungin koiratarhalla elää arviolta noin 350 koiraa. Osa koirista on kiinnitettyinä koppeihinsa puolentoista metrin pituisella kettingillä, osa elää tarhan sisällä häkeissä betonilattialla. Yksi näistä ns. koppikoirista on Loiri, joka päätyi tammikuussa Kulkurien adoptio-ohjelmaan herttaisen ja iloisen luonteensa vuoksi.

Rosiorin tarhalla ihana Loiri elää tuplakopissa, jossa asuu myös narttukoira, jonka kanssa herra tulee todella hyvin toimeen.

Loirilla on tuuhea huiskuhäntä ja herra on ruumiinmalliltaan hieman pötkylä. Suloinen Loiri on todella iloinen koira, joka syöksyy suoraa ihmisen syliin ja nauttii kaikesta saamasta huomiosta ja ihmisen läheisyydestä. Loiri jopa innostuu tekemään temppuja, vaikka ei sitä ehkä itse edes ymmärrä.

Luonteeltaan Loiri on erityisen herttainen ja sympaattinen.

Osa Loirin hampaista ovat kuluneet tai herra on mahdollisesti sairastanut penikkataudin jossain vaiheessa elämäänsä. Takahampaissa Loirilla on hammaskiveä.

Herralla on arviolta säkäkorkeutta noin 40-45 cm.

Nykytilanne

23.12.2017
Upea herrasmies Loiri lensi tänään jouluksi omaan kotiinsa.

Aiemmat päivitykset

09.11.2017
Loiri herra on Romaniassa todettu stickerin sarkooman osalta positiiviseksi, joten pikkuinen jää vielä toistaiseksi Romaniaan saamaan tarvittavia hoitoja.

17.10.2017
Tänään on tärkeä päivä Loiri herralle, sillä se on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea ihanalle Loirille ja sen tulevalle perheelle <3

17.09.2017
Loiri tämä kerrassaan sympaattinen, kiltti ja hassu taiteilijasielu, odottaa edelleen omaa kotiaan Rosiorin kunnallisella tarhalla. Karuista elinolosuhteista huolimatta Loiri jaksaa säilyttää pilkkeen silmäkulmassa ja tasapainonsa, vaikka sen pienen pienellä reviirillä kopin edessä loikkii koiria toisensa jälkeen. Se pärjää muiden koirien kanssa loistavasti ja suuresta ihmisrakkaudesta huolimatta, se nousee hellästi ja kohteliaasti ihmistä vasten ja on vain siinä tyytyväisenä ja iloisena. Ikäänkuin se koettaisi imeä itseensä läheisyyttä niitä lukemattomia päiviä ja öitä varten, jolloin kukaan ihminen ei ole sille ystävällinen tai huomaa sitä. Loiri on kuin höyhen, sillä se on niin pehmeä ja hyväntuntuinen luonteeltaan. Loiri odottaa niin hienosti rapsutusvuoroaan, että sen mieluusti koppaisi kainaloonsa ja veisi mukanaan.  Loiri ei hauku tarhan haukkukonsertissa mukana ja se antaa hienosti koskea ja tutkia itseään ja se paitsi suostuu siihen, se myös rakastaa sitä. Jos jokaisessa kodissa olisi Loiri, kodit olisivat onnellisempia.

Lisätty pikkuiselle herralle kuvia syyskuulta.

08.08.2017
Ihana Loiri on edelleen todella kiltti ja ystävällinen herra. Se nousee myös vieraita ihmisiä vasten hyvin lempeästi ja pitää ihmisestä tassuillaan kiinni. Tähän Loiri voisi jäädä pidemmäksikin aikaa. Loiri on siis todella ihmisrakas pikkukoira, joka tulee tarhalla myös toisten koirien kanssa hienosti toimeen, vaikka ne häseltää se ympärillä.

Lisätty herttaiselle Loirille kuvia heinäkuulta ja video. Erityisesti videosta huomaa sen, kuinka kuuma ilma vaikuttaa myös koirien käytökseen tarhalla.

17.03.2017
Kulkurien aktiivit matkustivat maaliskuussa Romaniaan ja 14.03 he vierailivat Rosiorin kunnallisella koiratarhalla, missä ihana Loiri, monien muiden koirien tapaan, odottaa omaa kotiaan. Herrasta saimme seuraavanlaisia kuulumisia.
Rosiorin tarhalla hupsu Loiri rakastaa omaa ääntään. Herra on komentava pikkukoira, joka kuvittelee, että on ihan pakko sanoa kaikkeen jotain. Loiri ei ole aggressiivinen tai turhautunut, mutta se huutelee lämpimikseen naapureilleen. Kun Loiri saa jotain muuta tekemistä, kuten ihmiseltä rapsutuksia, se lopettaa komentamisen. Tilaisuuden tullen tämä suloinen herra kipeää saman tien ihmisen syliin ja alkaa jakamaan suukkoja. Loiri on ihmisiä kohtaan todella ystävällinen ja huomionkipeä ja sen häntä heiluu rauhallisesti edes takaisin. Kaiken kaikkiaan herra on hyvin kiltin, tasapainoisen ja helpon oloinen koira, kunhan sen tulevassa kodissa ei ole toista suuriegoista uroskoiraa. Tyttökoira sen sijaan olisi mieluisa kaveri Loirille.

Lisätty Loirille kuvia maaliskuulta.

18.05.2017
Pötkylä Loiri on luonteeltaan kerrassaan hurmaavan ihana! Loiri nauttisi varmasti kaikenlaisesta tekemisestä omistajansa kanssa, mutta myös rauhallinen oleskelu oman ihmisen seurassa olisi herralle mieluisaa. Loiri on todella ihmisrakas ja heti pienenkin tilaisuuden tullen se pyrkii ihmisen lähelle. Voisi kuvitella, että Loiri olisi maailman onnellisin koira, kun se menisi tyytyväisenä nukkumaan tietäen, että se herää aamulla sen oman ihmisen luota.

Lisätty herttaiselle Loirille kuvia.

—————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Loiri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Loiri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Loirin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.