Päivitetty 22.06.2018

Kodin saanut koira: BETTIE


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
19.9.2017
OneVet on Vladutin eläinlääkäripariskunnan ylläpitämä eläinklinikka Bukarestin keskustassa. Klinikan toiminta laajentui ja pari vuotta sitten he ostivat Bukarestin ulkopuolelta, Cosoban pienestä kylästä ison tontin, johon perustettiin koiratarha. Tarhaa rakennetaan ja kehitetään koko ajan, mutta tarha on kuitenkin aina tarha. Tällä hetkellä siellä asuu noin 350 koiraa, joista moni löytyy Kulkurienkin adoptio-ohjelmasta. Kulkurien aktiivit vierailevat tarhalla joka toinen kuukausi ja muunmuassa valikoivat ohjelmaan sopivia uusia tarhatulokkaita.

Näin myös Bettie päätyi adoptio-ohjelmaan. Erästä asuinaluetta oli siistitty. Tämä tarkoitti sitä, että alueen kodittomat koirat otetaan viranomaisten toimesta kiinni ja toimitetaan milloin mihinkin, hyvin harvoin mihinkään hyvään paikkaan, josta selviää elossa uloskin. Bettiellä kävi tuuri ja se toimitettiin tarhan vapaaehtoistyöntekijän toimesta Cosoban tarhalle. Se asuttaa häkkiään tällä hetkellä uroksen ja Marielan, seniori-ikäisen mummon kanssa ja tulee niiden molempien kanssa hyvin toimeen. Bettie nauttii kovasti saamistaan rapsutuksista ja tulee niitä oma-aloitteisesti hakemaan. Se antaa itsestään kiltin ja rauhallisen vaikutelman, joskin korkea, pitkälti yli kolmenkymmenen asteen helle vaatii varmasti veronsa.

Bettie on kooltaan noin 55 senttiä ja 22-25 kiloa.

Päivitykset
22.6.2018
Monen mutkan kautta Bettie saapui vihdoin ja viimein omaan kotiinsa 21.6.18. Kentällä sitä oli vastassa kauan ja hartaasti odottanut koti. Onni oli molemminpuolista, kun koira ja koti kohtasivat. Onnea matkaanne, Bettie ja perhe. 

18.2.2018
Jokaiselle koiralle toivoo tietysti aina kotia, mutta erityisen onnekkaalta sellaisen löytyminen tuntuu sellaisen koiran kohdalla, joka tavallisen ulkomuotonsa vuoksi harvemmin kiinnittää ihmisen huomion. Bettie on tänään löytänyt omansa ja se on varattu omaan kotiin Suomeen.

13.12.2017
Bettie on siirtynyt toiseen häkkiin asumaan ja muutos on tehnyt tyttöselle hyvää. Se on selkeästi avautunut ja ottaa enemmän kontaktia ihmiseen. Kunpa se saisi pian jatkaa avautumistaan omassa kodissaan.

Lisätty video Bettiestä uudessa häkissä.

25.11.2017
Marraskuu koitti jälleen ja niin koitti myös Kulkurien aktiivien matka Romaniaan tapaamaan yhteistyökumppaneitaan ja satoja koiria. He vierailivat muun muassa Cosoban koiratarhalla, jossa Bettie asuu. Bettie on rauhallinen ja verkasliikkeinen koiraneito, joka tulee heti vieraiden luokse ja haluaa viipyä ihmisen lähellä rapsutettavana. Se koettaa kovasti olla ihmiselle mieliksi ja se vaikuttaa ilottomalta, aivan kuin elämänilo olisi vain luisunut siitä pois. Kertakaikkisen herttaisen Bettien paikka ei missään nimessä ole tarhalla ja aktiivimme kertovatkin, että se nn ollut kotikoirana aiemminkin, sillä toisin kuin monet ikänsä ulkona eläneet tarhakoirat, Bettie osaa olla sisällä ja kävelee hyvin hihnassa. Valokuvaaminen Bettietä ahdistaa ja menee tällöin Adinan, tarhan eläinlääkärin ja ylläpitäjän jalkaa vasten turvaan. Bettie tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa ja vaikka Bettie varmasti pitäisi koiraseurasta uudessa kodissa, se viihtyisi varmasti myös koirana, joka saa ihmisensä jakamattoman huomion. 

Lisätty kuvia.

19.9.2017
Suloinen Bettie. Siinä asuu selvästi ihmisrakas koira, joka ei karuissa elinolosuhteissa ja vähillä ihmiskontakteilla pääse esiin. Se kuitenkin hakeutuu oma-aloitteisesti ihmisen luokse ja on mielissään, kun se huomataan. Se jää ihmisen lähelle ja siitä voi sanoa, että se nauraa paljon. Bettiestä olisi varmasti monenlaiseen kokoonpanoon monenlaisessa ympäristössä jarmasti myös Bettie nauttisi Sen taakkana on pikimusta turkki, joka kuitenkin tarhaolosuhteissakin hohtaa hienosti valoa ja tekee siitä upean koiran. Sen ei kuulla haukkuvan tarhalla ja se tulee edelleen hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa.

Lisätty pari kuvaa.

29.7.2017
Bettie aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bettie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bettie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.