Päivitetty 23.06.2018

Kodin saanut koira: KUJE


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös ulkoilemaan vapaana pihalla. Sisarukset Kuje ja Jekku asuttavat omia häkkejään Morenin tarhalla. Ne oli löydetty kadulta vaeltelemasta, eikä kukaan tiedä niiden taustoista sen enempää. Ne noukittiin kuitenkin turvaan tarhalle ja nyt ne pääsevät etsimään ikiomia kotejaan.

Kuje on todella leikkisä ja nimensä veroisesti hassutteleva pentu. Kuje jännittää hieman uusia asioita, mutta palautuu helposti ja etenkin leikin kautta se on helppo rohkaista uudessakin tilanteessa. Kuje tulee mutkattomasti toimeen muiden koirien kanssa, vaikka asuttaakin häkkiään yksin. Tavatessamme Kujeen maaliskuun reissullamme Morenin tarhalla, se sai vierailijan sormikkaan tutkittavakseen. Kuje ei kauaa miettinyt, vaan lähti kuljettamaan aarrettaan pitkin poikin häkkiä, viskellen sitä ympäriinsä ja ollen kaikin puolin kovin onnellinen tästä ihanasta esineestä. Tyttö vaikuttaakin melkoiselta pelleilijältä, mutta osasi kuitenkin rauhoittua rapsutuksiin ja nauttikin niistä kovin. Kuje tulisi varmasti olemaan omiaan esimerkiksi jonkin harrastuksen parissa – sohvaperunaksi siitä ei ainakaan ole. Kujeen ei kuultu haukkuvan lainkaan vierailumme aikana.

Kujeella on puolipitkä häntä, ja kokoa tytöllä on tällä hetkellä noin 50 cm ja painoa noin 20 kiloa. Se saattaa kasvaa vielä muutaman sentin, mutta jää silti keskikokoiseksi koriaksi.

Päivitykset
23.6.2018
Kuje saapui kotiin juhannukseksi.

22.4.2018
Kuje löysi omistajansa tuona maaliskuisena päivänä kun tarhalla sen tapasimme. Kuje on varattu ja pääsee omaan kotiinsa. <3

29.3.2018
Kuje aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kuje saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuje on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.