Päivitetty 28.10.2018

Kodin saanut koira: JEKKU (nyk. Yugi)


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös ulkoilemaan vapaana pihalla. Sisarukset Jekku ja Kuje asuttavat omia häkkejään Morenin tarhalla. Ne oli löydetty kadulta vaeltelemasta, eikä kukaan tiedä niiden taustoista sen enempää. Ne noukittiin kuitenkin turvaan tarhalle ja nyt ne pääsevät etsimään ikiomia kotejaan.

Jekku on iloinen ja utelias pentu, joka on hirmuisen kiinnostunut vierailijoista pienestä jännityksestä huolimatta. Vieraan kääntäessä sille selkänsä se hyppää heti vieraan olkapäitä vasten ja haistelee pipon ja niskan tarkasti. Jekn sisällä asuu varmasti jonkilainen pieni filosofi ja sen aivonystyrät selvästi tutkivat ja miettivät jokaista uutta asiaa. Jekun naapurissa asuu aktiivinen narttu, eikä Jekkua moinen riehuja näytä vaivaavan. Iästään huolimatta Jekku ei sählää turhia, kuten ehkä pellemäisempi siskonsa, vaan omaa hienon keskittymiskyvyn tarhan hälinästä huolimatta. Jekku haukkuu hieman muiden mukana tarhalla, muttei mitenkään turhaan. Rapsutuksista tämä poika nauttii ja selvästi pitää vieraankin kosketuksesta, niin harvinaista herkkua se hänelle on. Jekusta saa tuleva koti varmasti kaverin monenlaiseen menoon, eikä tästä nuorukaisesta varmastikaan sohvaperunaksi ole.

Jekulla on töpöhäntä, ja kokoa pojalla on tällä hetkellä noin 50 cm ja painoa noin 15-17 kiloa. Se saattaa kasvaa vielä muutaman sentin tai ainakin saanee massaa lisää, mutta jää silti keskikokoiseksi koriaksi.

Päivitykset
28.10.2018
Eilen Jekku, uudelta nimeltään Yugi, asteli omistajansa kanssa kotiin ihkaensimmäistä kertaa, tehtyään matkaa monta tuntia. Onnea ja kaikkea hyvää matkaanne, Yugi ja koti!


30.7-2018
Jekku on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!


29.3.2018
Jekku aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös voi olla täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaoloissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Jekku saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jekku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Essi Marttila 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa