Päivitetty 18.08.2019

Kotia etsivä koira: JEKKU (nyk. Yugi, Suomessa)


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Helsinki)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

3.8.2019
Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttoman suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös ulkoilemaan vapaana pihalla. Sisarukset Jekku ja Kuje asuttavat omia häkkejään Morenin tarhalla. Ne oli löydetty kadulta vaeltelemasta, eikä kukaan tiedä niiden taustoista sen enempää. Ne noukittiin kuitenkin turvaan tarhalle ja nyt ne pääsevät etsimään ikiomia kotejaan.

Jekku on iloinen ja utelias pentu, joka on hirmuisen kiinnostunut vierailijoista pienestä jännityksestä huolimatta. Vieraan kääntäessä sille selkänsä se hyppää heti vieraan olkapäitä vasten ja haistelee pipon ja niskan tarkasti. Jekn sisällä asuu varmasti jonkilainen pieni filosofi ja sen aivonystyrät selvästi tutkivat ja miettivät jokaista uutta asiaa. Jekun naapurissa asuu aktiivinen narttu, eikä Jekkua moinen riehuja näytä vaivaavan. Iästään huolimatta Jekku ei sählää turhia, kuten ehkä pellemäisempi siskonsa, vaan omaa hienon keskittymiskyvyn tarhan hälinästä huolimatta. Jekku haukkuu hieman muiden mukana tarhalla, muttei mitenkään turhaan. Rapsutuksista tämä poika nauttii ja selvästi pitää vieraankin kosketuksesta, niin harvinaista herkkua se hänelle on. Jekusta saa tuleva koti varmasti kaverin monenlaiseen menoon, eikä tästä nuorukaisesta varmastikaan sohvaperunaksi ole.

Jekku matkusti omaan kotiinsa Suomeen lokakuussa 2018 ja sai nimekseen Yugi. Yugilla kuitenkin ilmeni alusta asti haasteita yksinollessa, eikä tilannetta saatu merkittävästi paranemaan kahdeksan kuukauden harjoittelunkaan avulla, mistä syystä Yugi palaakin kotia etsivien joukkoon. Se etsii tällä hetkellä hoitopaikkaa tai mieluiten toki uutta omaa kotiaan, jossa sitä olisi mahdollisuus totuttaa ja opettaa yksinoloon pikkuhiljaa. Koiraseura olisi Yugille erityisen mieluista.

Eroahdistusta lukuunottamatta Yugi on arjessa melko helppo nuorukainen. Se on leikkisä ja energinen, ja nauttisi aktiivisesta elämästä, pitkistä lenkeistä ja leikeistä muiden koirien kanssa. Yugi kulkee lenkillä kauniisti hihnassa vetämättä, mutta muiden koirien luo se vetää – sen mielestä kaikki muut koirat ovat mahdollisia leikkikavereita! Yugi ujostelee uusia ihmisiä hieman alkuun, mutta totuttuaan on kovin hellyydenkipeä eikä haluaisi rapsutusten lakkaavan lainkaan.

Yugilla on töpöhäntä, ja kokoa pojalla on tällä hetkellä noin 55 cm ja painoa noin 20 kiloa.

Päivitykset
3.8.2019
Yugi palaa kotia etsivien koirien joukkoon. Yugi tulee sopivan hoitajan löydyttyä siirtymään kotihoitoon etsimään uutta kotia, jonka jälkeen siitä saadaan kattavampia kuulumisia.


28.10.2018
Eilen Jekku, uudelta nimeltään Yugi, asteli omistajansa kanssa kotiin ihkaensimmäistä kertaa, tehtyään matkaa monta tuntia. Onnea ja kaikkea hyvää matkaanne, Yugi ja koti!


30.7-2018
Jekku on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!


29.3.2018
Jekku aloitti oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Yugi on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yugi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa