Päivitetty 24.01.2019

Kodin saanut koira: ROLLE


Syntymäaika: 1/2014
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Sipoo)
Kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta

(Päivitetty 5.12.2018) 
Yksi tärkeä yhteistyökumppani Kulkureille Romaniassa on eläinklinikka OneVet. Kolme yhdistyksemme aktiiveista kävivät Romaniassa nyt maaliskuussa 2015 ja reissun aikana he kävivät myös OneVetissa tervehtimässä sekä tutustumassa koiriin. Yksi uusi koira joka pääsi adoptio-ohjelmaamme on Rolle. Rollella on turkkia vaikka muille jakaa ja sen takia Rolle näyttää isommalta kuin mitä on. Rolle suhtautui avoimesti ja iloisesti vieraisiin.

Kooltaan Rolle on noin 35cm, 11-12kg.

Rolle varattiin omaan kotiin ensimmäisen kerran 6.5.2015 ja saapui Suomeen 17.5.2015. Nyt perheen elämäntilanteen muututtua, ja toisen koiran vahtimistaipumuksesta johtuen, Rollelle etsitään uutta kotia, jossa sen ei tarvitse varoa liikkumistaan.

Rolle on omalle perheelleen ihana karvakaveri joka nauttii suunnattomasti siitä kun pääsee sohvalle tai sänkyyn pötköttämään oman ihmisensä kanssa. Rolle myös tykkää liikkua luonnossa ja osallistua erilaisiin puuhiin. Rolle osaa myös olla hienosti kotona vaikka jäisi yksin.

Tällä hetkellä Rolle kerää kierroksia vastaantulevista koirista ja joskus myös vastaantulevista ihmisistä. Tällöin hän saattaa myös reagoida tarttumalla hampaillaan siihen mitä on lähimpänä, ellei pääse ärsykkeen luokse. Rolle on kuitenkin käynyt edellisen omistajansa mukana etsijäkoiratreeneissä maalikoirana ja tässä tilanteessa Rolle on toiminut oikein rauhallisesti ja mallikkaasti. Myös ohitustreeneissä käydessään ohitukset sujuvat hyvin. Rolle on ollut kipututkimuksessa vuonna 2017 jolloin todettiin, että Rollella on lihakset jumissa ja hän sai tähän lihasrelaksantteja sekä fysioterpeutilta jumppaohjeet. Enää Rolle ei syö lääkkeitä kuin satunnaisesti, jos hän on vaikuttanut kipeältä tai erityisen kireältä. Tulemme tarkkailemaan Rollen vointia ja saatuja jumppaohjeita.  Tulevan kodin on kuitenkin hyvä sitoutua siihen, että Rollen kanssa tekisi näitä harjoitteita mitä sille suositeltiin, sillä ne venyttää ja vahvistaa lihaksia. Lihasjumilla saattaa kuitenkin myös olla suuri vaikutus Rollen käyttäytymiseen hihnassa, joten kun Rollen kroppa saataisiin “kuntoon” saattaa myös hihnakäytös parantua huomattavasti. Toki sitä pitää myös harjoitella sillä saattaa olla, että siitä on jo muodostunut myös tapa. Rollen on myös tavannut koirakouluttaja, jonka mielestä Rollella on hyvät edellytykset kyllä oppia pois tästä käytöksestään, kunhan kokonaisuus on ns. hanskassa.

Lapsiin Rolle ei ole sen kummallisemmin päässyt tututsumaan, joten ne ovat Rollen mielestä vielä melko pelottavia pieniä ihmisiä.

Rolle kuitenkin tykkää kovasti leikkiä ja pärjääkin hienosti suuremman osan koirien kanssa, kunhan pääsee tutustumaan toiseen ensin rauhassa ja Rolle ei sisimissään ole mikään kovin vahva koira, vaan on enemmän se joka väistää ja jää jalkoihin, mikäli toinen on kovin voimakasluonteinen.

Rolle asui aiemmin kerrostalossa mutta vilkas ympäristö ja kerrostalon äänet sai Rollen stressitason kohoamaan, joten ideaalisin tilanne olisi löytää koti rauhallisemmasta alueelta.

Tällä hetkellä Rolle asuu vielä entisessä kodissaan Sipoossa, mutta pian poika saattaa päästä kotihoitopaikkaan odottamaan uuden kodin löytymistä.

Päivitykset

24.1.2019
Rolle siirtyi uuteen omaan kotiinsa perheensä kanssa 6.1.2019. Nyt poika elää ainoana karvaisena silmäteränä rakastettuna perheenjäsenenä.

5.1.2019
Rolle kohtasi tänään uuden perheensä ja tapaaminen sujui molemminpuolin niin ihanasti, että Rollesta tethiin myönteinen adoptiopäätös. Kiitos Rollen ensimmäiselle kodille kaikesta mitä Rolle sai ja siitä, että asetit Rollen tarpeet etusijalle ja mahdollistit näin pojalle itselleen rauhallisemman ympäristön ja arjen. Kiitos myös uudelle perheelle!


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Rolle saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rolle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rolle on myös kastroitu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rollen yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.