Päivitetty 07.03.2020

Kodin saanut koira: PATROKLE


Syntymäaika: 2010 - 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Ioana Bodea, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

1.11.2019
Pienikokoinen, jo kypsään ikään ehtinyt koiraherra Patrokle asustaa Cosoban tarhalla Bukarestin lähistöllä. Cosoban tarhan taustayhteisö on One Rescue Association, jonka eläinlääkäri Adina Vladut perusti vuonna 2017 voidakseen entistä peremmin auttaa kotimaansa kodittomia koiria. Cosoban tarhan tilat on suunniteltu niin, että siellä koirilla olisi mahdollisimman rauhallinen ja turvallinen elinympäristö. Ennen Cosobaan tuloaan Patrokle eli Mihailestin kunnallisella koiratarhalla, jossa koirien hyvinvoinnista ei voi puhua. Niinpä Patrokle oli erittäin onnekas kun Adinan pitkäaikainen yhteistyökumppani eläinsuojelun saralla, Ioana Bodea, lunasti sen Mihailestista ja toi hoitoon Cosobaan. Ioanalla on Cosobassa vuokrapaikkoja omille suojateilleen, mutta sen lisäksi hänellä on rakenteilla oma pieni tarha niille koirille, jotka tarvitsevat Cosobaa rauhallisempaa ympäristöä ja yksilöllisempää huolenpitoa.

Yhdistyksen aktiivit tapasivat sympaattisen Patroklen ensimmäisen kerran kesäkuussa Cosoban sisätiloissa hoitohuoneessa. Huolimatta ympäröivästä hälinästä Patrokle pysyi rauhallisena ja käveli nätisti hihnassa vieraiden taluttamana. Patroklella kerrottiin olevan taipumusta muiden koirien pomottamiseen, mutta tapaamisessa siitä ei näkynyt merkkiä vaan se suhtautui muihin koiriin tyynesti. Jossain vaiheessa se kävi hakemassa laatikosta luun ja kun Adina otti sen pois, Patrokle ei näyttänyt ilahtuvan, mutta ei sanonut mitään. Petrokle vaikutti reippaalta, mutta rauhalliselta koiralta.

Patroklella on todettu sydänmato, jonka pistoshoito aloitetaan kun Patrokle tulee varatuksi omaan kotiin. Hoito aloitetaan Romaniassa ja jatketaan kotona. Täältä löytyy tietoa sydänmadosta, sen hoidosta ja kustannuksista. Patroklella on myös spondyloosi eli selkärangan rappeumasairaus, jossa selkänikamien rajoille muodostuu luupiikkejä ja/tai -siltoja. Se ei kuitenkaan näytä haittaavan Patroklea tällä hetkellä.

Patrokle on noin 35 cm korkea ja painaa noin 8 kg. Patroklesta löytyy lisää kuvia ja videoita Ioanan albumista.

Päivitykset

7.3.2020
Patrokle saa jäädä asumaan lähelle Ioanaa, sillä pappa hurmasi Ioanan naapurin, joka on tarjonnut ihanalle Patroklelle loppuelämän kodin. Onnellista elämää Patrokle!

1.11.2019
Tänään saatiin upeita uutisia: Patroklen saama ennaltaehkäisevä lääkitys on tehonnut ja pappa sai sydänmatotestistä negatiivisen tuloksen! Jatkukoon symppispapan hyvä onni oman kodin löytymisen muodossa!

1.10.2019
Nuorekas pappakoira Patrokle sai syyskuussa vieraita Suomesta. Patrokle ottaa vieraat vastaan rauhallisen iloisena vaihtelusta, ihan niinkuin kypsään ikään ehtinen herrasmiehen kuuluukin. Patrokle on nyt hyvässä kunnossa ja näyttää reippaudessaan hyvää mallia asuinkavereilleen Sadille ja Joylle. Pyllyrapsut ovat Patroklen mieleen ja saavat poitsun tanssahtelemaan. Patrokle selvästi nauttii tästä ihmisen kosketuksesta. Nyt on tilauksessa Patroklelle oma koti, oma sohva ja oma ihminen, jonka viereen käpertyä kun syysmyrsky pauhaa ulkona.

1.9.2019
Patroklen sydänmatoa hoidetaan nyt kuukausittain Advocate-lääkkeellä. Kun Patrokle tulee varatuksi omaan kotiin, aloitetaan Immiticide-pistoshoidot.  Pistoshoitojen jälkeen poika pääsee matkustamaan kotiin jatkohoitoon. Lisätty sympaattiselle Patroklelle uusi kuvia elokuulta.

15.8.2019
Patroklen pienet terveysongelmat (silmän rähmiminen ja kakasta löydetty veri) ovat voitettuja asioita ja tilapäisiä häiriöitä pojan elämässä!

6.8.2019
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Patroklen heinäkuun tarhamatkallaan. Patrokle on oma tyyni ja tasainen itsensä. Se mieltyi erityisesti aktiivi-Jonnaan ja nautti tämän rapsutuksista. Selän koskettamista se vähän säpsyi, mikä sai pohtimaan mahtaako sillä olla kipuja selässään. Patroklella oli vierailun aikaan myös pieniä terveysongelmia. Sen oikea silmä rähmi ja kakasta oli löytynyt verta, jonka syy nyt tutkitaan. Patrokle asustaa kahden pienen, aran koiran kanssa samassa häkissä. Patrokle ei haukkunut vierailun aikana ja kun vieraat lähtivät se hypähti ja pyysi örisemällä mieluisia vieraita jäämään. Kumpa Patrokle löytäisi kodin, jossa se saisi köllähtää sohvalle oman ihmisen viereen ja nauttia eläkepäivistään täysin siemauksin.

27.6.2019
Patrokle aloitti oman kodin etsimisen yhdistyksemme adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Patrokle saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Patrokle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.