Päivitetty 26.01.2020

Kotia etsivä koira: TOHTORI (ent. Vasile) (Suomessa)


Syntymäaika: 1/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Kotka)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
Päivitetty 26.1.2020

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Koiria tarhalle saapuu miten milloinkin, joskus portin taakse hylättyinä, toisinaan taas tarhan työntekijä nappaa mukaansa kadulta, jottei koiralle kävisi huonosti. Joskus omistaja tuo koiran tarhalle, koska ei pysty – tai halua – sitä syystä tai toisesta itse enää pitää. Tohtorilla, tarhanimeltään Vasilella, oli jo ennen tarhalle saapumista ollut jonkinlainen koti, koska sen entinen omistaja toi sen tarhalle siitä luopuessaan.

Tohtori sai oman kodin Suomesta kesällä 2018 ja sen elämä kotikoirana on sujunut loistavasti. Ikävä kyllä asiat eivät kuitenkaan aina mene toivotulla tavalla ja Tohtori joutuu nyt itsestään riippumattomista syistä vaihtamaan kotia. Tohtori asui ennen Helsingin keskustassa ja siirtyi 23.1.2020 kotihoitoon Kotkaan.

Tohtori oli jo tarhalla suunnattoman ihmisrakas ja sitä se on edelleen. Se on tullut kaikkien tapaamiensa ihmisten kanssa hyvin juttuun, se ei vierasta uusiakaan tuttavuuksia ja on todella kärsivällinen lasten kanssa. Ihan pienten lasten perheeseen Tohtoria ei kuitenkaan sijoiteta. Tohtori on kaikin puolin helpon ja mukavan oloinen koira. Se ei hauku kuin pupujahdissa, ei räyhää remmissä, kulkee vetämättä hihnassa, rakastaa tutkia uusiakin paikkoja ja seikkailee mielellään – jopa eläinlääkäriin. Kaikki hoitotoimenpiteet kynsienleikkuusta hampaiden harjaukseen saa myös suorittaa Tohtorille ongelmitta.

Tohtori tulee todella hyvin toimeen muiden koirien kanssa, eikä vielä ole tullut vastaan koiraa, josta Tohtori ei olisi tykännyt. Tohtorille etsitäänkin nyt kotia, jossa olisi yksi tai useampi koirakaveri, joiden kanssa juosta ja leikkiä. Yksinolot kotiympäristössä ovat Tohtorilla sujuneet hyvin, mutta vieraissa paikoissa se on saattanut alkuun hiukan itkeskellä ihmisten perään. Ensimmäisinä päivinä kotihoitopaikassa sillä on ollut hiukan vaikea rauhoittua eri huoneeseen, kuin ihmisiet, mikä ei tietenkään todella ihmisten perään olevalle koiralle ole kaikkien suurien muutosten jälkeen lainkaan yllättävään. Uuden kodin on kuitenkin hyvä varautua siihen, että yksinoloa saattaa alussa joutua harjoittelemaan. Tohtori on myös aikamoinen houdini, joka jaksaa yrittää tiirikoida auki ovia ja esimerkiksi roskiskaappia.

Tohtori on asunut Helsingin vilkkassa keskustassa ongelmitta, eikä sitä pelota tai häiritse liikenne tai hälinä. Optimaalisin ympäristö aktiiviselle, nuorelle vinttikoiralle voisi kuitenkin olla esimerkiksi omakotitalo aidatulla pihalla, jossa se pääsisi juoksemaan vapaana. Tulevan kodin on myös hyvä huomioida, että vaikka Tohtori onkin sisätiloissa rauhallinen sohvaperuna, nuori vinttikoira tarvitsee rentoilun rinnalle runsaasti aktivointia ja liikuntaa.

Vahvan saalisviettinsä vuoksi Tohtorille etsitään kotia, jossa ei asu kissoja, ihan pieniä koiria tai muita pieneläimiä. Toivomme myös, että Tohtorista kiinnostuneet tutustuvat vinttikoirien luonteeseen ja sielunelämään etukäteen ja ottavat huomioon niiden vahvan saalisvietin. Tohtoria pääsee tapaamaan sovitusti kotihoitopaikkaan Kotkaan.

Tohtori on kooltaan 75 cm korkea ja painaa 31 kiloa.

Päivitykset

23.1.2020
Tohtori siirtyi tänään kotihoitoon omakotitaloon useamman koirakaverin luokse Kotkaan.

15.1.2020
Aina kaikki asiat eivät mene suunnitellusti. Tammikuun alussa juuri kolme vuotta täyttänyt, upea Tohtori palaa etsimään sitä oikeaa loppuelämän kotia täysin itsestään riippumattomista syistä.

13.7.2018
Perjantai 13. oli Vasilelle todellinen onnenpäivä, kun komistus lensi omaan kotiinsa Suomeen. Onnea matkaanne, Vasile ja perhe. Vasile sai myös uudeksi nimekseen Tohtori.

30.5.2018
Sympaattinen Vasile on omansa löytänyt ja se varattiin tänään omaan kotiin Suomeen.

24.3.2018
Vasile aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tohtori saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tohtori on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pätkiksen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa