Päivitetty 18.07.2018

Kodin saanut koira: VASILE (nyk. Tohtori)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
24.3.2018
Cosoban koiratarha on OneVet– eläinklinikan omistajan, eläinlääkäri Adina Vladutin ylläpitämä tarha. Siellä asuu noin 350 koiraa, joista hän pitää huolen parhaansa mukaan ja koirat saavat muunmuassa lääkinnällistä apua niin tarvitessaan. Adina tekee kovasti töitä kehittääkseen tarhaa ja on siinä onnistunutkin. Koiria tarhalle saapuu miten milloinkin, kuka sinne portin taakse hylättynä ja kenet tarhan työntekijä nappaa mukaansa, jottei koiralle kävisi huonosti. Joskus omistaja tuo koiran tarhalle, koska ei pysty sitä syystä tai toisesta itse enää pitämään- tai koska ei halua. Vasilella on ollut ainakin jonkinlainen koti ja ainakin sen omistaja toi sen tarhalle, eikä jättänyt sitä moottoritien varteen odottamaan miltei varmaa kuolemaa. 

Vasile on suunnattoman ihmisrakas. Ja se rakastaa juoksemista tarhakollegansa Coban kanssa, joka tosin muutama päivä sitten lähti Saksaan etsimään kotiaan kotihoidosta käsin. Se elää vapaana tarhan muurien sisäpuolella koiralaumassa, jossa on paljon erikokoisia ja -oloisia koiria ja se tulee moitteetta niiden kaikkien kanssa toimeen. Sen ollessa vapaana se näkee toisen koiran häkin laitamilla olevia koiranruokanappuloita ja menee niitä siitä napsimaan saaden häkissä olevan koiran hermostumaan. Vasile jatkaa nappuloiden syömistä tyytyväisenä toisen hepuloinnista viis veisaten. Kun minuutteja kuluu, sanoo Vasilekin loppujen lopuksi muutaman samperin ja jolkottelee sitten taas huolettomana leikkimään. Leikin välillä se käy hakemassa ihmisen kainalosta hiukan rapsutuksia. Sympaattinen otus kerrassaan. Kissojen kanssa Vasilea ei luovuteta, ei myöskään pieneläinten kanssa, sillä Vasilen perimässään saatu hyvin todennäköinen riistavietti saattaa kohdistua niihin.

Vasile on kooltaan noin 80-90 cm ja 23 kiloa.

Päivitykset
13.7.2018
Perjantai ja 13. oli Vasilelle todellinen onnenpäivä, kun komistus lensi omaan kotiin Suomeen. Onnea matkaanne, Vasile ja perhe.

30.5.2018
Sympaattinen Vasile on omansa löytänyt ja se varattiin tänään omaan kotiin Suomeen.

24.3.2018
Vasile aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vasile saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vasile on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.