Päivitetty 29.10.2018

Kodin saanut koira: LUMIKKI (ent. King Kong)


Syntymäaika: 7/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
steriloitu

15.9.2018
Koira-neiti saapui vihdoin Suomeen ja sai uuden nimen!

24.7.2018
King Kong on varattu omaan kotiin.


27.6.2018

Onevetin klinikan ylläpitämällä Cosoban tarhalla asuu satoja kotia etsiviä koiria, ja tarhasta tietoiset kyläläiset hylkäävät koiria ja niiden ei-toivottuja pentuja usein tarhan läheisyyteen. Shih tzu King Kong on hylätty tarhalle pentutehtaalta. Pentutehtailu on vakava eläinsuojelullinen ongelma myös Romaniassa, eikä Kulkurit tue ko. toimintaa. Satunnaisia pennutukseen kelpaamattomia koiria saa onneksi mahdollisuuden uuteen elämään kun ne tuodaan tarhalle.

Nimi saattaa johtaa harhaan, mutta King Kong on narttukoira. King Kong oli Adinan mukaan aluksi hyvin ujo. Nyt tyttönen on jo avoimempi ja se asuu navetassa yhdessä kahden muun pikkukoiran, Cruellan ja Controllutan kanssa. Aktiivien kyläillessä tarhalla King Kong makoili häkin etualalla häntä vispaten. Se ei aristele, mutta on aika itsenäinen eikä kiehnää kaiken aikaa ihmisten kyljessä. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ihana, iloinen pallero!

Tulevan kodin pitää ehdottomasti sitoutua pitämään pienen koiran paino normaalina. Kodin on myös syytä perehtyä shih tzun turkin hoitoon ja trimmaukseen. Takkuuntuessaan tai huopuessaan turkki voi aiheuttaa iho-ongelmia. King Kong on kooltaan noin 30 cm ja 7 kg.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

King Kong saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi King Kong on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Noora Lindroos

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.