Päivitetty 10.02.2018

Kodin saanut koira: ORLY


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
Romanian kaduille syntyy päivittäin lukuisia uusia koirapentueita, joita kukaan ei halua. Pentuja on kaikkialla ja vain pieni osa näistä pikkuisista päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden mahdollisuuden parempaan elämään. Kulkurien edustajat vierailevat säännöllisesti Romaniassa. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria mukaan yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Vieraillessaan Romaniassa heinäkuussa 2015  matka kohdistui muun muassa Kulkurien yheistyökumppanin, eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansan ylläpitämälle Glinan tarhalle. Vierailun aikana tarha oli ääriään myöten täynnä. Pelkästään pentuja siellä oli noin 50. Näiden pentujen joukosta Kulkurien adoptio-ohjelmaan valikoituivat myös veljekset Orly ja Oliverto jotka pääsivät onnekkaina aloittamaan kodinetsinnän Suomesta.

Orly on tarhaoloissa sosiaalinen ihmisiä kohtaan ja se tulee mielellään tutustumaan myös viereisiin. Poika selvästi nauttii saamastaan huomiosta. Siitä kuinka Orly alunperin päätyi Glinan tarhalle, ei tarhan työntekijöillä ole tarkkaa muistikuvaa. Tällä hetkellä se asuttaa samaa häkkiä äitinsä ja veljensä  kanssa. Perusluonteeltaan Orly vaikuttaa pehmeältä ja herkältä pojalta. Laumassa se ei päsmäröi yhtään, vaan on enemmänkin alistuvainen. Turhautuneena Orly haukkuu tarhalla jonkin verran, mutta tapa varmasti helpottuu normaalin kotielämän ja aktivoinnin myötä.

Orly on noin 50cm korkea ja painaa noin 20kg.

1o.2.2018
Orlyn pitkä odotus päättyi tänään kun se saapui oman perheensä luo Suomeen.

26.12.2017
Orly sai tänä vuonna maailman parhaimman joululahjan kun poika varattiin omaan kotiinsa Suomeen <3 .

27.8.2017
Orly on ollut adoptio-ohjelmassamme nyt yli kaksi vuotta. Tänä aikana siitä on kasvanut komea nuorimies. Tarhaoloista huolimatta se on säilyttänyt kultaisen luonteensa. Pienen, parin minuutin tuumailun jälkeen se tulee tutustumaan ihmiseen ja onkin pian sitä mieltä, että rapsutuksia ei tarvitse lopettaa lainkaan. Orly ei kuitenkaan vaadi kovasti, vaan on käytökseltään tasapainoinen ja kohtelias. Välillä Orly saa huutia rämäkämmältä veljeltään. Riitoihin se ei lähde mukaan, vaan väistää fiksusti sivummalle. Orlyyn vaikuttaakin siirtyneen Olivia-äidin viisaus. Eiköhän olisi jo aika Orlynkin päästä nauttimaan oman kodin lämmöstä ja turvasta!

Lisätty kuvia ja video.

11.5.2017
Orlyn mielestä ihminen on vaan niin ihana! Aktiiviemme tavatessa pojan hiljattain se ei  jännittänyt pätkääkään. Orly vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, vaikka on koko elämänsä viettänyt muutamalla neliöllä sisarustensa ja äitinsä kanssa. Kunpa oma koti pian löytyisi tälle pojalle!

20.3.2017
Saimme pitkästä aikaa kuulumisia Orlysta, kun aktiivimme vierailivat Glinalla viime viikolla. Alkuun vieraat ihmiset vähän jännittivät Orlya. Hetken pohdinnan jälkeen se totesi vieraat kuitenkin mukaviksi ja tulee tutustumaan ja jakelemaan suukkoja. Ujoudestaan huolimatta Orly on  ihmisrakas ja huomionkipeä poika. Touhukas ja pirtsakka ja tykkää viipottaa ympäri häkkiä. Kokonaisuudessaan Orly vaikuttaa tasapainoiseta koiralta. Vierailun aikana se innostui leikkimään kovasti reissulaisten hanskalla.

7.7.2016
On kulunut vuosi siitä, kun Orly veljensä Oliverton kanssa päätyi Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Pennusta asti tämä poika on odottanut kotiaan Glinan tarhalla. Orly on tavallisen näköinen ja kokoinen koira, sellainen joka ei juurikaan kiinnitä huomiota satojen koirien keskellä. Silti ja ehkäpä juuri siksi, Orly on koira, joka kaipaisi kipeästi omaa kotia. Kulkurien aktiivit tapasivat nämä hukkapojat jälleen vieraillessaan Glinan tarhalla. Hieman Orlya ujostutti aluksi vieraat ihmiset, mutta kun se uskoltautui rapsutuksille, alkoi sen häntäkin jo hieman heilua. Veljeensä  verrattuna Orly on liikkumattomuudesta huolimatta pysynyt hoikassa kunnossa. Sitä ei ole vielä kastroitu, mutta tämä toimenpide on toivottavasti edessä piakkoin. Vierailun aikan Orly haukkui jonkin verran, mutta ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen äänekäs.

7.11.2016
Terveisiä mutaiselta Glinan tarhalta. Orly odottaa edelleen omaa kotiaan veljensä ja Olivia-äidin seurassa. Kulkurien aktiivien tavatessa pojan viime viikolla Orly vaikutti edelleen samanlaiselta kuin ennenkin. Se on hieman ujo, mikä on luonnollista, sillä se on viettänyt koko elämänsä tarhalla. Pienen tuumailun jälkeen se tulee kuitenkin rapsutuksista ja herkkujen avulla yhteinen sävel vieraiden kanssa löytyy. Orly säpsähtää hieman äkkinäisiä liikkeitä, mutta palautuu kuitenkin nopeasti. Orly haukkuu melko paljon kun ympärillä on säpinää.

11.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Orlyn jälleen viime viikolla vieraillessaan Glinan tarhalla. Orlyn veli Olivetto löysi vastikään kodin Suomesta, mutta Orly odottaa yhä. Orly on ehdottomasti reippain tästä “hukkapennuiksi” nimetystä katraasta. Se pyörii vierailen ympärillä ja tulee aktiivisesti hakemaan rapsutuksia. Poika antaa myös hienosti käsitellä ja tutkia itseään. Hieman aikuistumista on kuitenkin havaittavissa, sillä Orly ei ole enää ihan niin villi kuin aiemmin. Pusuja se toki jakelee auliisti kaikille, jotka vain ehtivät jakaa hetkensä tämän hellyyttävän pojan kanssa. Olisiko jo vihdoin aika Orlynkin päästä omaan kotiin?

22.11.2015
Tavatessamme Orlyn Glinan tarhalla marraskuun alussa se vaikutti aiempaa tasapainoisemmalta. Vierailun aikan se ei sählännyt turhia tai haukkunut. Orly asuttaa tarhalla samaa häkkiä äitinsä ja kahden veljensä kanssa. Ihmisiä kohtaan Orly on sosiaalinen ja tuli ensimmäisenä tutustumaan ja rapsuteltavaksi.

27.9.2015
Kulkurien edustajien tavatessa Orlyn syyskuussa vaikutti poika olevan melko turhautuneen oloinen. Se on luonteeltaan aktiivinen ja kaipaisi kovasti tekemistä elämäänsä. Turhautuminen purkautuu levottomuutena ja haukkumisena. Orly lähtee myös helposti mukaan toisten rähinöinteihin. Käytös on nuorelle aktiviteettiä kaipaavalle koiralle ymmärrettävää ja tasoittuisi varmasti oman kodin ja normaalin, touhukkaan elämän myötä. Ihmistä kohtaan Orly on sosiaalinen ja huomionkipeä. Viraita vasten se hyppi huomion toivossa, mutta myös rauhoittui nopeasti nauttimaan saamistaan rapsutuksista.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Orly saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Orly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.