Päivitetty 13.09.2015

Kodin saanut koira: JILLY


 

Jilly2 0715JILLY

* arvioitu syntymäaika 02/2015

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

05.06.2015
Toisinaan Romaniassa, jossa katukoiria on hurjat määrät, ei tarhan pitäjä muista koiran taustaa. Tällainen on Jackon, Jillyn ja Jonesin tarinan alku. Nuoret pennut on löydetty jostakin jokin aika sitten ja ovat päätyneet Anda ja Alina Murgun yhdistyksen Suflete Dragin Jilavan tarhalle turvaan.
Jacko, Jilly ja Jones ovat oletettavasti samasta pentueesta. Jacko ja Jones ovat uroksia, Jilly on narttu. Ikää kolmikolla on nyt n. 4-5 kk. Aikuiskokoa on vaikea arvioida, kun vanhemmista ei ole mitään tietoa, mutta arvio on että keskikokoista 40-45 cm ja 15 kiloista suuremmiksi eivät kasvaisi. Kaikki pennut ovat reippaita ja sosiaalisia. Tulevat muiden pentujen kanssa hienosti toimeen. Ihmisten kanssa tutustuvat reippaasti.

Luonteeltaan kolmikko on suhteellisen rauhallinen, duracell-pupua tai päällepäsmäriä ei tähän sekoitukseen ole livahtanut. Jackolla on ollut ihan pienenä penikkatauti, josta ei ole jäänyt oireita. Jilly on pentueen rotevin. Jonesilla on naamassaan sikaripunkin aiheuttamaa ihottumaa, jota hoidetaan. Jones on myös pentueen suurin kaveri, joka heilutteli iloisesti häntää syliin otettaessa.

15.08.2015
Hurmaava Jilly odottelee edellleen kotiaan Suflete Dragin tarhalla Romaniassa. Jilly tavattiin Kulkurien aktiivien toimesta heinäkuussa. Jilly elelee Jilavan tarhalla vapaana ja väistää ensin vieraita. Kiinnostus on kuitenkin kova ja häntä heiluu kokoajan, joten kotioloissa reipastuminen tulee olemaan nopeaa. Jilly on ystävällinen ja kiltti tyttö, jolla on varmasti energiaa ja paukkuja monenlaiseen tekemiseen. Kun tuttu ihminen piteli Jillyä pääsivät aktiivitkin tyttöä silittelemään ja Jilly nautti kovasti saamistaan rapsutuksista.

13.9.2015
Onnekas Jilly on saanut kodin Ranskasta.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Jilly tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 70 eurion kertakorvauksella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Jilly saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jilly on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Jilly Jilavan tarhalla 07/15

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.