Kodin saanut koira: JURI

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

28.1.2016
Olimme tammikuussa 2016 Romaniassa ja matkamme yksi kohteista oli Rosiori de Veden kaupunki. Rosiorissa on vain yksi eläinsuojelija Cornelia Stan, joka tekee pitkää päivää, huolehtien kunnallisen tarhan koirista, koittaen saada heille edes hieman paremmat olot, niin kuin se vain yhden ihmisen on mahdollista tehdä. Koiria tuodaan jatkuvasti rankkureiden toimesta tarhalle lisää ja tilat koirille ovat tarhalla jo entisestään täynnä. Cornelia sijoittaa koira myös pihalle, jotta tarhalla ei olisi samassa tilassa liian monta koiraa ja näin välttyvät tappeluilta ja stressitaso olisi alhaisempi.

Yksi tarhan pihalla asuvista koirista on Juri, ihana pörröinen pikkukoira, joka muistuttaa ulkoisesti pientä lapinkoiraa . Jurin taustasta ei tiedetä enempää, kuin sen, että on äskettäin tuotu rankkureiden toimesta tarhalle. Jurilla on nuoren koiran energiaa, jota ei pääse täysin käyttämään, reilun metrin kettingin tähden, mutta vieruskaverin saa tästä huolimatta välillä riehumiseen mukaan. Yhtä lailla ihmiset ovat Jurille riemun kohde ja kun saa silityksiä, alkaa nautinnollinen kurina ääni koiran suusta. Vaikka kielimuuri on vielä olemassa aktiivimme ja koiran välillä, on huomattavaa, kuinka Juri nauttii hellistä sanoista ja äänestä. Muutaman komentosana Jurilta tuli toiselle urokselle, mutta keskustelua pidemmälle ei tilanne edennyt.  

Kulmahammas on Jurilla kulunut, joten mahdollinen hampaan hoito on otettava huomioon.

Juri on noin 35 cm korkea ja painoa noin 10-12 kg

25.3.2016
Juri, tuo ihana pieni pörröinen koira, joka hihkuu innosta ja onnesta ihmisen tullessa kohti. Sitä riemua ja tohinaa riittää, kunnes pääsee syliin rahoittumaan ja siinähän Juri viihtyikin nauttien silityksistä ja rapsutuksista. Juri on helpon oloinen koira, joka hurmaa kauniilla turkillaan ja suloisella luonteellaan. Hän on …ihana!
Uusia kuvia lisätty vakuuttamaan tämä asia.

22.4.2016
Jurin aika ketjukoirana on pian ohi, Juri pääsee kotiin.

8.5.2016
6.5.2016 saapui yöllä Jurin lento kotiin ja kentällä häntä odotti oma ihana perhe. Onnea kodille!

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Juri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Juri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: