Päivitetty 07.05.2016

Kodin saanut koira: NOX (Nyk. Manne)


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

1.3.2016
Eläinsuojeluyhdistys Asociatia Suflete Dragi  on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista Romaniassa. Suflete Dragia vetää sitkeä ja ahkera nuori nainen nimeltä Alina Murgu yhdessä äitinsä Anda Murgun kanssa. Heidän ylläpitämällään Sintestin tarhalla elää ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on siro nuorimies Nox. Siitä miten Nox on alun perin päätynyt kadulle meillä ei ole tietoa. Luultavimmin se on kokenut Romanialisittain tavallisen kohtalon, omistaja vain kyllästyi siihen. Nyt Nox on kuitenkin turvassa tarhalla ja sen on aika ottaa askel kohti normaalia kotikoiran elämää ja aloittaa oman perheen etsintä osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Kulkurien aktiivit tapasivat Noxin vieraillessaan Sintestin tarhalla tammikuussa 2016. Poika on luonteeltaan hieman arka ja tuleekin tarvitsemaan vielä rohkaisua omassa kodissa. Tuttuun Alinaan Nox luottaa eikä arastele mutta vieraisiin se piti mielellään turvavälin. Poika oli hyvin kiinnostunut aktiiveistamme, kävi haistelemassa ja hakemassa herkkuja. Vapaaehtoisesti se ei halunnut jäädä rapsuteltavaksi, mutta antoi kuitenkin katsoa hampaat Alinan jalkoihin turvautuen. Kauempaa Nox esitti leikkiinkutsuja pylly pystyssä. Se tuli myös hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Nox vaikuttaa perusluonteeltaan aktiiviselta koiralta joka varmasti nauttisi kaikenlaisesta tekemisestä oman ihmisensä kanssa, kunhan se saa ensin rauhassa kotiutua. Kooltaan Nox on melko kompaktin kokoinen pakkaus, noin 40cm korkea ja noin 14kg.

21.3.2016
Tapasimme Noxin Sintestin tarhalla maaliskuussa 2016. Olimme yllättyneitä, kuinka pieni ja siro poika olikaan. Nox siirtyykin etsimään omaa kotiaan pieniin koiriin, joiden säkäkörkeuden ylärajaksi muuttui hetki sitten 40cm. Koko on kuitenkin aina vain arvio, mutta pikkuruinen Nox toden totta on. Luonteeltaan poika vaikuttaa herttaiselta ja se on hieman ujo. Sitä kiinnostaa kovasti kun häkkiin tulee vieraita ja kauempaa esittää ihmisille leikkikutsuja. Osittain tämä käytös johtunee siitä, että Nox on hieman hämmillään tilanteesta ja peittää epävarmuuttaan sähläämisen alle. Nox ei ole kuitenkaan kohtuuttoman arka koira, vaan todennäköisesti reipastuu kotioloissa saadessaan aikaa ja sosiaalisia kontakteja ihmisiin. Tutun Alinan Nox antaa ottaa itsensä syliin ja turvallisessa sylissä sitä saa myös vieras silitellä. Toisten koirien kanssa Nox tulee hyvin toimeen.

Lisätty kuvia.

8.4.2016
Nox on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

7.5.2016
Manne (Nox) saapui Suomeen viime yönä.

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Nox saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nox on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.