Kodin saanut koira: TRESOR (nyk. Jalo)

Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
Kokoarvio:

 

25.3.2016
Sisarukset Tresor ja Zahra ovat otettu kadulta turvaan Suflete Dragin tarhalle Sintestiin, jossa pääsevät kasvamaan turvallisemmassa ympäristössä ja saavat tarvittavat rokotukset, mitä ilman, on mahdollisuudet selvitä erittäin pienet. Kahdeksanviikkoiset pennut, Tresor ja Zahra ovat jo yhden taistelun elämässään käyneet parvoa vastaan ja siitä onnekkaasti selviytyneet ja nyt ovat Kulkureiden adoptio-ohjemassa etsimässä omaa kotia itselleen.

Tresor on hieman ujompi, kuin sisarensa, mutta on kuitenkin tavallisen pennun lailla leikkisä ja iloa tulvillaan. Tresorista uudet ihmiset ovat hieman jännittäviä, mutta viihtyi sylissä ja Tresoria pystyi käsittelemään helposti. Reipastumista varmasti tapahtuu, kun sen saa oman kodin rauhassa ja rakkaudessa kasvaa ja tuntea turvaa, oman ihmisen opastuksella.

Tresorista arvioidaan kasvavan keskikokoinen tai mahdollisesti jopa isokokoinen koira.

20.4.2016
Tresorille on tänään upeita uutisia, koti on pienelle pojalle löytynyt.

8.5.2016
Keskiyöllä 6.5.2016 saapui lento Suomeen ja näin Jalo (Tresor) pääsi omaan rakastavaan kotiin. Onnea perheelle!

26.5.2016
Oman kodin ovet aukesivat pienelle Jalo-herralle muutama viikko sitten ja kulunut aika onkin ollut täynnä totuttelua uuteen elämään:

“Tresor eli Jalo on nyt ollut kotona luonamme kaksi viikkoa 🙂 Nämä päivät ovat olleet ihmettelyä, rakkautta ja opettelua pullollaan! Ensimmäiset päivät Jalo oli erittäin arka ja ainoa kuka sai häntä lähestyä oli tuo ihmislapsemme. Liliasta ja Jalosta onkin tullu erottamattomat ystävät. Jalo oppi luottamaan ensin lapseen ja sitten pikku hiljaa meihin aikuisiin. Luottamuksen kasvaessa Jalo alkoi syömään normaalisti, nukkumaan rauhassa säikkymättä jokaista ääntä ja nyt hän on jo näyttänyt merkkejä kuinka leikkiminen sujuu 🙂 Ulkoilu on Jalolle vieläkin yhtä isoa ja hiukan pelottavaa seikkailua. Matkan aikana pysähdytään istumaan/makoilemaan moneen kertaan ja välillä pelottaa niin, että hän lyö jarrut lukkoon. Tämmöistä ilmenee vähemmän, jos olemmen hypänneet autoon ja ajelleet kauemmas metsään/maastoon ulkoilemaan. Lähtötilanteeseen nähden Jalo on kuitenkin rohkaistunut hirmuisesti ja merkkejä normaalin koiranpennun veikeästä käytöksestä ilmenee koko ajan enemmän 🙂 Jalo nauttii saadessaan makoilla etupihalla korvaa järsien ja ympäristö ihmetellen. Lisäksi eloa pentuun on tuoneet toisen pentukoirakamun vierailut, joissa unohtuu kyllä joka kerta pelot ja arkuus 😀 Tähän asti elämä on sujunut paremmin kuin uskalsimme ikinä odottaa! Jatkossakin on luvassa töitä ja rakkauden tuhlaamista tähän koirakamuun, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. Jalo on kotona rauhallinen, mietteliäs ja kainaloon kaivautuva rakas. Koirakamujen kanssa rohkea loikkiva seikkailija. Meidän perheen silmäterä. “
21.9.2016
Jalolta uusia ja ihania terveisiä.
Jalon kanssa ei ole edelleenkään ilmennyt ongelmia, lenkillä ilmennyt intosähläyskin on jäänyt aikalailla kokonaan pois 😀 Arkuus ja pelokkuus on kadonnut täysin. Jalon voimat/lihasmassa ovat kasvaneet huimasti! Kesäkuussa Jalo jaksoi telmiä saman ikäisen pentukamun kanssa vain lyhyitä pätkiä kun kunto loppui kesken. Nyt Jaska ei hyydy kesken leikin ja lenkit/vaellukset hän tarpoo väsymättä (meiltä ihmisiltä loppuu paukut ja Jalo vielä vaan painaisi menemään 😀 ). Jalo on nyt 18kg painava ja säkä 59cm, tullessa Suomeen 8kg ja 37cm. Kiltti, uskollinen, laumasta huolta pitävä, välillä kainaloon kaivaituva herkkupeppu. Sellainen Jalo on 🙂 

 

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Tresor tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tresor saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tresor on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: