Päivitetty 12.04.2016

Kodin saanut koira: KALIMERO


18.3.2016

18.3.2016

KALIMERO

* n. 6-vuotias

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

19.6.2014
Kalimero, tämä upea mustaturkkinen poika, on asunut kahdella eri tarhalla lähes koko ikänsä eikä sillä ole mitään tietoa siitä, millaista olisi elää rakastettuna perheenjäsenenä ikiomassa kodissa. Ensin Kalimero asui tupaten täynnä olevalla Pascanin tarhalla ja viimeiset 2,5 vuotta tämä kaunis poika on asunut Glinan tarhalla odottaen ikioman kodin löytymistä. Nyt Kalimero on päässyt Kulkureiden adoptio-ohjelmaan Glinan tarhan 200 kotia etsivän koiran joukosta ja odottaa ikioman rakastavan kodin löytymistä!

Kalimero on n. 5-vuotias ja kooltaan n. 50 cm korkea ja 22 kg painava. Tällä hetkellä Kalimero on hieman tukevassa kunnossa ja tulevassa kodissa tähän olisikin hyvä kiinnittää huomiota. Tällä hetkellä Kalimeron upea musta paksu turkki on ajeltu kesäkarvaan, sillä Romanian kesät voivat olla paahtavan kuumia.

Luonteeltaan Kalimero on reipas ja ystävällinen, joka ei ariste ihmisiä lainkaan ja nauttii rapsutuksista. Glinan tarhalla toukokuussa 2014 vierailleet Kulkurien aktiivit kertoivat Kalimeron olevan iloinen ja leikkisä koira, joka on helposti motivoitavissa ruoalla. Toisaalta Kalimero suhtautuu ruokaan melko omistavasti muiden koirien läheisyydessä, johtuen todennäköisesti sen taustasta kunnallasella tarhalla, jossa se on joutunut taistelemaan jokaisesta suupalasta. Ruokatilanteita lukuunottamatta Kalimero tulee erittäin hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja varsinkin narttuja Kalimero rakastaa! Uroksiin Kalimero suhtautuu melko välinpitämättömästi.

Olisiko sinulla tarjota Kalimerolle ikioma koti? Harkitessasi Kalimeron adoptointia, muistathan, että koiran omistaminen vaatii aikaa ja hyviä hermoja. Koiraa ei oteta hetken mielijohteesta eikä säälistä. Koiran omistaminen sitoo ja velvoittaa, koiran tulee saada liikuntaa, aivojumppaa, rakkautta ja rajoja, ja jokaista koiraa täytyy opastaa ja kouluttaa. Uuteen elämään, ympäristöön ja perheeseen sopeutuminen voi kestää jopa puoli vuotta ja koiraan tulee sitoutua sen loppu elämän ajaksi. Tulevan kodin tulee tarjota Kalimerolle sekä rajoja että rakkautta ja olla valmis opettamaan Kalimerolle alusta asti kaikki tärkeät kotikoiran taidot sisäsiisteydestä ja hihnakäyttäytymisestä lähtien.

12.7.2014
Kulkurit kävivät Glinan tarhalla heinäkuun alussa ja tapasivat siellä myös Kalimeron. Kalimero jännitti aluksi hieman sille täysin vieraita ihmisiä, mutta tuli hetken kuluttua tutustumaan nätisti ja hakemaan rapsutuksia. Kalimero on erittäin kiltti herra, joka käyttää tarhalla ääntään jonkun verran. Lisätty uusia kuvia Kalimerosta, joissa pojalla on turkki ajeltu.

29.10.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Kalimeron Romaniassa lokakuussa. Kalimero hakeutuu vahvasti eläinsuojelija Carmen Mandescun läheisyyteen, sillä Carmen on todennäköisesti ainoa turvallinen ihmiskontakti, joka Kalimerolla on ollut. Tästä huolimatta Kalimero ei kuitenkaan ole arka vieraitakaan ihmisiä kohtaan, mutta ei itse hakeudu heidän seuraansa. Missä olisi tämän upean pojan ikioma koti, jossa oltaisiin valmiita tarjoamaan rakkautta ja rajoja lempeydellä? Lisätty uusia kuvia Kalimerolle.

16.3.2015
Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa Romaniassa ja tapasivat matkallaan myös Kalimeron. He kertoivat, että Kalimero on iloinen, rauhallinen ja hauska koira, joka ei hötkyile turhaan. Ihmisten mennessä sen häkkiin, Kalimero menee eläinsuojelija Carmenin luokse saman tien ja painautuu kiinni rapsutettavaksi. Todennäköisesti se siis leimautuu ihmisiin herkästi. Hetken kuluttua häkkiin menosta Kalimero tulee itse tutustumaan myös uusiin ihmisiin, tosin hieman varovaisesti. Kalimero on tällä hetkellä lihavassa kunnossa ja sen tulevan kodin tulee sitoutua sen painonhallintaan ja laihdutukseen.

13.5.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat Kalimeron toukokuussa 2015 ja Kalimeron kuulumiset ovat hyvin samanlaisia kuin ennenkin. Kalimero ei oikein tiedä miten suhtautua vieraisiin, se haluaisi tutustua, mutta turvautuu mielummin sille tuttuun henkilöön Carmeniin, kuin ottaa riskiä uusien ihmisten kanssa. Kalimero antaa vieraidenkin ihmisten koskea sitä, mutta ei juurikaan välitä rapsutuksista, ennemmin sietää niitä. Hetken kuluttua Kalimero rohkaistuu haistelemaan vieraita, mutta tarvitsee siihen aikaa ja rauhallisen ympäristön. Vaikka Kalimero onkin hieman hämillään, on se silti iloinen tyyppi. Kalimero on lihonut entisestään ja tarvitsisikin kunnon laihdutuskuurin. Kalimeron upea turkki on tällä hetkellä huonossa kunnossa ja se tullaan ajelemaan lyhyeksi kesäksi.

18.7.2015
Tapasimme myös Kalimeron heinäkuussa Glinan tarhalla ja herra on edelleen täysin oma itsensä! Vieraita Kalimero ei edelleenkään suinpäin ryntää moikkaamaan, mutta sille tuttua Carmenia se rakastaa ehdoitta. Kalimero on saanut hienon kesäturkin, jotta sen olisi hieman helpompi olla Romanian helteissä. Kalimero on myös hieman laihtunut. Lisätty uusia kuvia.

24.9.2015
Kulkurien aktiivit vierailivat Glinan tarhalla 9.9.2015 ja tapasivat siellä myös Kalimeron. He kuvailivat Kalimeron olevan melkoinen hurmuri, joka hymyili koko ajan iloisesti ja odotteli tyynesti, että ihmiset tulivat rapsuttamaan sitä. Kalimero nauttii huomiosta, mutta ei ole vaativa tai pyöri jaloissa, vaan odottaa kohteaasti omaa vuoroaan. Lisätty uusia kuvia Kalimerolle.

10.11.2015
Kulkurien aktiivien tavatessa Kalimeron marraskuussa 2015 näkivät he, kuinka selvästi Kalimero on leimautunut eläinsuojelija Carmen Mandescuun. Muut ihmiset eivät erityisemmin kiinnosta Kalimeroa, mutta Carmenin mennessä sen häkkiin, on heti selvää, kuinka Kalimerolla ja Carmenilla on erityinen suhde. Toki Kalimero tykkää myös muiden ihmisten kosketuksesta ja rapsutuksista, mutta Carmen on hänelle nro 1. On siis odotettavaa, että kotiolosuhteissa Kalimero leimaantuisi todennäköisesti hyvin vahvasti omistajaansa luottamussuhteen synnyttyä. Ulkoisesti Kalimerolla on edelleen rutkasti ylipainoa, mutta sen hampaat ovat hyvässä kunnossa. Lisätty uusia kuvia Kalimerosta.

18.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat tämän herkkusuun tammikuussa vieraillessaan Glinan tarhalla ja Kalimeron kuulumiset ovat hyvin pitkälle samoja kuin ennenkin eli se on rauhallinen herrasmies, joka ei hötkyile turhia. Muiden koirien haukkuessa tarhalla vastaa Kalimero niille haukahdellen, mutta ei silti ole tarhan äänekkäimpiä asukkaita.

24.3.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Kalimeron 18.3.2016 ja taas kerran sen uutiset olivat samanlaisia kuin ennenkin: Kalimero on tyyni, ystävällinen ja kohtelias ihmiselle. Se tulee erityisesti oman tutun ihmisen viereen nojailemaan ja nauttimaan huomiosta. Häkkikaverina sillä on nyt Rain-niminen narttukoira, jonka kanssa se tulee hyvin juttuun, mutta häkin läpi Kalimero hieman rähisee naapurikoiran kanssa. Tämä johtunee hyvin todennäköisesti stressaavista tarhaolosuhteista. Lisätty uusia kuvia Kalimerolle.

12.4.2016
Vihdoin ja viimein koitti Kalimeron vuoro: Se on tänään varattu ikiomaan kotiin ja tulee matkustamaan sinne piakkoin!

—————————————————————————————————————————–

Kalimero luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, sirutettuna, loishäädettynä, tautien varalta testattuna ja oman EU-passin omistavana.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Video 1 Kalimerosta täällä ja video 2 Kalimerosta täällä.

Harkitut yhteydenotot Niinalle.

Video 7/2015

Video 3/2015:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.